Novinky: Loxone Config & App 14.7

David Nebor
27 února, 2024 in Technologie

Loxone Config & App přichází s nejčerstvější verzí 14.7 ruku v ruce s aktualizací Audioserveru. Výsledkem je řada vylepšení a nové, užitečné funkce, kterými znovu posunete vaše instalace Loxone.

Na nejdůležitější novinky v Configu & App 14.7 jsme se zaměřili ve videu:
Blok Status Monitor

01 Status Monitor

S novým Status Monitorem můžete snadno a přehledně sledovat stav zařízení, objektů nebo místností.

Příklad z praxe: V Loxone Campusu máme spoustu televizorů. Tento funkční blok využíváme ke sledování jejich stavu on-line, v reálném čase. V aplikaci Loxone se snadno podíváme, která televize je zapnutá nebo vypnutá. Pokud se některý televizor odpojil od sítě, dostaneme oznámení a můžeme to hned řešit, takže se nenaruší zážitek hostů.

02 Health Check

Health Check kombinuje diagnostiku Miniserveru, Tree, Link a Air a kontroluje, zda systém funguje správně. Tato funkce po vylepšení ještě rychleji odhalí zejména problémy s kabeláží a nově pomůže i s kontrolou síťového nastavení. Kromě toho byl Health Check integrován i do Stavu zařízení, odkud ho lze přímo spustit.

03 Funkční bloky měřičů

Config nabízí různé bloky měřičů a možnosti měření toků energie. Dříve mohlo docházet k chybám v komunikaci u měřičů různých výrobců. Config nyní nápadné odečty rozpozná. Snížení hodnoty odečtů měřidel již není „povoleno“ a jsou identifikovány i neobvykle velké nárůsty. O incidentu vás informuje systémová zpráva.

Blok Zkratka Miniserveru

04 Zkratka Miniserveru

Mnoho projektů používá více Miniserverů , kterým jsou přiřazena určitá zařízení nebo funkce. Nový funkční blok „Zkratka Miniserveru“ tyto Miniservery propojuje tak, aby bylo přepínání mezi nimi v aplikaci snazší a rychlejší.

Příklad z praxe: Osvětlení parku a restaurace v Loxone Campusu řeší různé Miniservery – oba prostory jsou však polohou velmi blízko sebe. Vytvořili jsme zkratku a personál restaurace se tak velmi snadno dostane k ovládání osvětlení parku.

NFC Import

05 NFC Data import

Rychlý a snadný přístup různých uživatelů do různých oblastí je jednou ze silných stránek přístupového systému s Loxone. Ve velkých projektech však přiřazení individuálního kódu zabíralo čas. Nyní můžete importovat soubor CSV s různými parametry, jako je jméno, doba platnosti atd.

Klíčenka Miniserveru

06 Klíčenka Miniserverů

S novou funkcí Miniserver Keychain si můžete rychle vybrat mezi všemi Miniservery, ke kterým jste se v minulosti připojili a jejichž přístupové údaje máte uložené v Configu. Zobrazí se i názvy.

Audioserver

07 Aktualizace Audioserveru a další

K dispozici je také nová aktualizace pro Loxone Audioserver, která rovněž obsahuje řadu vylepšení.

Přehled všech změn najdete v changelogu. Dostupná je rovněž Public Beta Loxone Configu 15.0.

08 Exosphere: Revoluční management projektů Loxone

Vyvinuli jsme Exosphere – inovativní cloudovou aplikaci, která mění způsob, jakým spravujete vaše projekty Loxone. Mějte vše na jednom místě včetně vizualizace, grafů a ovládání všech vašich Miniserverů a užívejte si bezprecedentní efektivitu správy, monitorování a údržby. Otestujte tento zbrusu nový nástroj v uzavřené beta verzi dříve než kdokoli jiný. Zaregistrujte se nyní a získejte přístup do Exosphere. Počet testerů je omezen. Kdo dřív přijde…

Ptejte se zdarma

Prokonzultujte s námi váš projekt nebo se staňte Loxone Partnerem v několika málo krocích!

A

Konzultace projektu zdarma

Zvažuji ve vlastním projektu využít Loxone a rád bych získal více informací.

A

Stát se partnerem

Rád bych se zeptal, v čem spočívá partnerství s Loxone a jak na to.

Konzultace projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stát se partnerem

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chci být informován o novinkách