Jecon wordt Platinum Partner

Bertien Van Peer
maart 4, 2022 in Backstage
Jecon behaalde in 2017 de status van Loxone Gold Partner. Nu, enkele jaren later, hebben ze een nieuwe mijlpaal bereikt door te groeien naar de status van Loxone Platinum Partner. Het succesverhaal van Jecon omvat onder meer een verhuizing naar een nieuwe locatie met ruimere magazijnen en een eigen Partner Showroom, evenals een indrukwekkende uitbreiding van een eenmanszaak naar een organisatie met negen medewerkers. Lees verder in dit blogartikel voor meer informatie over dit opmerkelijke succesverhaal.

Bij het bouwen van mijn eigen woning ben ik op zoek gegaan naar een home automation systeem dat zou kunnen voldoen aan mijn eigen wensen en eisen. Als installateur kende ik natuurlijk het aanbod op de markt en de verschillende spelers in dit wereldje, maar stootte ik bij veel van deze systemen op beperkingen. Tot ik via een collega bij Loxone terecht kwam. Na wat onderzoek bleek dit systeem DE oplossing te bieden voor mijn wensen en eisen. En tot op heden ben ik nog steeds zeer tevreden.

Jim Engels

Zaakvoerder, Jecon

Waar maakt Jecon het verschil?

Jecon wordt Loxone Platinum Partner

De opkomst van energie-optimalisatie, energie-efficiëntie en slim energiebeheer is niet te negeren in ons dagelijks leven. De niet-terugdraaiende teller en de stijgende energieprijzen stimuleren de zoektocht naar intelligente oplossingen. Jim Engels, zaakvoerder van Jecon, begrijpt dit en leidt zijn team om alle technologieën in een woning perfect op elkaar af te stemmen om de energie-efficiëntie te maximaliseren. Naast de slimme Energiemanager van Loxone biedt Jecon ook laadpalen aan die slim samenwerken met zonnepanelen en batterijsystemen. Ze combineren ook de sturing van klimaatregeling en verlichting om het comfort te verbeteren.

Bij Jecon is een klant geen nummer, maar een naam. Als zaakvoerder onderhoud ik een nauwe band met al mijn klanten, of het nu gaat om zelfbouwers of klanten waarvoor we de volledige installatie uitvoeren. Bij Jecon krijgt iedereen dezelfde persoonlijke service. Ik bespreek alle projecten van A tot Z en ga samen met de klant de woning aftekenen en bespreken. Waar mogelijk werk ik ook mee op de werf om leidingen te leggen, stopcontacten te plaatsen en de keuring te regelen. Jecon zorgt voor een afgewerkte installatie en blijft betrokken bij het project vanaf de eerste bespreking tot de oplevering van de woning.

Woonautomatisering in België

Wanneer we vragen naar de trends in de Smart Home industrie, stemt het antwoord van Jecon overeen met ons kernidee: een allround Smart Home oplossing die diverse handelingen en denkprocessen uit handen neemt!

Wanneer wij ons verhaal brengen over de automatisering van een woning spreken wij over de volledige sturing van de klimaatregeling: van verwarming tot screens of rolluiken. Hierbij combineren wij de raam- en deur contacten om de verwarming bij te sturen en zorgt de zonwering voor de beveiliging tegen oververhitting. Bij deze sturing hoort dan ook uiteraard de automatisering van de verlichting zowel overdag als voor de avond- en nachtfuncties. De automatisatie van al deze technieken is erg populair en onze klanten verwachten dit ook.

Jim Engels

Zaakvoerder, Jecon

Realisaties

Jecon was oorspronkelijk een eenmanszaak, maar in 2016 voegde Jim twee werknemers toe om de kwaliteit van hun werk te waarborgen. Maar ze stopten niet bij drie, want toen we in 2017 vroegen naar hun toekomstplannen, antwoorde Jim:

“Onze ambitie is om te blijven groeien en een goed opgeleid team samen te stellen, zodat we ook grotere projecten aankunnen. We willen een demowoning openen waar klanten niet alleen uitleg krijgen, maar ook kunnen ervaren wat Loxone zo uniek maakt.”

En dat hebben ze waargemaakt. Van een team van drie zijn ze uitgegroeid tot bijna tien medewerkers. Ze hebben een nieuwe locatie geopend met ruimere magazijnen in het industriepark van Heist-op-den-Berg en Jecon heeft ook een eigen Partner Showroom geopend, waar eindklanten de Loxone oplossing met hun eigen zintuigen kunnen ervaren.

Jecon werkt samen met enkele vaste onderaannemers die ondersteuning bieden bij de werfvoorbereiding en uitvoering. Ze werken ook samen met interieurspecialisten die een mooi lichtconcept ontwerpen voor elk project. Een IT-service zorgt ervoor dat de systemen goed blijven werken voor al hun klanten.

Jecon wordt Loxone Platinum Partner

Hun advies aan alle Loxone Partners: “Loxone is het totaalpakket dat écht werkt. Neem je klant mee op een Loxone-avontuur door je demowoning en laat hen het comfort van Loxone zelf ervaren. Zelfs de meer traditionele klanten zullen enthousiast worden wanneer ze de vele mogelijkheden gepresenteerd krijgen”, aldus Jim.

Een blik achter de schermen …

Meer weten over Loxone?

Ben je elektricien?

Je wilt jouw klanten de unieke automatisering met de Loxone Miniserver aanbieden? Neem contact met ons op en profiteer van de sterke samenwerking met Loxone, de marktleider in gebouw- en huisautomatisering.

Ben je een woningbouwer, ondernemer …?

De Loxone Miniserver is de perfecte
tool voor de eenvoudige sturing en intelligente automatisering van allerlei soorten projecten.
Smart Home, commercieel project of andere toepassing.

Ik wil meer over LOXONE weten