Lunaris – první inteligentní čtvrť v Čenstochové


6 května, 2022 in Reference

Lunaris je moderní apartmánový komplex, který roste v klidné a zelené čtvrti Čenstochová – Lisiniec. Investor chtěl, aby to byla 1. obytná čtvrť v tomto městě, která bude vybavená inteligentními funkcemi. Myšlenka se naplní díky Loxone Partnerovi – LuxSystem.

Bydlení v měsíčním svitu

V rámci investice vzniknou 4 skupiny dvoupodlažních budov, celkem se 32 bytovými jednotkami (3+KK). Byty v přízemí se budou pyšnit zahradou a obyvatelé 2. patra získají rozhled z prostorných balkónů. Každý byt také dostane příslušná parkovací místa. A pro ty nejmenší vznikne bezpečné hřiště. Developer tuto investici označuje jako „ideální pro lidi, kteří si cení bezpečí, pohodlí, klidu a kontaktu s přírodou i v centru města“. Samotný název čtvrti – Lunaris – odkazuje na měsíc. Ten inspiroval architekty pracující na investici v Čenstochové. Budovy jsou navrhnuté v odstínech bílé a grafitové, s prosvětlenými terasami a balkóny. Po setmění je efekt úchvatný.

Pohodlí je standardem

V každém bytě bude nainstalovaný systém Loxone, který bude mít na starosti zónové a podlahové vytápění. Inteligentní vytápění přesně ví, kdy topit, aby byla v požadovaném čase správná pokojová teplota. Díky tomu je možné počítat i s pomalým akumulačním vytápěním a přesto mít v koupelně přesně v 7 hodin ráno 23 °C. Navíc každá místnost může mít jinou teplotu a v případě nepřítomnosti členů domácnosti se systém automaticky přepne do ekonomického režimu.

Fakta

Název objektu: Osiedle Lunaris


Lokalita: ul. Legnicka, Čenstochová


Obytná/užitková plocha: 2347,18 m²


Rozloha: 6642 m²


Developer: EthosGroup


Loxone Partner: LukSystem Łukasz Kapusta


Funkce Loxone: inteligenntí vytápění, osvětlení, zabezpečení

Vizualizace čtvrti Lunaris ve večerních hodinách

Kromě správné teploty poskytne Loxone budoucím obyvatelům čtvrtě Lunaris inteligentní ovládání osvětlení a bezpečnostní funkce. Světla se automaticky rozsvítí při vstupu do jednotlivých místností i na terasu. Do oken a vchodových dveří budou osazeny okenní a dveřní kontakty, které spolehlivě rozpoznají neoprávněný vstup a metanové senzory zajistí ochranu před plynem. Každý byt bude vybavený Wi-Fi routerem, aby noví uživatelé mohli okamžitě začít používat inteligentní systém. Veškerý přehled a ovládání odkudkoli na světě jim poskytne aplikace Loxone.

„Naše společnost jde s dobou“

Když investor kontaktoval Loxone Partnera, byl už rozhodnutý pro inteligentní řešení. Klíčem k rozhodnutí byla prohlídka showroomu LukSystem v Čenstochové a perfektní provedení od Partnera. Možnost vidět Loxone v praxi, vyzkoušet si život v inteligentní domácnosti a osobně otestovat naše produkty umožňuje našim zákazníkům pochopit potenciál jejich budoucí investice.

„Naše společnost jde s dobou, a proto chceme mít první inteligentní bydlení v Čenstochové. Loxone je na trhu už roky a důvěřují jim tisíce zákazníků po celém světě. A spolupráce s Loxone Partnerem probíhá skvěle“.

Damian Majcherowski

Predseda správnej rady, ETHOS Group Sp. z o.o.

Loxone Partner: LukSystem

Realizaci inteligentního systému ve čtvrti Lunaris zajišťuje náš Gold Partner – společnost LukSystem, která byla založena roku 2013. Od té doby ji tvoří zkušení inženýři z oblasti automatizace, IT, elektrotechniky a bezpečnosti. Společnost je Loxone Partnerem od roku 2018 a úspěšně realizuje projekty domácí, kancelářské a průmyslové automatizace.

Tým LukSystem

Vizualizace čtvrti Lunaris

Výstavba začala roku 2021. Plánovaný termín dokončení první etapy je 3. kvartál roku 2022. Níže jsou vizualizace budov a bytů.

Vizualizace čtvrti Lunaris
Vizualizace čtvrti Lunaris
Vizualizace čtvrti Lunaris
Vizualizace interiéru Lunaris
Vizualizace interiéru Lunaris
Vizualizace interiéru Lunaris – kuchyně a obývák

(c) Autor vizualizace: ETHOS Group Sp. z o.o.

Pojďme do toho spolu…

Ikona domu

Chcete si užívat produkty Loxone?

Rádi vám jako výrobci zdarma představíme možnosti inteligentní elektroinstalace i možnosti řešení konkrétních potřeb v rámci individuální konzultace. Připravíme i kalkulaci potřebných produktů. V případě zájmu vám také najdeme ideální realizační firmu.

Ikona elektrikáře

Chcete realizovat inteligentní elektroinstalace?

Využijte bohatý sortiment produktů včetně koncových prvků od jednoho výrobce. K dispozici budete mít unikátní software bez licencí, s nímž zvládnete špičkové funkce i bez znalosti programování. Váš úspěch podpoříme špičkovou individuální podporou.

Chci být informován o novinkách