Jak vybrat multiroom reproduktory a navrhnout audiosystém pro různé místnosti?

David Nebor
21 března, 2023 in Pro partnery

Reproduktory Loxone pro multiroom audio z dílny Quadralu uspokojí nároky komerčních budov i všech milovníků kvalitního zvuku! Nabízejí špičkový zvuk, kvalitní konstrukci a zejména nepřekonatelný poměr ceny a přidané hodnoty. V kombinaci s Audioserverem pomohou k dokonalé automatizaci každé budovy. V blogu jsme pro vás shrnuli základní fakta a porovnání nejnovějších pasivních reproduktorů v naší nabídce.

Základní fakta o produktech

WALL Speaker

WALL Speaker

Skvěle vypadá a ještě lépe se poslouchá

Flexibilní 2pásmový reproduktor, který byl navržen speciálně pro využití na stěně. Díky integrovanému nástěnnému držáku je možné ho nainstalovat vertikálně i horizontálně. Perfektně zapadne do jakéhokoli interiéru.

Satellite Speaker IP64

Satellite Speaker IP64 Passive

Super zvuk v náklonu

Užívejte si dokonalý zvuk kdekoli! Satellite Speaker IP64 Passive je vhodný nejen do interiéru, ale s certifikací IP64 udělá parádu i venku – například na předzahrádce restaurace nebo terase na chatě. Díky různým možnostem montáže a flexibilnímu úhlu sklonu hravě splní individuální požadavky každého projektu.

Satellite Speaker
Install Speaker 7 Passive

Install Speaker 7 Passive

Excelentní zvukový zážitek

Vestavný reproduktor Install Speaker 7 Passive zaujme mimořádně rovnoměrným a širokým rozptylem, který zanechá vynikající zvukový dojem. Oproti jeho předchůdci – Loxone Speakeru – disponuje bohatými basy s až čtyřnásobným výkonem, jednorámovou konstrukcí s o 50 % větší plochou membrány a dokonalou vyladěností pro použití s Audioserverem.

Install Speaker 10 Passive

Install Speaker 10 Passive

Pro plný požitek ze zvuku

Install Speaker 10 Passive je vysoce kvalitní vestavný reproduktor s 10palcovým wooferem navzdory kompaktní konstrukci. Jeho membrána Altima je ověřená z oceněné řady Quadral Aurum a Chromium. Kombinace hliníku, titanu a hořčíku zajišťuje vysoce věrnou reprodukci, nízké zabarvení zvuku, jemnou dynamiku a vysoké vykreslení detailů.

Install Speaker 10 Passive

Kam a který reproduktor zvolit?

Abychom to shrnuli, pokud plánujete novostavbu nebo generální rekonstrukci, reproduktory Install Speaker 7 nebo 10 Passive jsou doporučeným řešením z důvodu jejich optimální integrace do interiéru a vynikajícího rozptylu zvuku. Můžete je schovat do podhledu, stropu, stěn i nábytku a kryt je možné lakovat, díky čemuž zapadnou do jakéhokoli designu. Nainstalujte reproduktory tak, aby se zvuk šířil rovnoměrně, čímž se zajistí, že v dané místnosti nebudou žádné nežádoucí rozdíly hlasitosti. Jak je rozmístit, se dozvíte níže. A neváhejte nás kdykoli kontaktovat s jakýmikoli otázkami.

Naopak pokud nemáte možnost nebo nechcete instalovat vestavné reproduktory, můžete v interiéru využít WALL Speaker. Skvěle ladí s okolím a jeho možné ho umístit kdekoli. Hrát bude pořád výborně. Satellite Speaker IP64 Passive má zase certifikaci vodotěsnosti IP64 a odolnou konstrukci, takže se ideálně hodí i do exteriéru i do vlhkých prostor, saun, pivnic a sklepů, barů a zahrad. Kromě toho mají reproduktory Satellite prakticky neomezené možnosti instalace, protože je lze namontovat vertikálně, horizontálně a dokonce je i naklonit díky flexibilnímu ramenu.

Kolik reproduktorů potřebuji?

Velikost místnosti Počet reproduktorů
1–10 m² 1 reproduktor
11–30 m² 2 reproduktory
31–60 m² 4 reproduktory
61–80 m² 6 reproduktorů
81–100 m² 8 reproduktorů
od 101 m² 10 reproduktorů

 

Klíčové argumenty

Proč byste si měli pořídit Install Speaker 7 Passive?
Install Speaker 7 Passive je řešením pro někoho, kdo hledá kvalitní reproduktor s výborným poměrem ceny a výkonu. Byl oceněný renomovaným časopisem lite-Magazin, od odborníků získal nejvyšší hodnocení mezi stropními a nástěnnými reproduktory.

  • k vnitřnímu využití
  • skvělý poměr cena/výkon
  • malá velikost

Proč byste si měli pořídit Install Speaker 10 Passive?
Install Speaker 10 Passive staví na více než 50letých zkušenostech Quadralu a disponuje membránou Altima, která je známá mezi všemi hi-fi a audio nadšenci a získala ocenění v radě Aurum a Chromium. Posuňte svůj prostor na novou úroveň s absolutně špičkovým zvukem, který se osvědčil v tisícovkách projektů a vytváří jedinečný zážitek.

  • k vnitřnímu využití
  • skvělý poměr cena/výkon
  • membrána Altima

Proč byste si měli pořídit WALL Speaker?
Pokud nemáte možnost instalovat vestavné reproduktory, chcete integrovat špičkový stereo zvuk do interiéru nebo reproduktor položit prostě na polici – WALL Speaker zní všude skvěle! Ideální komponent pro multiroom audio. Konstrukce je vyrobená z kvalitního materiálu, který zajišťuje nejlepší zvukové vlastnosti.

  • k vnitřnímu využití
  • možnost nainstalovat vertikálně i horizontálně
  • pevná konstrukce

Proč byste si měli pořídit Satellite Speaker IP64 Passive?

Pokud nemáte možnost instalovat vestavné reproduktory a chcete integrovat špičkový stereo zvuk ven i do vlhkých prostor, toto je perfektní a všestranné řešení pro vás – navíc profitujete z jednoduché instalace, robustního krytu a flexibilních možností montáže.

  • k vnitřnímu i venkovnímu využití
  • stupeň krytí IP64

Níže v tabulce najdete technické údaje k pasivním reproduktorům Quadral.

Technické údaje

Technické údaje k reproduktorům

Ptejte se zdarma

Prokonzultujte s námi váš projekt nebo se staňte Loxone Partnerem v několika málo krocích!

A

Konzultace projektu zdarma

Zvažuji ve vlastním projektu využít Loxone a rád bych získal více informací.

A

Stát se partnerem

Rád bych se zeptal, v čem spočívá partnerství s Loxone a jak na to.

Konzultace projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stát se partnerem

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chci být informován o novinkách