GARDEN LOFTS: Rezidence v industriálním stylu získá byty s chytrým řízením


22 února, 2022 in Reference

Nadčasové bydlení, čistota designu a soukromí terasovité zahrady. To všechno a mnohé další spojuje developerský projekt GARDEN LOFTS, který roste v Praze. Rezidence obyvatelům poskytne i prvky chytré domácnosti. Investor vsadil na inteligentní automatizaci s Loxone, která zdůrazní komfort bytů s osobitým stylem.

Čistý design a relax v zahradě

První obyvatelé se do GARDEN LOFTS nastěhují v příštím roce. Objekt v lokalitě pod Dívčími hrady pojme celkem 22 bytů různých dispozic s předzahrádkami, terasami a balkony, a také 2 lofty se střešními terasami s výhledem. Rezidence se bude vyznačovat čistým designem a kreativními, originálními interiéry. Prosklená čelní fasáda a surové materiály jí dodají industriální nádech.

Výjimečné bydlení přinesou jak byty, tak i soukromá víceúčelová zahrada plná zeleně. Terasovité pojetí a kamenné bloky ji rozdělí do více úrovní. Zahrada nabídne relaxační a sportovní zónu, zázemí pro děti či terasy a pergoly, které dají obyvatelům nové možnosti trávení času a setkávání. Odpočinku si lze užít u zahradního bazénu.

Fakta

Lokalita:
Praha 5, ulice Pechlátova (hranice Smíchova a Radlic)


Dispozice bytů:
1+kk až 5+kk


Loxone Partner:
Inexes


Developer:
Pechlátova 50 DEVELOPMENT

Loxone jako standard

Všechno napovídá tomu, že projekt beze zbytku naplní své heslo: „Když chcete žít, nejen bydlet.“ Ale je tu ještě jedna nesporná výhoda. Byty totiž naplní standardy chytré domácnosti. Postará se o to systém Loxone. Podobně jako GARDEN LOFTS, i Loxone chce vytvářet co nejkvalitnější podmínky pro život. A to tím, že obyvatele zbaví běžných úkonů s ovládáním domácnosti, které zdržují a snižují pohodlí. O instalaci systému se postará společnost Inexes (Loxone Partner). Řídicí jednotka inteligentní automatizace Miniserver bude v každém bytě.

Interiér bytu

Chytré osvětlení a ideální klima

Do systému bude integrované například osvětlení. Všechna světla v bytě se zhasnou ve chvíli, kdy obyvatel stiskne odchodové tlačítko. Nikdy tak nezůstane rozsvíceno zbytečně. S chytrým osvětlením se pojí i funkce jako simulace přítomnosti nahodilým chvilkovým rozsvěcováním (například během dovolené). Pro jednoduché ovládání budou v bytech umístěna tlačítka Touch Pure.

Ta jsou multifunkční a neslouží jen k řízení světel. Umí měřit teplotu a vlhkost. Podle naměřených hodnot se bude automaticky ovládat vytápění. Integrované je i odvětrávání. Jelikož budou tlačítka v každé místnosti, získají byty zónovou regulaci teploty. V každém pokoji bude vždy ideální teplota přednastavená uživatelem. Ten bude navíc v mobilní aplikaci moci sledovat statistiky vytápění a zvažovat tak možnosti úspor. Neplýtvat pomohou i okenní kontakty. Jakmile se okno otevře, po chvíli se topení vypne, aby energie nepřišla vniveč. Dále systém chytrého vytápění nabízí možnost nastavení různých týdenních programů a režimů. S prediktivní logikou se navíc pokoje každý den samy vytopí přesně v přednastavený čas. Topení tak neběží naprázdno v nepřítomnosti obyvatel a naopak se ani neopozdí a nestane se, že by po návratu z práce byla doma zima.

Komplexní systém zabezpečení

Dále je do chytré domácnosti integrovaný zvonek a nebo funkce zabezpečení. V nouzových situacích spustí alarm stisknutí Tlačítka Panika. Bytové jednotky jsou vybaveny i detekcí požáru. Pokud je odhalena nebezpečná situace, vše navíc okamžitě zahlásí notifikace v mobilu, ať už bude obyvatel ve vedlejším pokoji nebo v kanceláři na druhém konci Prahy.

Majitelé zkrátka získají ve standardu spoustu funkcí. A pokud by jim to nestačilo, systém Loxone je snadno rozšiřitelný. Byty tak budou mít přípravu na chytrou regulaci stínění, rozšíření je možné i o řízení technologií na základě přítomnosti (díky senzoru) nebo multiroom audio systém a další.

Podílí se:

Dodavatel stavby:
SWIETELSKI stavební


Architekt:
Ing. arch. Jan Kasl


Designer:
Pizinger Morix


Generální projektant:
ARCHDYNAMIC


Web projektu:
www.gardenlofts.cz

Exteriér s čistým designem v industriálním stylu
Křeslo v obývacím pokoji u knihovny
Obývák
Jídelna
Ložnice
Ložnice
Obývací pokoj v GARDEN LOFTS
Terasovitá zahrada
Terasa
Zahradní bazén

(c) Autor vizualizací: GARDEN LOFTS

Zaujalo vás to?

Ikona elektrikář

Jste elektrikář?
Chcete svým zákazníkům také nabízet jedinečnou automatizaci budov založenou na Loxone Miniserveru, který se hodí do projektů všeho druhu? Kontaktujte nás a využijte silnou spolupráci s Loxone, lídrem na trhu v oblasti automatizace budov a domů.

Ikona lopata

Máte vlastní projekt?
Chcete také využít Loxone ve vašem specifickém projektu? Loxone Miniserver je dokonalým nástrojem pro jednoduché ovládání a inteligentní automatizaci domů, komerčních nemovitostí nebo speciálních projektů.

Chci být informován o novinkách