Wij stellen jullie graag onze eerste Platinum Partner voor: Zelektro

Bertien Van Peer
februari 9, 2021 in Backstage
Het is een memorabele dag bij Loxone! Wij verwelkomen immers onze eerste Platinum Partner in de Benelux. Proficiat Zelektro! Vanaf nu behoren zij tot onze groep van uitzonderlijke Loxone Partners wereldwijd en zetten ze zich volop in voor Loxone dankzij het plannen van uiterst kwalitatieve en deskundige oplossingen.
Kwalificeren als Platinum Partner gebeurt niet in één, twee, drie. Het vereist hard werk, toewijding en – misschien wel het allerbelangrijkst – de tevredenheid van de klant. Wij stellen jullie in deze blog Zelektro graag voor.
Logo Zelektro

Binnen Zelektro leeft een gezonde interesse in domotica en huisautomatisering, zowel bij de bedrijfsleiding als bij de medewerkers. Deze fascinatie leeft vooral in het idee dat een woning de dagdagelijkse routines van zijn bewoners kan over nemen of ondersteunen.
De zoektocht naar systemen en componenten die deze ondersteuning maximaal kunnen integreren zorgt ervoor dat deze passie levendig blijft”,
aldus Gert, Zelektro.

Loxone staat voor home & building automation waarbij bedienen niet langer nodig is. Loxone neemt immers de meeste handelingen rondom comfort, veiligheid en energie-efficiëntie volledig op zich. Loxone biedt dus een kant en klare oplossing voor de eerste Platinum Partner in de Benelux.

Demohuis Zelektro

Wij willen het verschil maken in service en technische ondersteuning voor onze klanten. Vanaf de opstart van Zelektro tot in de huidige activiteiten, waarin we ondersteuning bieden voor zelfbouwers, dragen we deze gedachte hoog in het vaandel. We willen ook specifiek Loxone specialisme in huis hebben om onze klanten te helpen het maximale uit hun installatie te halen! Het is onze ambitie en missie, we maken ons dan ook sterk dat we daarop nooit zullen inboeten. De eerste ervaring die een klant bij ons krijgt moet de start zijn van een langdurige samenwerking, dat is het uitgangspunt. Die ervaring kan sinds kort beginnen met een Experience Tour in onze demowoning waarin de Loxone standaard voorop staat. De bezoekers die we hier ontvangen worden ondergedompeld in het comfort dat Loxone hen kan bieden in hun eigen project en laat hen maximaal ontdekken tot wat een Real smart home in staat is.

Gert Van Looy

Zelektro

Woonautomatisering in België

Wanneer we vragen naar de trends in woon- en gebouwautomatisering, komt opnieuw een heel actueel thema naar boven: energie-management. Vandaag de dag is dit aspect niet meer weg te denken en ook hier biedt Loxone vele mogelijkheden.

“We zien een evolutie omtrent energie-management in residentiële woningen. De recente gebeurtenissen rond het tarief voor zonnepanelen zijn daar een uitgesproken voorbeeld van. Mensen gaan meer en meer op zoek naar de ecologische gedachte, want die gedachte ervaart men ook in de dagelijkse kosten op een positieve manier. We geloven dat deze evolutie zich meer zal ontwikkelen op het vlak van efficiënte klimaatregelingen (HVAC) in combinatie met aan-/afwezigheidsherkenning, sturen van verbruik, energieproductiecontrole en -opslag en de omslag naar Smart Metering in België.”

Ultieme home automation project met Loxone?

Demohuis Zelektro

“We hebben samen met een van onze partners de kans gehad om een woning te voorzien van het Loxone totaalconcept: verlichting, klimaatregeling, zonwering, audio, zwembad & sauna … alles wat je maar kan bedenken. Een zeer uitgebreide installatie met veel componenten, ook niet alledaagse zaken. In een samenwerking met een externe Loxone Partner werd de hele woning volledig op punt gezet. Samen met hem zorgden we ervoor dat de eigenaars van de woning zorgeloos kunnen vertrouwen op de harmonieuze samenwerking van alle componenten, met onder andere volledige controle over de zwembadinstallatie, sauna en buitenzonnewering. In het verlichtingsconcept wordt gewerkt met verschillende op maat ontworpen LED-armaturen in onder andere het bureel en de kapperspraktijk van de vrouw des huizes. Loxone pendelverlichting verlicht de eettafel en doorheen de hele woning, zowel binnen als buiten werd indirecte dimbare verlichting toegepast, een prachtig concept dat bijzonder in het oog springt in de op maat ontworpen bedden in de slaapkamers. Ook het audio gedeelte is uniek door zijn omvang met meer dan 10 stereo kanalen, kwalitatief geluid in bijna elke kamer, uiteraard volledig onder controle dankzij Loxone.

Hoe ziet de toekomst eruit?

“Met deze erkenning willen we nog verder uitgroeien tot een totaalpartner met in-huis specialisme inzake Loxone productkennis en configuratie. Een ondersteuning van A tot Z waarbij we alle componenten binnen een Smart Home harmonieus laten samen werken zonder dat een eindgebruiker zich al te veel zorgen hoeft te maken of moet ingrijpen. We willen ook onze Experience Tours via onze demowoning naar een hoger niveau tillen om onze bezoekers volledig mee te nemen in de mogelijkheden van een Loxone Smart Home. Verder zetten we ook in op energiebeheer en alles wat erbij komt kijken, denk aan het beheer van de energiestromen in de hedendaagse woning, thuisbatterijen en zo meer. Ook hier willen we maximale integratie met Loxone uitbouwen.”

Hun advies aan alle geïnteresseerden: Mensen die bij ons op zoek zijn naar ‘domotica’ raden we aan om voor zichzelf te bepalen wat een Smart Home voor hen precies moet inhouden of brengen. We spiegelen dat dan af tegenover de Loxone standaard en de benadering die Loxone zelf geeft aan home automation. Zo proberen we onze potentiële klanten zelf te doordringen van het juiste concept en hoe Loxone daar in past zonder dat men in een bepaalde hoek geduwd wordt.”

Demohuis Zelektro
Zelektro Demohuis

Meer weten over Loxone?

Ben je elektricien?

Je wilt jouw klanten de unieke automatisering met de Loxone Miniserver aanbieden? Neem contact met ons op en profiteer van de sterke samenwerking met Loxone, de marktleider in gebouw- en huisautomatisering.

Ben je een woningbouwer, ondernemer …?

De Loxone Miniserver is de perfecte
tool voor de eenvoudige sturing en intelligente automatisering van allerlei soorten projecten.
Smart Home, commercieel project of andere toepassing.

Ik wil meer over LOXONE weten