5 věcí, které by měl o automatizaci budov vědět každý developer

David Nebor
28 listopadu, 2023 in Know How

Inteligentní automatizace budov se dříve mnohým zdála jako módní výstřelek, ale dnes je běžnou záležitostí. Umožňuje efektivnější provoz budov a přináší značné úspory. Pro developery je to stále častější téma, protože se snaží poskytnout zákazníkům bezkonkurenční komfort bydlení a nižší měsíční účty a zároveň usnadnit a zlevnit proces výstavby nového objektu.

1. Moderní budovy
se více vyplatí

S výstavbou nového objektu jsou spojeny značné finanční náklady a rostoucí cena materiálů znamená, že koncový zákazník musí za své čtyři stěny platit stále více. Co když lze tyto náklady výrazně snížit? Se systémem Loxone můžete snížit finanční zátěž díky redukci kabeláže a inteligentním komponentům. Inteligentní automatizace dokáže měřit spotřebu energie pro každý byt zvlášť, takže není nutné vést samostatný kabel například z každého bytu k nabíjecí stanici pro elektromobil, jak je tomu v některých projektech. Kromě toho je aplikace Loxone a všechny její aktualizace zdarma, což je na trhu inteligentní automatizace budov unikátní.

Pokud navíc plánujete instalaci fotovoltaiky, můžete vyrobenou energii snadno využít k napájení budovy pomocí Loxone pro monitorování a správu energie. Díky menšímu počtu potřebných komponent a možnosti kontrolovat průběžné provozní náklady mají developeři možnost zlepšit své finanční výsledky.

Kancelář Loxone v Loxone Campusu

Loxone Campus je supermoderní sídlo společnosti Loxone v rakouském Kollerschlagu. Zde se testují všechny nové produkty před jejich nasazením do projektů koncových zákazníků.

2. Měnící se
stavební standardy

Zelená, ekologická výstavba je stále důležitější a podporovanější. V příštích letech bude dokonce vyžadována Evropskou unií. Budovy jsou zodpovědné za více než třetinu emisí skleníkových plynů v EU a díky chytrým řešením máme možnost to změnit. 

BREEAM je jedním z nejdůležitějších světových standardů pro udržitelnou výstavbu. Budovy s certifikátem BREEAM prokazují mimo jiné nízkou spotřebu energie, přítomnost řešení snižujících emise, použití vhodných stavebních materiálů a správný rozvoj areálu budovy. To znamená, že investice má nízký negativní dopad na životní prostředí a pomáhá zajistit lepší budoucnost pro nás všechny. Díky společnosti Loxone je získání takového certifikátu mnohem jednodušší a developer navíc získává konkurenční výhodu.

Aplikace Loxone vám umožní jednoduché ovládání technologií
Aplikace Loxone usnadňuje ovládání budovy, poskytuje přehled o aktuální spotřebě a okamžitě informuje o poruchách.

3. Úspory, úspory
a ještě jednou úspory

Zájemci o koupi nemovitosti zvažují každou tisícikorunu, které půjde na pravděpodobně největší investici jejich života. Často se jedná o finančně mimořádně náročné období, kdy většina financí směřuje na dokončení vysněného bydlení. Proto dům, který má pod kontrolou vlastní spotřebu a efektivně ji optimalizuje, může přinést velké úspory, které mají cenu zlata.

V době nebývale vysokých provozních nákladů už žádné plýtvání energií! Díky komplexnímu energetickému managementu a inteligentním komponentům, které pracují bez nás, ale pro nás, je to na dosah ruky.

Hotel Mandarin Oriental v Praze - (c) Mandarin Oriental
Spotřeba energie ve velkých objektech, především v komerčních prostorách, je obrovská. A to i v důsledku využití zastaralých audio systémů. Loxone Audioserver dokáže snížit spotřebu až šestinásobně.

4. Problém?
Žádný problém!

V tak dlouhém a složitém procesu, jako je výstavba, jsou komplikace bohužel nevyhnutelnou součástí. Samostatné týmy zodpovědné za jednotlivé etapy, finanční problémy, neplnění smluv – každý developer ví, jaké to je a kolik bezesných nocí to přináší.

Výběrem Loxone se o celý projekt postará jedna společnost. Jednoduchost a univerzálnost systému znamená, že i když bude jeden z našich partnerů nucen z jakéhokoli důvodu od projektu odstoupit, jiný ze zhruba 2 000 vyškolených instalatérů bude moci bez prodlení pokračovat v práci.

5. Nevídaný komfort

Díky automatizaci získají obyvatelé a nájemníci jedinečný komfort. Společné prostory budovy jsou centrálně řízeny, což zajišťuje energeticky úsporný provoz a zároveň zvyšuje bezpečnost díky zasílání upozornění do každé jednotky vybavené Miniserverem například o zjištěném kouři nebo úniku vody. Když k tomu přidáte vždy dokonalé vnitřní klima nebo pokročilý multiroom audio systém – zákazníky čeká neuvěřitelné zvýšení komfortu bydlení, což je velká konkurenční výhoda. Systém Loxone navíc řídí osvětlení, přístup a alarmy, takže správa společných prostor budovy je mimořádně snadná.

Rezidence Oskarka v Českých Budějovicích
Rezidence Oskarka v Českých Budějovicích je příkladem jednoduchého řízení budovy pomocí systému Loxone. Systém řídí spotřebu, kontrolu přístupu a optimalizuje vnitřní klima pomocí efektivně řízeného stínění.
Inteligentní automatizace je budoucností stavebnictví díky svému potenciálu dosáhnout lepší návratnosti investic, detailní kontroly skutečných nákladů a snížení negativního dopadu na životní prostředí. Představuje také výrazné zjednodušení pro investora, kterému odpadá mnoho starostí a správa inteligentní budovy je výrazně jednodušší. V kombinaci s menším počtem snadno instalovatelných komponent a podporou vyškolených Loxone Partnerů nebyla výstavba moderních budov nikdy jednodušší.

Ptejte se zdarma

Prokonzultujte s námi váš projekt nebo se staňte Loxone Partnerem v několika málo krocích!

A

Konzultace projektu zdarma

Zvažuji ve vlastním projektu využít Loxone a rád bych získal více informací.

A

Stát se partnerem

Rád bych se zeptal, v čem spočívá partnerství s Loxone a jak na to.

Konzultace projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stát se partnerem

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chci být informován o novinkách