Pixtar wordt Loxone Gold Partner!


augustus 24, 2021 in Backstage
Bij Loxone Benelux weerklinkt er opnieuw een vreugdekreet, we hebben er immers opnieuw een Loxone Gold Partner bij! Dikke proficiat Pixtar met jullie nieuwe status! Pixtar treedt toe tot onze groep van uitzonderlijke Loxone Partners wereldwijd en zet zich helemaal in voor Loxone dankzij het plannen van zeer deskundige en kwalitatieve installaties. Loxone Gold Partner worden is niet eenvoudig. Dit vereist hard werk, enthousiasme en – misschien wel het allerbelangrijkst – de tevredenheid van de klant.

Pixtar

Bij Loxone Partner Pixtar waren ze vanuit hun achtergrond als systeemintegrator en AV-leverancier altijd al op zoek naar nieuwe oplossingen en combinaties van apparatuur die zorgen voor eenvoudige oplossingen. Zo hebben ze Loxone leren kennen: een totaaloplossing met een veelvoud aan automatiseringsopties. Na een samenwerking te starten met Loxone veranderde Pixtar meer en meer in een full-service advies en installatiebureau. Nu verzorgen ze alles op gebied van AV, multimedia, Smart Homes en gebouwautomatisering en dit allemaal met Loxone. Indien gewenst denken ze mee met de klant over mogelijke integraties, maar de basis is en blijft de Loxone Miniserver. “Wij willen goed zijn in wat we doen en dat werkt alleen met de focus op één oplossing. Zo kunnen we al onze tijd hierin investeren.” – aldus Tim Schut & Sam Kremer.

Indien gewenst, levert Pixtar uiteraard ook producten die naadloos aansluiten bij de oplossing. Pixtar was de eerste Loxone Partner in de Benelux die de Molto Luce Volare Air heeft geïntegreerd in een project. “Door altijd op zoek te zijn naar goede toevoegingen op de basis, leveren wij een compleet product. Van het aansturen van het hek tot en met de complete aansturing en implementatie van de thuisbioscoop. Alles automatiseren wij met Loxone.” – zeggen Sam & Tim.

Iluminaire

Na oriëntatie op de markt kwamen wij al gauw tot de conclusie dat Loxone uniek is in de manier waarop complete gebouwautomatisering aangepakt wordt. Bij elke vraag die een klant heeft, hebben wij vaak al een out-of-the-box implementatie beschikbaar. Meestal krijgt de klant dan nog meer functionaliteiten dan aanvankelijk gewenst is. De eenvoud van het systeem en daarmee het compleet kunnen ontzorgen van onze klanten, maakt Loxone voor ons uniek. De klant is niet meer afhankelijk van de manier waarop een programmeur denkt, maar alle functionaliteiten zijn aanwezig en worden compleet werkend achtergelaten. En het behoudt de flexibiliteit om speciale wensen nog altijd te kunnen implementeren.

Tim Schut & Sam Kremer

Zaakvoerders, Pixtar

Wat is jullie grootste project geweest met Loxone?

Naast woningen en commerciële projecten zoals bijvoorbeeld een personal gym, heeft Pixtar tijdens de Covid 19 pandemie ook de aanvraag gekregen voor de automatisatie van het restaurant “Urban Street Food Bar” in Papendrecht. De eigenaar wou vooral eenvoud bij de uitwerking van het project. En dat is exact wat de restaurantuitbater kreeg!

De installatie is volledig vereenvoudigd: van een wirwar aan schakelaars, knopjes, draden en dimmers blijft nu nog één drukknop over aan de wand achter de bar. De sferen wisselen dankzij de Miniserver automatisch op basis van tijd en schemer zodat het personeel zelf niets hoeft te doen. Een dubbeltik aan het einde van de werkdag is voldoende om het gehele restaurant uit te schakelen. Een combinatie van een Compact Dimmer Air en Relay Extensions wordt gebruikt om de lichtstemmingen te maken.

Er is ook over gemak nagedacht. Zo is bijvoorbeeld de Trapeze (de display voor de flessen achter de bar) voorzien van een Compact Dimmer Air om de Loxone LED Strip aan te sturen. Hierdoor kan de klant -door alleen de stekker eruit te trekken- deze gemakkelijk verplaatsen. Zonder dat de sferen aangepast hoeven te worden. En er hoeft niet opnieuw geprogrammeerd te worden!

De klant is na oplevering zelf aan de slag gegaan met de sferen en kan zo compleet naar eigen wens de sfeer in het restaurant veranderen. Het personeel hoeft zich enkel druk te maken om 1 knop, alles werkt automatisch. Uiteraard is er rekening gehouden met eenvoudige uitbreiding voor audio- en warmtesturing in de toekomst.

Ultieme home automation project met Loxone?

“Bij alle projecten die wij doen, hebben wij het woord “eenvoud” als uitgangspunt. Alles geautomatiseerd met zo weinig mogelijk interactie van de gebruiker. Dat is ons doel! De gebruiker moet zich uiteindelijk niet meer afvragen wat er op de achtergrond gebeurt, maar voornamelijk zich af en toe verbazen DAT het gebeurt. Als de klant erachter komt dat het bij een ander gebouw niet zo werkt, en zich realiseert dat het onderdeel van het leven is geworden, hebben wij een goed project afgeleverd.” – aldus Sam Kremer & Tim Schut.

De Loxone Standaard is dé oplossing voor een eenvoudig home & building automation project. In tegenstelling tot domotica waarbij alles complex en individueel is, is Loxone de eerste speler op de markt die een standaard totaaloplossing aanbiedt, perfect voor ieders behoeften en wensen en waar de eenvoud steeds behouden blijft.

Waar zal woon- en gebouwautomatisering staan in 2022?

Pixtar denkt hetzelfde als Loxone: de industrie zal eindelijk beseffen dat IoT geen oplossingen biedt en geen toekomst heeft. Woningen en gebouwen kunnen in de nabije toekomst niet meer zonder automatisering. Loxone gaat wat dat betreft al jaren tegen de stroom in, en met succes. Pixtar deelt die mening voor 100%.

Eenvoud. Veel klanten, ook klanten die al bijvoorbeeld een KNX installatie hebben gehad, komen bij ons met dezelfde vraag: waarom is het ingewikkeld en doet het niet wat er beloofd is? De eenvoud van een systeem, geen afleiding, geen ingewikkelde apps en geen kastjes tegen de muur. Dat is wat klanten bij ons brengt. Ook het feit dat alles kan vanuit 1 knop is een eye-opener. Ze denken vaak toch nog aan een centraal scherm in de woning bijvoorbeeld, terwijl dit echt niet (meer) nodig is.

Sam Kremer & Tim Schut

Zaakvoerders, Pixtar

Enkele adviezen van Pixtar aan:

Potentiële Loxone klanten:

Laat je goed adviseren door een deskundige partner. Maak een afspraak in de demowoning in België. Daar kan je de installatie ervaren in de situatie van een woning. De partner is vaak geneigd om de techniek in te duiken, in de demowoning gaat het om de functionaliteit. En daar draait het uiteindelijk ook om in het dagelijks gebruik. 

Potentiële Loxone Gold Partners:

Zet altijd een stap extra voor je klanten, verdiep je in de apparatuur en verschillende protocollen en neem de tijd om te zorgen dat je goed de weg weet in de config. Zorg dat de kennis altijd up-to-date is en lever vakkundig en goed werk af.

Meer weten over Loxone?

Ben je elektricien?

Je wilt jouw klanten de unieke automatisering met de Loxone Miniserver aanbieden? Neem contact met ons op en profiteer van de sterke samenwerking met Loxone, de marktleider in gebouw- en huisautomatisering.

Ben je een woningbouwer, ondernemer …?

De Loxone Miniserver is de perfecte
tool voor de eenvoudige sturing en intelligente automatisering van allerlei soorten projecten.
Smart Home, commercieel project of andere toepassing.

Ik wil meer over LOXONE weten