Loxone a Miele@home: Skutečně chytré domácí spotřebiče

Daniel Gahleitner
3 května, 2022 in Technologie
Ráno naplníte myčku a pračku a necháte je tak. Po návratu z práce je umyto a vypráno, ale levněji, než kdybyste ráno spotřebiče rovnou zapnuli. Jejich cykly navíc můžete zkontrolovat na dálku z mobilu. Spojení Loxone a přední značky Miele se přímo nabízelo. Domácí spotřebiče Miele@home lze snadno integrovat do automatizace budovy. Zákazníci využijí řadu funkcí a snazší, efektivnější ovládání.

Pračky, sušičky nebo myčky Miele@home jsou nyní součástí chytré domácnosti s Loxone. Mohou tak například využívat vlastní vyrobenou elektřinu z fotovoltaiky. Tak vzniká inteligentní řízení spotřeby energie. Spotřebiče se spouští automaticky tak, aby odvedly svou práci včas za co nejméně peněz. Navíc je to šetrnější k přírodě.

Jak to funguje?

Domácí spotřebiče jsou připojeny k Miniserveru, který centrálně řídí i další technologie budovy. Uživatel ráno naloží pračku, sušičku nebo myčku a nastaví čas, do kterého musí být hotovo. Loxone pak v průběhu dne automaticky koordinuje spouštění spotřebičů Miele@home a dalších zařízení v závislosti na přebytku energie z FVE a podle nastavených priorit. Pokud se v průběhu dne nevyrobí dostatek „zelené elektřiny“, až pak systém přepne na napájení ze sítě.

Žena ukládající nádobí do myčky

V každém případě Loxone zajišťuje nejlepší využití energie a hlídá rovnoměrné rozložení zátěže, což je výhodnější než dodávat přebytečnou energii do sítě. Právě pračky, sušičky a myčky nádobí jsou předurčené k začlenění do chytrého energetického managementu, protože není tolik důležité, když přesně běží. Klíčové je, aby byl cyklus praní nebo mytí ukončený do požadovaného času.

3 příklady využití:

1 Energetický management

Výkupní ceny elektřiny jsou nízké, proto je důležité vlastní elektřinu naplno využít. Spotřebiče s tím mohou pomoci, aniž by je obyvatel spouštěl ručně. Stačí jednoduché nastavení a určené spotřebiče se při přebytku samy zapnou. Chytrému energetickému managementu se detailně věnuje toto video. <<

2 Komfortní funkce

Spojení Loxone a Miele@home dokáže řadu věcí zjednodušit nebo sjednotit. Do systému tak lze integrovat i osvětlení na digestoři sporáku. To se tak stane součástí světelných nálad pro celou kuchyň, které uživatel ovládá jedním tlačítkem, aplikací, případně se osvětlení spustí samo na základě přítomnosti v místnosti.

3 Bezpečnost

Integrace spotřebičů do chytré budovy má co nabídnout i co do bezpečnosti. Například sporák vás při odchodu upozorní, že jste ho zapomněli vypnout. A systém ho sám vypne. U hlavních dveří je totiž umístěno odchodové tlačítko. Po trojkliku se dům přepne do režimu nepřítomnosti a eliminuje rizika tím, že nežádoucí spotřebiče deaktivuje.

Integrace: Pro profíky otázka chvíle

Pokud máte produkty Miele@home, jedinou podmínkou je mít Miniserver 2. generace s Loxone Configem verze 12.2 nebo vyšší. Řešení zprovozní proškolený Loxone Partner. V Loxone Config má k dispozici rozhraní Miele, které do programu přidá jako síťové zařízení. Důležité pro zprovoznění je také mít založený účet Miele.

Individuální nastavení, sledování a kontrola je pak uživatelům přístupná v aplikace Loxone.

sporák Miele@home

O Miele:

Miele je předním světovým dodavatelem špičkových domácích spotřebičů pro vaření, pečení, vaření v páře, chlazení/mrazení, přípravu kávy, mytí nádobí, praní a péči o podlahy. Kromě toho jsou zde myčky nádobí, čističky vzduchu, pračky a sušičky pro komerční použití a také čisticí, dezinfekční a sterilizační zařízení pro zdravotnická zařízení a laboratoře. Společnost byla založena v roce 1899 a má osm výrobních závodů v Německu, po jednom závodě v Rakousku, České republice, Číně, Rumunsku a Polsku a také dva závody italské dceřiné společnosti Steelco Group, která se zabývá zdravotnickou technikou. Obrat v rozpočtovém roce 2020 činil přibližně 4,5 miliardy eur (z toho v Německu 29,5 %). Společnost Miele je zastoupena v téměř 100 zemích/regionech prostřednictvím vlastních prodejních společností nebo dovozců. Celosvětově zaměstnává tato rodinná skupina čtvrté generace přibližně 20 900 lidí, z toho 11 050 v Německu. Společnost sídlí v Güterslohu ve Vestfálsku. Veškeré informace o inovativním systému Miele@home získáte přímo u společnosti Miele nebo u místního prodejce Miele.

© Foto: Miele
Ikona domu

Chcete si užívat produkty Loxone?

Rádi vám jako výrobci zdarma představíme možnosti inteligentní elektroinstalace i možnosti řešení konkrétních potřeb v rámci individuální konzultace. Připravíme i kalkulaci potřebných produktů. V případě zájmu vám také najdeme ideální realizační firmu.

Ikona elektrikáře

Chcete realizovat inteligentní elektroinstalace?

Využijte bohatý sortiment produktů včetně koncových prvků od jednoho výrobce. K dispozici budete mít unikátní software bez licencí, s nímž zvládnete špičkové funkce i bez znalosti programování. Váš úspěch podpoříme špičkovou individuální podporou.

Chci být informován o novinkách