Loxone řídí technologie hotelu reSTART****, dominanty Jičína


12 září, 2022 in Reference

Instalace Loxone byla ideální volbou do náročného provozu hotelu reSTART****. Inteligentní automatizace prospívá chodu celé budovy a pomáhá s úsporou energií.

Budova hotelu je rekonstrukcí bývalého hotelu Start. Stavba tehdejšího hotelu byla dokončena v 80. letech minulého století a v roce 2021 byla po dlouhých 10 letech plně dokončena její kompletní rekonstrukce.

Svou architekturou je hned po historické části města dominantou Rumcajsova pohádkového Jičína. Kompletní rekonstrukce byla završena dokončením vyhlídkové restaurace, která se nachází v 11. patře budovy 42 metrů nad zemí. Celý hotel včetně 45 pokojů a apartmánů je pojatý moderně, vedle ubytovacích kapacit mohou hosté využít prostory ke školení ve spojení s multifunkčním sálem, nebo vyhlášenou restauraci La Favorita s dětskou hernou. Hotel také nabízí wellness spojený s originálními thajskými masážemi. Dále zde hosté mohou využít také půjčovnu kol, elektrokol či špičkově vybavené fitness. V přilehlé budově lze navštívit jičínské aquacentrum, což ocení především rodiny s dětmi.

Fakta

Lokalita: Jičín (Královéhradecký kraj)


Loxone Partner: iNFERNAL cOMPUTERS


Loxone řídí:
Osvětlení
Vytápění/chlazení
Ventilace
Energie
Přístup
Multimédia
Wellness

Energetická úspora jako jedna z priorit

Chytrý systém Loxone má jakožto mozek hotelu na starost veškeré funkce, které se dají kdykoliv doplnit o nové nápady spojené se stále většími nároky klientů i provozovatelů. Kromě plného ovládání hotelu se systém také stará o ekonomiku celého provozu, tedy o vytápění, rekuperaci vzduchu, chlazení a ohřev TUV.

Zaštiťuje také správu systémů pro přístup do jednotlivých částí budovy a pokojů, čímž usnadňuje klientům a zaměstnancům orientaci po celé budově a dohlíží mimo jiné její bezpečnost. I správu hotelového parkoviště má na starost Loxone – dostupnost parkovacích míst, ovládání závory, řízení dokovacích stanic pro elektromobily i následné odesílání dat pro recepci hotelu, která na jejich základě může návštěvníkům účtovat parkovné.

Recepce

Co do zadání byl projekt velice složitý. Majitelé si přáli skloubit plány architekta i projektanta a měli také své vlastní představy o jednoduchosti provozu všech technologií. Velký tlak byl na energetickou úsporu, což se bez jakýchkoliv ústupků podařilo realizovat. Využili jsme zde všechny dosavadní znalosti a zažité věci mnohdy ještě dotáhli k většímu komfortu pro hosty a spokojenosti investorů.

Miroslav Veselý

iNFERNAL cOMPUTERS

Ptejte se zdarma

Prokonzultujte s námi váš projekt nebo se staňte Loxone Partnerem v několika málo krocích!

A
Konzultace projektu zdarma
Zvažuji ve vlastním projektu využít Loxone a rád bych získal více informací.

A
Stát se partnerem
Rád bych se zeptal, v čem spočívá partnerství s Loxone a jak na to.

Konzultace projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stát se partnerem

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chci být informován o novinkách