Loxone in de horeca: Gasthof Post

Bertien Van Peer
oktober 17, 2019 in Case Studies
De Gasthof Post is een populair restaurant met overnachtingsmogelijkheden. Bij de renovatie werd ook de Loxone technologie geïnstalleerd en sindsdien ondersteunt deze de herbergiers en medewerkers in hun dagelijks leven. We bezochten de herberg en bekeken de geïmplementeerde Loxone functies.

Automatisering van de koelruimte tot de gastenkamers

In de horeca zijn er tal van mogelijkheden voor automatisering. Bij Gasthof Post werd dit potentieel benut – van temperatuurregeling, zwembadregeling of verlichting in het restaurant en de kamers tot muzieksturing. De volgende functies vallen op en zijn de favorieten van de eigenaar.

Controle van de koel- en vriesruimte

De temperatuur in de koel- en vriesruimte wordt continu bewaakt en geregistreerd. Het team van Gasthof Post gebruikt het logbestand van de temperatuurregistratie als de voedselpolitie aanklopt en alles wil controleren. Dit bespaart veel tijd tegenover het handmatig registreren.

Als de temperatuur in beide ruimtes te hoog of te laag is, wordt de eigenaar onmiddellijk op de hoogte gebracht via een push-melding en krijgt hij een oproep op zijn smartphone.

Toen mijn familie en ik op vakantie waren, kregen we een waarschuwing op mijn mobiele telefoon. De vriezer koelde niet meer. Ik belde de technicus en gaf hem vanop afstand toegang tot het gebouw. Hij repareerde de koelruimte en het probleem was opgelost. Als we de fout niet hadden opgemerkt, hadden we de hele inhoud van de vriezer moeten weggooien – dat zou voor ons een groot verlies zijn geweest.

Johannes Doneus

Eigenaar & zaakvoerder, Gasthof Post

 

Toegangsrechten voor medewerkers en leveranciers

Belangrijk was het automatisch openen en sluiten van de toegangsdeur van het restaurant en de toegang voor leveranciers en personeel. De leverancier kan ook goederen leveren wanneer Gasthof gesloten is. De koudeketen van de producten kan zo worden gegarandeerd. Naast de toegang van werknemers worden ook de werktijden geregistreerd met Loxone. Dit vereenvoudigt het dagelijks leven voor werknemers en werkgevers.

Optimaal gebruik van energie

Energie speelt een belangrijke rol in de gastronomie. Verlichting en temperatuur worden optimaal geregeld en dragen zo bij aan de besparing van elektriciteit. Vooral wanneer een kamer niet bezet is. Of een gast verlaat de kamer en vergeet het raam te sluiten. Vervolgens wordt de temperatuur automatisch verlaagd. Gasthof Post gebruikt ook groene energie en produceert haar eigen energie met een fotovoltaïsch systeem. In de Loxone App kan de eigenaar op elk moment zien hoeveel elektriciteit wordt geproduceerd, aan het net wordt geleverd of verbruikt. Hij biedt zijn gasten ook een e-laadstation aan.

Als elektricien in de horeca word je geconfronteerd met veel eisen op verschillende gebieden. Voorbeeld: elektronische tijdregistratie, bewaking van de koelruimte, lichtregeling … Aan al deze eisen kan ik voldoen dankzij het Loxone systeem.

Wat mij hoofdpijn bezorgde, was het toegankelijk maken van de opname van de koelruimtebewaking op elk moment dat de voedselpolitie aanklopte. Met Loxone heb ik een systeem gevonden waarmee ik alle taken eenvoudig en budgetvriendelijk kon uitvoeren.

Andreas Felhofer

Zaakvoerder & Loxone Gold Partner, Felektro

Meer over Loxone weten?

Boek snel één van onze gratis Experience Tours en ontdek met jouw eigen zintuigen wat het Loxone systeem voor jou zou kunnen betekenen.

Loxone im Gewerbe - Gasthof Post
Loxone im Gewerbe - Gasthof Post
Loxone im Gewerbe - Gasthof Post
Loxone im Gewerbe - Gasthof Post
Loxone im Gewerbe - Gasthof Post
Loxone im Gewerbe - Gasthof Post
Loxone im Gewerbe - Gasthof Post

Fotos: (c) Helene Gell

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag

Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden

Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Partner worden

   • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    • Hidden
    • Hidden
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Ik wil meer over LOXONE weten