Referentieproject in Spanje: familie Comillas

Bertien Van Peer
februari 5, 2018 in Know How
In de blog van vandaag stellen wij jullie een heel bijzonder Smart Home project voor: de woning van de familie Comillas uit Spanje. Net zoals elke woning zijn eigen kenmerken heeft, hebben alle bewoners hun eigen gewoontes en prioriteiten. Het verschil met een conventionele woning is echter dat een Loxone Smart Home zich aanpast aan de gebruiken van de bewoners. Zo wordt jouw ’thuis’ uniek en onmiskenbaar, net zoals bij de familie Comillas.

Lichtstemmingen voor pure gezelligheid

Om de buitenkant van de woning perfect in scène te zetten worden de gevel, de tuin, het zwembad en de paddle-baan gepast verlicht. Binnen zorgen verschillende lichtstemmingen (een combinatie van warmwitte en gekleurde lichtbronnen) steeds voor de juiste atmosfeer. Dankzij de automatische verlichting in de doorgangszones moet je niet langer nadenken over het in- en uitschakelen van de lichten. Een heel praktische toepassing is de nachtverlichting die in de late uurtjes voor een veilige doorgang naar de badkamer zorgt.

Een zeer bijzondere trap

De trap speelt een hoofdrol in de woning van de Comillas:

  • Door aanwezigheidsmelders worden lokale lichten geactiveerd;
  • In de loop van de avond vermindert de verlichting van intensiteit;
  • Bij weinig licht wordt geleidelijk een andere lichtkring ingeschakeld, dit zorgt voor een aangename indirecte verlichting.

Vooral ’s nachts en in de vroege ochtend zorgt deze instelling voor een unieke stemming in de woning.

De favoriete kamer van het gezin: het home theater

Een gemoedelijke ruimte met een moderne inrichting, een scherm, een projector en … popcorn. De juiste ingrediënten voor een echt home theater. Om de puntjes op de i te zetten werden onder de treden LED Strips aangebracht, deze zorgen voor een heerlijk aangename lichtstemming. Samen met de spots in het plafond en aan de bar is de verlichting compleet.

Met slechts één druk op de Touch Pure start in een mum van tijd de unieke bioscoopbelevenis. De juiste lichtstemming draagt bij tot een fantastische filmervaring. Met dezelfde klik op de knop wordt de kamer terug getransformeerd naar de vertrouwde omgeving.

Aangezien het home theater zich direct aan de ingang naast de bar bevindt, kan het soundsystem ook van hieruit gestuurd worden. Elk toestel, zowel in het home theater, als in de fitnessruimte, als in de woon- en speelkamer is aangesloten via een Smart Socket. Zo zijn de bewoners er zeker van dat alle toestellen uitgeschakeld worden wanneer nodig.

Een heel speciale toepassing in deze ruimte is ook nog de lichtbel. In plaats van een belgeluid zien we hier drie opeenvolgende lichtsignalen die geluidloos bezoek aankondigen.

Slimme toegangscontrole

Eén van de belangrijkste functies in de woning is de veilige en tegelijkertijd eenvoudige toegangsoplossing. De intercom werd vlak naast de ingang geïnstalleerd. Hierdoor hebben de bewoners een perfecte toegang en kunnen zij met de Loxone Smart Home app van eender waar de deur openen voor bezoekers.

Drie andere deuren in de woning hebben een iButton lezer: de beide buitendeuren en de voordeur van de woning. Deze hebben niet alleen een automatisch slot, ze zijn ook nog eens gemotoriseerd.

Ook de personeelsleden hebben eigen elektronische sleutels die alleen werken op vooraf gedefinieerde dagen en tijdstippen, net zoals op voorhand contractueel is vastgelegd met de bewoners. Bovendien worden de huiseigenaars onmiddellijk op de hoogte gebracht wanneer iemand de woning betreedt.

Intelligente ventilatie & verwarming

De klimatisatie en warmwatersturing gebeuren aerothermisch met behulp van een perfect geïntegreerd Mitsubishi-systeem.  De ventilatie en verwarming kunnen van eender waar gestuurd worden, evenals de systeeminstellingen en de controle van hun werking. Gebruikersgroepen kunnen gebruikt worden om bijvoorbeeld een beperkt aantal werknemers toegang tot informatie vanaf hun mobiele apparaten te bieden. Als de klimaatsturing zou uitvallen of wanneer er een probleem zou zijn, dan worden de huiseigenaars onmiddellijk op de hoogte gebracht.

Het zit ‘m in de details

>> Bewegingsmelders en deurcontacten, zowel binnen als buiten, activeren bij inbraak onmiddellijk het alarm en waarschuwen de bewoners zo voor mogelijk gevaar.

>> Klantspecifieke programmering voor het onderhoudspersoneel via web- en app interface met de belangrijkste informatie die nodig is voor een snelle reparatie.

>> Controle van voeding en bescherming tegen stroomuitval door een ononderbroken stroomvoorziening van de volledige Loxone installatie, taal en data met UPS.

>> Een deurbel-geluid per gebruiker in de woning, in de tuin en naast het zwembad is een zelfstandige programmering door de klant mogelijk.

“Ik ben erachter gekomen dat de Loxone Intercom werkelijk veel nuttige functies heeft, ik kan me niet voorstellen wat je er allemaal mee zou kunnen doen.

Ik geniet vooral van de automatisering van de verwarming, ventilatie, toegangscontrole, verlichting, home theater … waarbij ik het meeste waarde hecht aan het feit dat ik 50.000 handelingen minder moet uitvoeren. Ik heb dus meer tijd om van het leven te genieten.” Huiseigenaar

Over de partner:

Tecnobienestar – Loxone Gold Partner

Dit Loxone Smart Home project werd gerealiseerd door de firma Tecnobienestart: een gecertifeerde Loxone Gold Partner. Met meer dan 10 jaar ervaring in de sector biedt de firma technologische oplossingen voor gebouwen en woningen. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van beeld en geluid, elektrotechniek en Smart Homes.

Meer info: http://tecnobienestar.com/

Ik wil meer over LOXONE weten