Ontvang een wasmachine melding

In het kort: hoe een melding van uw wasmachine u tijd en energie kan besparen

Heeft u een oude wasmachine die geen melding geeft? Of misschien staat deze in de garage of in de berging aan de andere kant van uw huis en kunt u de wasmachine melding niet horen? De nieuwste generatie wasmachines biedt hiervoor een oplossing, maar hiervoor dient u een aparte app te downloaden. Loxone biedt u een oplossing om zeker te zijn dat u het einde van de wascyclus niet mist, en dit binnen onze eigen app voor uw bestaande wasmachine. Zo bespaart u heel wat tijd en energie omdat u uw vuile was niet twee keer dient te wassen.

Een wasmachine met timer zorgt er reeds voor dat uw wasmachine vanaf een bepaalde tijd ingeschakeld wordt, maar wat als uw wasmachine dit niet heeft? Ook hier kan Loxone een oplossing bieden.

Oplossing & Configuratie: onze smart socket controleert en stuurt de wascyclus

Met een Loxone smart socket kunt u het actuele vermogen van het aangesloten apparaat sturen. Het is daarom noodzakelijk om de wasmachine aan te sluiten op een smart socket die altijd aan staat.

Wanneer de machine zijn wascyclus start, zal de smart socket de stroomsterkte van de machine detecteren. Als de wasmachine klaar is met zijn cyclus, zal de stroom bijna tot 0 dalen. Op dat moment zal het Loxone systeem een vooraf geprogrammeerde wasmachine melding sturen naar de telefoon of tablet om het einde van de wascyclus aan te geven.

Zorg ervoor dat u lang genoeg wacht voordat u een melding verstuurt, omdat de wasmachine tijdens de wascyclus pauzeert, waardoor het vermogen tot bijna 0 daalt.

Ook een timer instellen is mogelijk met Loxone. De meeste wasmachines hebben een beveiliging tegen stroomuitval. Dit betekent dat de machine de wascyclus terug hervat zodra er weer stroom voorzien wordt. Zet uw wasmachine aan, schakel de stroom uit via de smart socket en zet deze zelf terug aan op afstand met de app. Of gebruik de schakelklok bouwsteen om dit te automatiseren.

Hardware:

Configuratie:


Wasmachine melding

Download de voorbeeld configuratie:

Smart Washing Machine

Config 10.3.11.27

Waarom u en uw klant wasmachine meldingen moeten overwegen?

Of u nu thuis of buitenshuis bent, u zult nooit uw schone wasgoed onderin uw wasmachine vergeten. Loxone stuurt u een vooraf ingestelde wasmachine melding zodra de wascyclus klaar is. Dit om te voorkomen dat u een machine opnieuw moet opstarten en zo tijd en geld verspilt. Bedankt Loxone.

 

De lokale regelgeving en normen moeten in acht worden genomen. De inhoud van deze pagina maakt bepaalde aannames over de installatie. De informatie op deze pagina vervangt de contextuele kennis van een Loxone Partner niet. Voor een professioneel geïnstalleerde oplossing kunt u contact opnemen met een Loxone Partner om een van de in deze Use Case genoemde functionaliteiten te realiseren.

Meer praktijkvoorbeelden in deze reeks