Nové produkty EGE Power System pro efektivní energie bude inteligentně řídit Loxone

David Nebor
23 května, 2023 in Technologie

Společnost EGE rozvíjí divizi EGE Power System, která vstupuje na trh s širokým portfoliem produktů – od tepelných čerpadel, přes svítidla či fotovoltaiky až po wallboxy a další. Nad tyto technologie staví jeden řídicí systém, aby ještě posílila efektivitu energií. Tak vznikla spolupráce s Loxone, jehož instalační partneři mohou tepelná čerpadla dodávat a instalovat a těžit tak ze spojení obou značek.

Skupina EGE je známá díky výrobě speciálních zařízení pro energetický průmysl a to již více než 30 let. Výjimečná je vlastním know-how a zakládá si na vlastní výrobní základně a tradici. Tato výhradně česká společnost se nyní kromě silnoproudé elektrotechniky, zapouzdřených vodičů a ocelových konstrukcí věnuje i „malé energetice“ v podobě zařízení jako jsou tepelná čerpadla EGE, fotovoltaika, rekuperace atd. – „Právě proto posilujeme společnost EGE Power System, jejímž hlavním heslem je Ways of Energy, tedy cesty energií, a to tím nejoptimálnějším způsobem,“ vysvětluje Petr Sklenář, obchodní ředitel EGE Power System.

EGE Heat R32 Split Tepelné čerpadlo 12KW

Portfolio čítá stovky produktů a kromě zmíněných tepelných čerpadel EGE a fotovoltaiky nabízí i průmyslové osvětlení různých druhů s řízením DMX i DALI, sálavé panely či rekuperaci. Produkty kromě domácností najdou skvělé uplatnění i v průmyslových budovách, skladech, či v municipálním segmentu.

Inteligence nejen pro tepelná čerpadla

Nabízené technologie budou unikátní v tom, že je zákazníci dostanou rovnou s inteligentním systémem Loxone. Například tepelná čerpadla EGE budou dodávány včetně Loxone Miniserveru.

Toto spojení přinese bezkonkurenční a unikátní možnosti:

ikona šipky

Průběžná optimalizace pro nejlepší COP faktor – Topný faktor udává poměr vyprodukovaného tepla a spotřebované energie, čímž určuje účinnost tepelného čerpadla. Tepelná čerpadla EGE s řízením Loxone nemusí mít pevně určenou teplotu výstupní vody (jak to bývá běžně), ale bude možné ji vyhodnocovat a měnit automaticky na základě klimatických podmínek tak, aby bylo dosaženo maximálního COP faktoru.

ikona šipky

Optimalizace efektivního využití Tepelného čerpadla EGE v reakci na spotové ceny elektřiny.

ikona šipky

Využití aplikace Loxone.

ikona šipky

Možnost inteligentního řízení kaskády Tepelných čerpadel EGE.

ikona šipky

Další doplňkové funkce jako zónová regulace vytápění, akumulace v době přebytků, chytrá reakce na aktuální výrobu FVE, možnost vzdálené správy servisního technika…

ikona šipky

Bonus: Vstupenka do světa inteligentní automatizace budovy – na Miniserver v rámci dodávky Tepelného čerpadla EGE lze napojit i další technologie v budově a získat tak mnohem více funkcí nejen co do úspor, ale i komfortu a bezpečnosti.

Tyto funkce výrazně urychlují ROI – návratost investice do TČ.

Energetický management Loxone s integrovanou FVE a tepelným čerpadlem EGE

Proč Loxone?

Miniserver nám umožní nejen nabízet unikátní tepelná čerpadla, ale pokryje i další aspekty co do výroby energie a využívání přebytků. Fotovoltaika bude například umět reagovat na potřeby tepelného čerpadla, vše lze navázat i na osvětlení a podobně. Systém pro řízení technologií zajistí jediný dodavatel. Propojení našeho hardware v jednom systému přinese větší úspory a možnost mít energie dokonale pod kontrolou. Zákazníci mohou řídit vlastní energie skutečně smysluplně a budovy se stanou minimálně závislé na klasické, konvenční energetice.

Petr Sklenář

CSO, EGE Power System

Snadná integrace: Příležitost pro instalační partnery

Loxone sehrává ve spojení s produkty EGE roli platformy. EGE Power System jakožto výrobce a dodavatel nemusel investovat další čas a peníze do vývoje a údržby vlastního řešení řízení. Vsadil na hotový a prověřený systém, čímž se vyhnul starostem a urychlil uvedení na trh. „EGE Power System nemusí vyvíjet uzavřený systém. V našem Miniserveru získává skutečného univerzála, který není jednoúčelový, ale postará se o řízení energií komplexně,“ s potěšením komentuje spojení dvou lídrů trhu Pavel Lískovec, Branch Manager české pobočky Loxone.

Instalace čerpadel a dalších produktů s inteligentními funkcemi Loxone vyžaduje technika certifikovaného společností Loxone – Loxone Partnera. Může to být přímo dodavatel produktů EGE, případně musí s některým Loxone Partnerem spolupracovat.

Zaujalo vás to?

A
Více o certifikaci a partnerském programu Loxone
A
Prozkoumat partnerský program a produkty EGE

Chci být informován o novinkách