Loxone vyřešil problém s vytápěním a vytříbil osvětlení kuchyňské linky


22 července, 2022 in Reference

Termostat v předsíni nestačil potřebám moderního domu, osvětlení kuchyňské linky se nedalo regulovat. Pak obyvatelé přešli na Loxone a nedostatky se vytratily.

Dům s dřevěným vzhledem ve Vraném nad Vltavou byl dokončen v roce 2021. Po nastěhování mohli jeho obyvatelé nastavovat teplotu v celém domě na jednom klasickém termostatu v předsíni. Brzy se ukázalo, že takové řešení nedokáže zajistit skutečný teplotní komfort v obytných místnostech. Přizpůsobovat vnitřní teplotu změnám podmínek a dennímu režimu bylo vyloženě komplikované a náročné.

Fakta

Lokalita:
Vrané nad Vltavou (Středočeský kraj)


Loxone Partner:
Latron Automation (Silver)


Loxone řídí:
Osvětlení
Vytápění/chlazení

Vyřešený problém a potenciál do budoucna

A tak muselo přijít snazší řešení. Postarala se o něj firma Latron Automation. Využila bezdrátovou technologii Loxone Air a hotovo bylo prakticky za 1 den. Loxone Partner do systému automatizace integroval elektro kotel, který napřímo vyhřívá teplou užitkovou vodu (TUV) a 9 radiátorů opatřených Hlavicemi Air.

Loxone dále ovládá i osvětlení kuchyňské linky:

 

Osvětlení kuchyňské linky bylo prve neregulovatelné, ovládané z místa mimo dosah linky. S Loxone se dosáhlo nového světelného zážitku včetně stmívání a nezávislého ovládání. Přednastavené režimy pracují s různými kombinacemi a intenzitou svícení LED pásek na kuchyňské lince – nastaven je i noční režim. Dům má do budoucna potenciál rozšíření chytrého systému třeba o ovládání vjezdové brány, venkovních žaluzií, zabezpečení i monitoring FVE.

Jan Lacina

Latron Automation

Nahlédněte:

Kuchyň
Hlavice Air

Zaujalo vás to?

Ikona elektrikář

Jste elektrikář?
Chcete svým zákazníkům také nabízet jedinečnou automatizaci budov založenou na Loxone Miniserveru, který se hodí do projektů všeho druhu? Kontaktujte nás a využijte silnou spolupráci s Loxone, lídrem na trhu v oblasti automatizace budov a domů.

Ikona lopata

Máte vlastní projekt?
Chcete také využít Loxone ve vašem vysněném projektu? Loxone Miniserver je dokonalým nástrojem pro jednoduché ovládání a inteligentní automatizaci domů, komerčních nemovitostí nebo speciálních projektů.

Chci být informován o novinkách