Připravujeme: Přihlášení bude ještě bezpečnější


14 června, 2022 in Technologie
Naše produkty byly vždy navrženy s ohledem na bezpečnost. Ochrana vašich údajů je nejvyšší prioritou Loxone od dob jeho založení. V nadcházející verzi Loxone Config & App opět zvyšujeme laťku. Změny přijdou s představením nového produktu na konci června.
O co přesně jde?

Na internetu kolují seznamy známých kombinací uživatelských jmen a hesel, které jsou využívány k útokům. Nyní nejsou známé žádné úspěšné útoky na Miniserver, ale jako vždy u bezpečnosti, neustále pracujeme na vylepšeních a bezpečnostních opatření, abychom mohli zaručit maximální bezpečnost dat. V nadcházející verzi proto zajistíme, aby se kombinace uživatelských jmen a hesel uvedené v seznamu nedaly využít u produktů Loxone.

Jak to funguje?

Loxone Config & App zabrání uživatelům ve výběru hesel, která jsou na těchto seznamech a tím pádem jsou potenciálně známá pro útočníky. Existující uživatelé využívající tato hesla budou při přihlašování upozorněni a vyzváni (nikoli nuceni) ke změně hesla. Rozhodnutí však zůstává na uživateli.

Důležité a konzistentní

Tato bezpečnostní funkce ovlivní i počáteční nastavení Miniserveru, protože bude nutné změnit údaje výchozího uživatele včetně předvoleného hesla (admin/admin). Miniserver sice bude nadále dodáván s těmito základními údaji, ale jejich změna se vynutí při prvním ukládání do Miniserveru. Zadání nového uživatelského jména a hesla tak nebude nadále pouze doporučené, ale povinné.

Chci být informován o novinkách