Balteus – chytré apartmány u Baltského moře


9 února, 2022 in Reference
Balteus Boutique Apartments je moderní resort vsazený do malebné přímořské krajiny. Na pohodovou dovolenou má velký vliv systém automatizace budov Loxone, který zabezpečuje komfortní teplotu v apartmánech a zajišťuje jednoduchou obsluhu – pro majitele i hosty.

Optimalizace nákladů na vytápění

Vytápění představuje jeden z největších výdajů na provoz budovy, obzvlášť pokud jde o hotel. Správně řízený systém vytápění dokáže provozovateli ušetřit nemalé peníze, i při udržování stálého komfortu zákazníků. K této úloze se hlásí systém Loxone, který majitel apartmánů Balteus objevil právě při plánování vytápění. Na základě požadavků na teplo z jednotlivých místností je řízena plynová kaskádová kotelna. To znamená, že pokud je zrovna málo obsazených pokojů, je zapnutý jen jeden z několika kotlů. Neplýtvá se tak energií. Loxone si dokáže přesně spočítat, jak rychle se jednotlivé místnosti natápí a kolik tepla potřebují.

Okenní kontakty zajistí zastavení vytápění v konkrétní místnosti při otevřeném oknu. A majitel má v aplikaci vždy přehled o provozu celé otopné soustavy.

Fakta

Lokalita:
Grzybowo u Kołobrzegu


Užitková plocha:
1200 m²


Název objektu:
Balteus Boutique Apartments


Design:
LOOKAstudio


Loxone Partner:
AKMILUS Smart Home


Vyřešené technologie:
automatické vytápění, osvětlení a zabezpečení objektu

Osvětlení pokojů a společných prostor

Rozsáhlý systém hotelového osvětlení obsahuje různá ambientní svítidla v pokojích i hlavní světelné okruhy na chodbách. Jak vše vyřešit automaticky? Na chodbách a ve společných prostorách jsou nainstalované senzory přítomnosti, které ovládají osvětlení. Poznají i když někdo jen stojí na místě a povídá si, proto se světla vypnou až když skutečně na chodbě nikdo není. Na pokojích je namísto různých ovladačů a vypínačů jediné tlačítko, které slouží pro ovládání osvětlení. Návštěvníci oceňují jednoduchost řešení a často jsou překvapeni, že jediným tlačítkem mohou přepínat mezi několika různými světelnými scénami. Jednou se rozsvítí barevný LED pásek, podruhé lustr – stačí jednou kliknout! Loxone má na starosti i venkovní osvětlení.

NFC Code Touch a Touch na recepci
Senzory přítomnosti a osvětlení na chodbách
Hlavice, které regulují radiátory

Inteligentní funkce na recepci

Systém podporuje i zaměstnance při provozu hotelu. Loxone app umožňuje kontrolovat obsazenost pokojů na základě informací z čtečky hotelových karet. Díky tomu úklid vždy probíhá bez vyrušení hostů. Informace o přítomnosti hostů v pokoji se využívají i pro optimalizaci nákladů na vytápění a elektřinu. Když hosté odejdou, teplota se sníží a automaticky se zhasne. Na recepci je také kódová klávesnice NFC Code Touch, která ovládá zabezpečovací systém.

Aplikace Loxone na recepcii Balteus
„Na systému Loxone nejvíc oceňuji, že zároveň řeší několik technologií a vše vidím v jedné aplikaci na telefonu. Neustále vím, co se děje v mojí budově, aniž bych tady fyzicky byl.“
Grzegorz Augustyniak

Majitel, Balteus Boutique Apartments

Loxone Partner:
AKMILUS Smart Home

Instalaci systému Loxone v hotelu Balteus realizovala společnost AKMILUS Smart Home – Loxone Gold Partner. Majitel centra je se spoluprací velmi spokojený a pochvaluje si spolehlivý a profesionální přístup k práci a plnění úkolů podle harmonogramu. AKMILUS úspěšně realizuje i ty nejsofistikovanější projekty a zautomatizoval mnoho velkých komerčních budov.

Inteligentný dom Akmilus pred hotelom Balteus

Balteus Apartments zevnitř

Butikový bytový dům začal fungovat červenci 2021. Hosté si mohou rezervovat jedno a dvou pokojové apartmány s různým standardem výbavy. V budoucnosti plánuje majitel vybudovat venkovní saunu s ovládáním od Loxone. Podívejme se nyní jak vypadají pokoje.

Obývací pokoj
Kuchyňka
Ložnice
Další záběr na ložnici
Pohled na budovu hotelu z výšky
Pohled na blok, ve kterém se hotel nacházní, 200 metrů za ním je moře

Pojďme do toho spolu…

Ikona domu

Chcete si užívat produkty Loxone?

Rádi vám jako výrobci zdarma představíme možnosti inteligentní elektroinstalace i možnosti řešení konkrétních potřeb v rámci individuální konzultace. Připravíme i kalkulaci potřebných produktů. V případě zájmu vám také najdeme ideální realizační firmu.

Ikona elektrikáře

Chcete realizovat inteligentní elektroinstalace?

Využijte bohatý sortiment produktů včetně koncových prvků od jednoho výrobce. K dispozici budete mít unikátní software bez licencí, s nímž zvládnete špičkové funkce i bez znalosti programování. Váš úspěch podpoříme špičkovou individuální podporou.

Chci být informován o novinkách