Nově: Loxone Config & App 12.2 & Loxone Library


27 října, 2021 in Technologie
Nový Config umožňuje ovládat domácí spotřebiče Miele@home a techniky jistě potěší např. funkčním blokem Programové sekvence. Svůj software si můžete samozřejmě zdarma aktualizovat. Na světlo světa přichází také tzv. Loxone Library. Nová knihovna různých šablon a návodů výrazně usnadní integraci mnohých zařízení, a pomůže tak s projektem. Jak se dostat do Loxone Library a jak s ní pracovat naleznete ve videu.
Icon 02

Loxone Library: Vše na jednom místě

Loxone je otevřený všem. Nezáleží na výrobci a oblasti použití, pokud má produkt vhodné rozhraní, lze jej integrovat do Loxone. Loxone Library slouží jako knihovna všech integrací a šablon, které je možné využít. Různé filtry vám urychlí průzkum možností pro váš nový projekt, vyhledáte si například všechny dostupné integrace pro ovládání stínění. Nebo můžete vyfiltrovat Modbus a objevit všechny připravené šablony.

Staňte se vývojářem V Loxone Library dáme vašim nápadům prostor, který si zaslouží. Můžete sdílet šablony, které jste vyvinuli, a zpřístupnit je po celém světě!
Důležité: Stejně jako všude jinde klademe i v Loxone Library nejvyšší důraz na kvalitu. Odeslané šablony jsou zveřejněny až po úspěšném přezkoumání našimi odborníky. Tak si můžete být jistí, že se v Loxone Library neobjeví žádná chyba, která by zásadně ovlivnila váš projekt.

Do knihovny

Icon 02

Programové sekvence

Nový funkční blok umožňuje snadno řešit i složité automatizační úlohy, a přitom vám ušetří spousty funkčních bloků a jejich složité nastavování. Blok je ideální pro logiku, která se rozhoduje na základě různých hodnot. Např. pokud voda v nádrži klesne pod 20 cm výšky, otevři ventil na 300 sekund. Funkční blok díky analogovým vstupům a výstupům elegantně vyřeší mnohé výzvy. Programové sekvence hravě zvládnete pomocí nápovědy. Pro snadnou analýzu chyb je v dialogovém okně integrována kontrola syntaxe a vytvořený skript lze otestovat pomocí simulace.

Příklady použití:

01 Uvítací zpráva

02 Ovládání čerpadla

Program pro uvítací zprávu
Po otevření předních dveří se v případě potřeby rozsvítí světlo a zobrazí se uvítací zpráva včetně aktuální teploty v místnosti.

Čerpadlo i ohřívač jsou aktivní, dokud není dosaženo cílové teploty nebo dokud smyčka neproběhne 10krát.

Icon 02

Integrace Miele@home

Logo Miele

Produkty Miele@home je nyní možné v pár krocích integrovat do Loxone. Využijte plný potenciál spotřebičů Miele hned v několika oblastech:
Energetický management: Myčka Miele@home se může spouštět přesně ve chvíli, kdy fotovoltaický systém vyrobí dostatek elektřiny. Tím se snižují náklady na energii.
Zabezpečení: Když zákazník opustí budovu a varná deska nebo trouba je stále aktivní, dostane notifikaci. Samozřejmě je možné daný spotřebič vypnout, nebo ho ovládat další vlastní logikou.
Přehled a jistota: Všechna zařízení jsou přehledně zobrazena v aplikaci Loxone a lze je také jednotlivě ovládat. Zákazník má vždy přehled o stavu spotřebičů Miele a o údržbových a servisních hlášeních.

Icon 02

Integrace Tesla Powerwall

Logo Powerwall
Bateriové úložiště se stává nejúčinnějším, když může komunikovat s řídicím systémem budovy. Bateriové úložiště Powerwall od společnosti Tesla s integrovaným střídačem lze využít pro energetický management budov. Dostupné jsou informace jako aktuální nabití baterie, aktuální nabíjecí výkon, aktuální výkon sítě, spotřeba a výroba.

Záložní zdroj: Pokud dojde k výpadku elektrické energie, Tesla Powerwall to nahlásí Miniserveru, po dobu výpadku může Powerwall sloužit jako záložní zdroj.
Tip: Miniserver umožňuje řídit minimální nabití mnoha bateriových úložišť. Například v létě lze nastavit minimální nabití na 20 % a v zimě na 40 %, aby zbylo dost energie pro vytápění.

Icon 02

Opravy a úpravy

Kromě těchto novinek aktualizace přináší řadu dalších vylepšení, které zvyšují rozsah funkcí, bezpečnost a stabilitu vaší instalace. Všechny nové funkce verze 12.2 najdete v changelogu pro Config a App.

Chci být informován o novinkách