Elektronische kluis met NFC Code Touch

In het kort: kluis openen zonder sleutel

Een elektronische kluis is vaak ingewikkeld en duur. De oplossingen die momenteel op de markt beschikbaar zijn, zijn meestal geïsoleerde oplossingen. Dit betekent dat alleen het kastje met de betreffende sleutel kan worden geopend. Een verlies of zelfs een wijziging van de vergunning is meestal kostbaar. 

Een gepersonaliseerd toegangssysteem, dat de toegang tot deuren & poorten autoriseert en tegelijkertijd de kluis openen zonder sleutel mogelijk maakt, zou wenselijk zijn. Een elektronische locker die geopend kan worden met een NFC tag of sleutelhanger is vooral voor bedrijven een interessante functie. Het is echter belangrijk dat eventuele aanvullingen of wijzigingen, bijvoorbeeld voor nieuwe medewerkers, eenvoudig en snel door de beheerder van het systeem kunnen worden gedaan.

Oplossing & Configuratie: elektronische kluis met NFC technologie

In onze Use Case laten we u zien hoe u een elektronische kluis kunt implementeren met behulp van Near Field Communication (NFC) technologie en de Loxone Miniserver. Hiervoor wordt de Loxone NFC Code Touch gebruikt. De NFC Code Touch is zowel beschikbaar in de draadloze versie Air als in de bekabelde versie Tree. Om de NFC Code Touch te voorzien van de NFC-technologie, moet deze worden uitgerust met een externe 24V-voeding. Bij gebruik op batterijen is alleen code-invoer mogelijk. 

De zogenaamde sleutelhangers dienen als sleutels. Een sleutelhanger met NFC-functie of de NFC Smart Tags voor in de portemonnee of op mobiele telefoons. Als u de sleutelhanger of de Smart Tag tegen de NFC Code Touch houdt, kunt u de kluis openen zonder sleutel. Om de locker elektronisch te openen is per locker één elektronisch deurslot en één digitale uitgang nodig. De Relay Extension is hier uitermate geschikt voor. 

De uitvoering vindt als volgt plaats. Voor elke persoon wordt een gebruiker aangemaakt in de Loxone Config en wordt een NFC sleutelhanger of Smart Tag aangeleerd. Bovendien wordt elke gebruiker voorzien van een gebruikers-ID. Deze ID wordt bij het functieblok “Authorization NFC Code Touch” uitgedeeld en doorgegeven aan de bouwsteen “Pulse at”. Hierdoor wordt nu de bijbehorende digitale uitgang geactiveerd. Zo creëren we een slimme kluis.

Hardware:

Configuratie:
Elektronische kluis

Download de voorbeeld configuratie:

Locker Management with NFC Code Touch

Config 10.3.11.27

Waarom u en uw klant een elektronische kluis met NFC Code Touch moeten overwegen?

Een elektronische kluis met autorisatie via NFC-tag is een eenvoudige en schaalbare oplossing. Het aanmaken, verwijderen en wijzigen van gebruikers kan direct in de app worden gedaan. U kunt ook direct in de Loxone App nieuwe NFC-tags aanleren en toewijzen. Het is niet nodig om de eigenlijke configuratie te wijzigen. 

Door de verschillende varianten van de NFC Code Touch krijgt u nog meer flexibiliteit bij de implementatie van het lockersysteem.

 

De lokale regelgeving en normen moeten in acht worden genomen. De inhoud van deze pagina maakt bepaalde aannames over de installatie. De informatie op deze pagina vervangt de contextuele kennis van een Loxone Partner niet. Voor een professioneel geïnstalleerde oplossing kunt u contact opnemen met een Loxone Partner om een van de in deze Use Case genoemde functionaliteiten te realiseren.

Meer praktijkvoorbeelden in deze reeks