Jecon wordt Platinum Partner

Steffi De Graaf
maart 4, 2022 in Backstage
In 2017 werd Jecon Loxone Gold Partner. Vandaag gaan ze nog een stapje verder en zijn ze doorgegroeid tot Loxone Platinum Partner. Een nieuwe locatie met ruimere magazijnen, een eigen Partner Showroom en een doorgroei van een eenmanszaak naar een organisatie met negen personeelsleden: het verhaal van Jecon is een succesverhaal waar we graag wat meer over vertellen.

Bij het bouwen van mijn eigen woning ben ik op zoek gegaan naar een home automation systeem dat zou kunnen voldoen aan mijn eigen wensen en eisen. Als installateur kende ik natuurlijk het aanbod op de markt en de verschillende spelers in dit wereldje, maar stootte ik bij veel van deze systemen op beperkingen. Tot ik via een collega bij Loxone terecht kwam. Na wat onderzoek bleek dit systeem DE oplossing te bieden voor mijn wensen en eisen. En tot op heden ben ik nog steeds zeer tevreden.

Jim Engels

Zaakvoerder, Jecon

Waar maakt Jecon het verschil?

Energie-optimalisatie, energie-efficiëntie, slim energiebeheer, het zijn allemaal woorden die de laatste tijd niet meer weg te denken zijn uit ons dagelijks leven. De niet langer terugdraaiende teller en de stijgende energieprijzen zorgen ervoor dat er gezocht wordt naar intelligente oplossingen. Ook Jim Engels, zaakvoerder van Jecon, is zich hiervan bewust. Samen met zijn team zorgt hij ervoor dat alle technieken in een woning zo goed mogelijk op elkaar worden afgestemd om de energie-efficiëntie te verhogen. Naast de slimme Energiemanager van Loxone, voorziet Jecon ook in laadpalen die slim samenwerken met zonnepanelen en eventuele batterijsystemen. Maar ook de sturing van de klimaatregeling en de verlichting wordt hiermee gecombineerd om het comfort te optimaliseren.

 

“Bovendien is bij ons een klant een naam en geen nummer. Ik heb een heel nauwe band met al mijn klanten of het nu zelfbouwers zijn of klanten waar wij de volledige installatie uitvoeren… Iedereen krijgt bij ons dezelfde service. Ik bespreek altijd persoonlijk de projecten van A tot Z, wij gaan samen de woning aftekenen en ter plaatse bespreken en waar het mogelijk is, sta ik mee op de werf om leidingen te leggen, stopcontacten te plaatsen, de keuring te regelen. Jecon zorgt voor een afgewerkte installatie en blijft betrokken bij het project vanaf de eerste bespreking tot de oplevering van de woning”, aldus Jim.

Woonautomatisering in België

Wanneer we vragen naar de trends in de Smart Home industrie, stemt het antwoord van Jecon overeen met ons kernidee: een allround Smart Home oplossing die diverse handelingen en denkprocessen uit handen neemt!

Wanneer wij ons verhaal brengen over de automatisering van een woning spreken wij over de volledige sturing van de klimaatregeling: van verwarming tot screens of rolluiken. Hierbij combineren wij de raam- en deur contacten om de verwarming bij te sturen en zorgt de zonwering voor de beveiliging tegen oververhitting. Bij deze sturing hoort dan ook uiteraard de automatisering van de verlichting zowel overdag als voor de avond- en nachtfuncties. De automatisatie van al deze technieken is erg populair en onze klanten verwachten dit ook.

Jim Engels

Zaakvoerder, Jecon

Realisaties

Jecon was oorspronkelijk een eenmanszaak. In 2016 kreeg Jim er twee werkkrachten bij om kwaliteit te kunnen blijven garanderen. Maar hier bleef het niet bij, wanneer we in 2017 vroegen naar hun volgende stap kregen we het volgende antwoord:

“Onze ambitie is om te kunnen blijven groeien en een goed gekwalificeerd team bij elkaar te krijgen zodat we ook grotere projecten kunnen aanvaarden. Ons doel is om een demowoning te openen waar klanten niet alleen uitleg kunnen krijgen, maar ook kunnen ervaren wat Loxone zo uniek maakt”, aldus Jim.

En of ze dat waargemaakt hebben. Van een team van drie zijn ze uitgegroeid naar een team van bijna tien. Een nieuwe locatie met ruimere magazijnen opende zijn deuren in het industriepark van Heist-op-den-Berg en als kers op de taart opende Jecon een eigen Partner Showroom waar eindklanten de Loxone oplossing met hun eigen zintuigen kunnen beleven.

Jecon werkt samen met enkele vaste onderaannemers die ondersteuning bieden in de werfvoorbereiding en uitvoering maar werkt ook samen met interieurspecialisten die een mooi lichtconcept uitwerken voor elk project. Een dienst IT zorgt ervoor dat de systemen op punt blijven voor al hun klanten.

Hun advies aan alle Loxone partners: “Loxone is het totaalpakket dat écht werkt. Neem je klant mee op Loxone-avontuur door je demowoning en laat hen aan den lijve het comfort van Loxone ondervinden. Zelfs de eerder conventionele klant zal overstag gaan wanneer ze de waaier aan mogelijkheden gepresenteerd krijgen”, aldus Jim.

Een blik achter de schermen …

Meer weten over Loxone?

Ben je elektricien?

Je wilt jouw klanten de unieke automatisering met de Loxone Miniserver aanbieden? Neem contact met ons op en profiteer van de sterke samenwerking met Loxone, de marktleider in gebouw- en huisautomatisering.

Ben je een woningbouwer, ondernemer …?

De Loxone Miniserver is de perfecte
tool voor de eenvoudige sturing en intelligente automatisering van allerlei soorten projecten.
Smart Home, commercieel project of andere toepassing.

19308

Ik wil meer over LOXONE weten