Spolupráce Huawei s Loxone přináší inteligentní měniče, baterie a statistiky


21 února, 2022 in Technologie

Měniče Huawei lze nyní jednoduše integrovat do Loxone. Jde o další z integrací, které jsou připravené v Loxone Library, takže je jejich konfigurace otázka vteřin. A vše co potřebujete je UTP kabel.

Jak zařízení integrovat?

Komunikace mezi Loxone a produkty Huawei probíhá pomocí protokolu Modbus TCP. Loxone Library umožňuje integrovat zařízení během sekund díky připravené šabloně, kterou stačí jen nahrát. Modbus by jinak vyžadoval zdlouhavé ruční zadávání komunikačních prvků a pokynů. Takto jsou všechny dostupné hned. V Loxone Library také najdete, jaký software a hardware je pro integraci měničů Huawei potřeba, s tím, že vše bylo řádně otestováno. Najdete zde i technické listy.

Ruku v ruce k soběstačnosti

Loxone může díky společné komunikaci využít potenciál produktů Huawei na maximum. Hlavním tématem spolupráce je energetický management, jehož cílem je zajistit co nejvyšší soběstačnost budovy. Jakmile vznikne dostatečný přebytek energie z FVE, Loxone spíná spotřebiče, které ji mohou využít, například bojler nebo nabíjení elektro auta.

Huawei měniče v plné síle

Toto řešení je možné škálovat až do 400 kW společného výkonu měničů, je tak plně připravené i pro komerční využití. Energetický management musí být flexibilní, tedy pro malé i velké budovy. Loxone je volně programovatelný, takže se ve větších budovách velmi často stará o MaR. Zákazníci oceňují především sjednocení všech technologií v budově pod jeden systém a do jedné aplikace. A na základě výkonu z FVE může Loxone ovládat prakticky cokoli, od kompressorů, přes ventilaci až po prádelny na monterky. V domech jde většinou o ohřev TUV, myčku na nádobí a další energeticky náročné spotřebiče.

Graf toku energie mezi FVE systémem, sítí poskytovatele a budovou
Statistika spotřebované energie v aplikaci

Společnost Huawei byla jedna z prvních, které přidaly šablonu do Loxone Library. Na otázku, odkud pochází tato iniciativa, jsme dostali následující odpověď:

„Je to naše strategie, víme, že je důležité mít otevřený systém a být kompatibilní s jinými výrobci. A samozřejmě, Loxone je jeden z nejdůležitějších hráčů na trhu chytrých budov a chytré energie. Proto pro nás bylo důležité se s vámi spojit a vytvořit šablonu pro jednoduchou integraci.“

Dieter Jauch

Senior product solution manager, HUAWEI TECHNOLOGIES Deutschland GmbH

Pojďme do toho spolu…

Ikona domu

Chcete si užívat produkty Loxone?

Rádi vám jako výrobci zdarma představíme možnosti inteligentní elektroinstalace i možnosti řešení konkrétních potřeb v rámci individuální konzultace. Připravíme i kalkulaci potřebných produktů. V případě zájmu vám také najdeme ideální realizační firmu.

Ikona elektrikáře

Chcete realizovat inteligentní elektroinstalace?

Využijte bohatý sortiment produktů včetně koncových prvků od jednoho výrobce. K dispozici budete mít unikátní software bez licencí, s nímž zvládnete špičkové funkce i bez znalosti programování. Váš úspěch podpoříme špičkovou individuální podporou.

Chci být informován o novinkách