V Chomutově otevřel partner SMAR showroom chytré domácnosti


1 listopadu, 2021 in Zákulisí

Loxone Gold Partner – společnost SMAR z Chomutova – se pyšní nově otevřeným showroomem. Zákazníci v něm zažijí pohodlí inteligentní domácnosti a poznají prvky, které takovému bydlení přináší tu pravou jednoduchost. Nahlédněte do krásného interiéru vzorového bytu.

Loxone Gold Partner – společnost SMAR z Chomutova – se pyšní nově otevřeným showroomem. Zákazníci v něm zažijí pohodlí inteligentní domácnosti a poznají prvky, které takovému bydlení přináší tu pravou jednoduchost. Nahlédněte do krásného interiéru vzorového bytu.

Společnost SMAR je dlouholetým Loxone Partnerem. Ve svém chomutovském sídle nyní otevírá showroom. Obsadil podkrovní byt v domě, kde firma sídlí a na Loxone se každodenně spoléhá. Nyní ji kdokoli může navštívit a vžít se do situace, kdy je ovládání domácích technologií nesmírně jednoduché a z větší míry zcela automatické. Na konzultace pro zájemce o chytrou domácnost zve společnost SMAR každý pátek od 9 do 12 hodin.

„Showroom je součástí bytového domu o 4 jednotkách. Kromě vzorového bytu máme ještě kanceláře v prvním patře, dále v ní sídlí pojišťovna. Ale do systému Loxone je integrovaná celá budova,“ přibližuje jeden z jednatelů společnosti SMAR Petr Hofman. Firma se od roku 2012 zabývá údržbou, instalací a programováním v oblasti automatizace a robotiky.

Společnost:
SMAR s.r.o.
Logo Gold partnera


Adresa:
Škroupova 48
430 01 Chomutov


Otevírací doba:
Po–pá: 8:00–16:00


Telefon:
+420 731 552 205


Email:
[email protected]


Web:
www.smar.cz

Náhled do jídelního koutu
Náhled do obývacího pokoje

Loxone řídí již vrata na pozemek. Celá budova je vlastně jeden velký showroom. V SMAR však připravili i prostor, kde budou ukazovat chytrou domácnost v plné parádě. Podkrovní byt má obývák s jídelním a kuchyňským koutem, ložnici, koupelnu a chodby. Kromě funkcí na první pohled viditelných vysvětlují i to, jak může například majiteli činžovního domu Loxone pomoci s kontrolou nad domovními energiemi a celkovým monitoringem budovy.

Chytré řešení je nevyhnutelné

V dnešní ‚přetechnizované‘ době je chytrý systém možná až nezbytnost. Chceme řídit efektivně teplotu, a termostat v každé místnosti složitý na ovládání není ideální řešení. Chceme, aby světla nesvítila zbytečně. Chceme mít jistotu, že neuniká voda a mít pod kontrolou odebírané teplo. Loxone to všechno zvládne,“ vysvětluje Hofman.

Předpokládá, že potřeba efektivního a snadného ovládání bude stále vyšší​. Podle své zkušenosti odhaduje, že v dnešní době o inteligentním řešení uvažuje zhruba 30 % lidí, kteří řeší elektroinstalaci. „Ale to číslo určitě dále poroste. Různé dotace nás motivují například k fotovoltaice, zadržování a využívání dešťové vody, elektromobilitě… A my to musíme umět řídit,“ ví jednatel.

Chytrý systém každý den testují

„Lidé ale někde názorně potřebují vidět, jak to všechno funguje a jak to pomáhá. Že to není jen nějaký výmysl na papíře,“ pokračuje. Právě proto se společnost rozhodla vybudovat vlastní showroom. „U nás mohou zákazníci vidět, že s Loxone funguje jak showroom, tak celá budova, ve které každý den pracujeme. Dokazujeme tím, že si za takovým řešením stojíme. Jak bychom mohli přesvědčivě nabízet řešení, které bychom sami nevyužívali?“ má jasno Hofman.

Sezení v obýváku
Gauč v obýváku
Kuchyň
Náhled do ložnice

Galerie:

SMAR nabízí plně funkční řešení bez kompromisů. Podle slov Petra Hofmana se při elektroinstalaci nevyplatí maximálně šetřit na pořizovacích nákladech. Čím levnější řešení, tím větší riziko, že se jednotlivé moduly porouchají a bude potřeba je vyměňovat, což spolkne další peníze, a nakonec se to celé ještě prodraží.

„Připravme dům pro chytré řešení“

„Za ta léta, co mám Loxone u sebe doma, nebylo nic vyřazeno, nepřestalo fungovat. Žádné komponenty jsem nemusel nahrazovat. Nabízíme 100% funkce a 100% služby. Případnou vyšší cenu kompenzuje právě kvalita. A hlavně – není potřeba dělat všechno hned. Lidem říkáme: Pojďme dům připravit na chytrou elektroinstalaci. Dejme tam do začátku zařízení pro chytrou regulaci teploty a ovládání stínění. A až bude později rozpočet opět trošku uvolněnější, můžeme instalovat třeba chytrá světla, se kterými si kromě pohodlného ovládání užijete světelné nálady a podobně, či další komponenty a funkce,“ říká Hofman.

Extra tip: Chcete se před návštěvou showroomu naladit na chytrou domácnost? Mrkněte na skvělou 3D vizualizaci, kde si můžete showroom projít virtuálně. Ale nezapomeňte – živý zážitek je nenahraditelný! Všechny funkce poznáte jen při osobní návštěvě.

Chcete zažít Loxone na vlastní kůži?

Rádi byste si vyzkoušeli, jak inteligentní domácnost funguje? Skvělé. Navštivte showroom SMAR v Chomutově nebo můžete zkusit rovnou showroom některého z našich dalších partnerů v České republice a na Slovensku.

Chci být informován o novinkách