Zabezpečovací systémy jsou zlatý důl. Vytěžte ho na maximum


4 července, 2022 in Pro partnery

Pokud podnikáte v oboru zabezpečovacích systémů nebo chcete začít, vaše konkurence nechce, abyste viděli tyto informace. Pojďme se podívat, na jaký systém jako profesionál vsadit.

Nejlepší zabezpečovací systém by měl splnit tato 3 kritéria:

  • Zákazníci ho milují a je po něm poptávka.
  • Programování zabere 15 minut a vzdálený dohled je zadarmo.
  • Můžete s ním stejně snadno nabídnout desítky dalších funkcí a vydělat více.

Pojďme se nyní podívat na to, jak to vypadá v praxi…

Programování zabere 15 minut a vzdálený dohled je zadarmo

K nejdůležitějším funkcím zabezpečení patří možnost zastřežení různých zón, zpožďování, několikastupňový alarm, simulace přítomnosti i reakce na alarm. Systém lze libovolně naprogramovat, tak zastává i funkce požární ochrany (spuštění sprinklerů) včetně prevence. Také bezpečnosti a zdraví osob (teplota, CO2, kouř, plyny), či aktivní ochranu proti vloupání (automatické osvětlení, tlačítko paniky, otevření únikových cest při alarmu, napojení na PCO).

Nezávisle na velikosti instalace (i v případě stovek zařízení) se veškerý hardware připojí a zařadí na správné místo do systému sám. Není třeba žádné nastavování adres a typů komunikace. Potom se stisknutím jednoho tlačítka automaticky naprogramuje přes 60 funkcí. A 2 třetiny programu máte připravené za 15 minut. Další klientské změny potom jednoduše doupravíte a přidáte.

Vaše práce se automaticky generuje ve formě 100% připravené vizualizace pro zákazníka. Práce v softwaru, kterou byste museli pravidelně opakovat na každém projektu už je tedy automatická. Za 15 minut máte hotový ekvivalent dne práce při klasickém blokovém programování. Pracujete méně, ale vytěžíte více.

Také můžete projekty programovat z pohodlí křesla ve svém obýváku, jakmile je instalace hardwaru hotová. Stačí se připojit a celý systém jakkoli upravíte, otestujete a zkontrolujete. Při změnách a úpravách můžete využít integrované diagnostické nástroje. Ušetříte tak pohonné hmoty a zbytečný čas za volantem.

Systém celkově nezahrnuje žádné poplatky. Veškerý software a všechny služby jsou zadarmo. Jediné poplatky vznikají, pokud se rozhodnete využít doplňkové služby: Caller Service – systém zahájí hlasový hovor a informuje vás nebo uživatele v podstatě na cokoli si budete přát; Weather Service – přesná předpověď počasí pro zlepšení automatizace různých funkcí.

Online chat

Zajímá vás víc k tomuto tématu? Využijte náš online chat na webu a vyhněte se tak přihlašování, formulářům a čekání ve frontě na lince. V chatu vyřešíte většinu otázek a problémů hned.

Zákazníci ho milují

Zastřeží se pomocí odchodového tlačítka, které navíc může aktivovat další funkce (utlumí vytápění, spustí žaluzie, zhasne a nahlásí otevřená okna atd). Odstřežení je pak automatické, při odemčení dveří na kódové klávesnici, nebo pomocí šifrovaného NFC tagu. Odstřežení/zastřežení je samozřejmě možné i pomocí hlasových asistentů.

Vašim klientům dáte bezplatnou aplikaci, skrze kterou mohou svůj systém ovládat odkudkoli na světě. Lze např. odemknout branku pošťákovi a pobídnout ho přes Intercom dovnitř. Klidně z dovolené na pláži. Komunikace je šifrovaná a neprobíhá přes cloud, nesbírají se tedy žádná data.

Libovolné zařízení pro Loxone App

Nabídnete s ním desítky dalších funkcí a vyděláte více

Pojďme se teď vcítit do zloděje při nočním vloupání: Po chvíli zápasení s oknem se dostaneme do domu a najednou začne na různých stěnách něco přerušovaně cvakat. Po chvíli ze všech reproduktorů po domě začne dunět zvuk alarmu tak nahlas, že to probudí některé sousedy. Poté se začne osvětlení v celém domě rozsvěcet a zhasínat, to je skoro oslepující pro oči, které byly před chvíli zvyklé na tmu. A stínicí technika všude vyjíždí nahoru, aby bylo do celého domu vidět. Vydržet na takovém místě pro nás není možné, cítíme se dezorientovaní, každé 3 vteřiny jsme znovu oslepeni pomalu blikajícím osvětlením a řvoucí reproduktory nás dovádějí k panice.

To byla malá demonstrace výhod propojeného systému, který normálně využívá automatické osvětlení, audio systém pro zábavu a stínění pro soukromí a chlazení. Do systému je možné integrovat i různé EZS: Jablotron, Paradox a další. Rozšiřitelnost systému značí i množství dostupných rozhraní jako Modbus, RS485, KNX atd. Také nespočetná řada integrací: Vaillant, DeDietrich, SMA, Bosch, Siemens, Tesla…

Pokud zvládnete běžný zabezpečovací systém, toto pro vás bude hračka. Systém Loxone je volně programovatelný a neomezeně rozšiřitelný, tak ho lidé využívají pro řízení domů, hotelových a kancelářských komplexů i třeba vinařství. Vytápění, osvětlení, větrání… Vše je tak sjednoceno pod jednou řídicí jednotkou a v jedné aplikaci, což přináší bezkonkurenční funkce.

Zaujalo vás to?

Know how

Udělejte si obrázek sami na bezplatném webináři. Uvidíte zde v kostce, jak naplánovat, prodat, instalovat a naprogramovat nejen zabezpečení, ale i vše ostatní. A jako bonus i prohlídku reálné instalace.

Ikona elektrikáře

Spolupráce

Máte rádi výzvy? Rozšiřte své portfolio třeba hned. Nabídněte zákazníkům jedinečnou automatizaci budov založenou na Loxone, hodí se do projektů všeho druhu. Zabere to několik minut a je to zdarma.

Chci být informován o novinkách