Tv timer voor kleine kinderen

In het kort: tv timer voor automatisch uitschakelen van de tv

In geval van afwezigheid is een tv timer met controle van het tv verbruik zeer nuttig om ervoor te zorgen dat de kinderen niet de hele dag voor de tv zitten. U kunt een limiet instellen dat uw kind bv. niet meer dan twee uur per dag tv mag kijken. De bekeken tijd wordt geregistreerd dankzij de tv timer en 5 minuten voor het verstrijken van de tijd ontvangt het kind een TT met de informatie dat de tv over 5 minuten uitgaat. 

Ongeacht of de tijd in één keer wordt opgebruikt of gespreid over de dag, de totale tijd van de dag is in totaal twee uur. Er is dus geen sprake meer van discussie, want de tv timer zorgt ervoor dat de tv na de twee uur uitgeschakeld wordt, ook bij afwezigheid.

Natuurlijk kunt u ook op elk moment in uw app controleren en monitoren of de tv op dat moment in gebruik is en hoe lang deze al in gebruik is. 

Oplossing & Configuratie: tv timer integreren in het Loxone systeem

Met Loxone is het mogelijk om het stroomverbruik van een apparaat, zoals in dit geval een televisie, te monitoren en de duur van de inschakeltijd te meten en weer uit te schakelen.

In dit voorbeeld wordt de tv timer geïmplementeerd door een Smart Socket te gebruiken voor de vermogensmeting. Uiteraard mogen zowel het stopcontact als de stekkers niet toegankelijk zijn voor kinderen.

De eerste stap is om te controleren of het stroomverbruik van de Smart Socket een bepaalde waarde overschrijdt, hier nemen we als voorbeeld 30W. Als de gemeten waarde hoger is, wordt er elke minuut een puls naar de teller gestuurd. Deze teller schakelt de relais van de Smart Socket uit via uitgang Q. 5 minuten voor het verstrijken van de tijd zorgt de tv timer ervoor dat een text-to-speech boodschap wordt verstuurd via de muziekzone in de kinderkamer, in dit geval met de tekst “Gelieve de tv uit te schakelen, anders schakelt deze zichzelf binnen 5 minuten uit”, zie bouwsteen Status. U kunt de maximale tv-tijd instellen via de virtuele ingang “tv timer” en de duur van de tv-tijd bekijken via de virtuele status “tv-tijd van vandaag”.

Hardware:

Configuratie:


Tv timer

Download de voorbeeld configuratie:

Waarom u en uw klant een tv timer moeten overwegen?

Volwassenen begrijpen een film en kunnen hier rationeel mee omgaan, ze weten dat het een fictieve vorm van presentatie is. Kinderen onder de zes jaar kunnen in films geen onderscheid maken tussen fictie en realiteit. Bevindingen van Amerikaanse onderzoekers tonen aan dat hoe langer peuters en kleuters televisie kijken, hoe vaker er rusteloosheid en onoplettendheid opgemerkt wordt in de eerste jaren school. Er zijn verschillende studies over dit onderwerp en welke studie u ook gelooft; met Loxone is het mogelijk een tv timer te integreren zodat het tv kijken beperkt wordt. Na een vooraf vastgestelde tijd gaat de televisie uit en kan deze niet meer worden aangezet. Dus ook in uw afwezigheid kan de toegestane tv-tijd niet worden overschreden. U kunt de status van de TV op elk gewenst moment controleren of regelen via de app.

 

De lokale regelgeving en normen moeten in acht worden genomen. De inhoud van deze pagina maakt bepaalde aannames over de installatie. De informatie op deze pagina vervangt de contextuele kennis van een Loxone Partner niet. Voor een professioneel geïnstalleerde oplossing kunt u contact opnemen met een Loxone Partner om een van de in deze Use Case genoemde functionaliteiten te realiseren.

Meer praktijkvoorbeelden in deze reeks