Link-it wordt Loxone Platinum Partner

Bertien Van Peer
november 16, 2021 in Backstage
We zijn verheugd Link-it te kunnen feliciteren met hun nieuwe Platinum Partner-status! Zij treden toe tot een groep van uitzonderlijke Loxone Partners wereldwijd. Deze partners hebben hun inzet voor Loxone en hun vermogen om zeer kwalitatieve installaties te plannen en uit te voeren aangetoond. Kwalificeren als Platinum Partner is niet eenvoudig. Het vereist toewijding, hard werk en – misschien wel het belangrijkste: de tevredenheid van hun klanten. Daarbovenop moeten ze een technische evaluatie met vlag en wimpel doorstaan.

Link-it

“Een woning die volledig automatisch taken uitvoert, meegroeit met de noden van de bewoner, een minimum aan energie verbruikt en een maximum aan comfort en veiligheid biedt.” De visie van Link-it stemt helemaal overeen met die van Loxone.

Graag stellen we Link-it even voor:

Wij zijn 2 gedreven, jonge ondernemers met een hybride achtergrond van IT netwerk infrastructuur en elektrische installatietechnieken. Tien jaar geleden, omstreeks 2010, zijn we de producten van Loxone beginnen volgen, toen nog in de prille beginfase van Loxone. Als proef hebben we onze eigen bouwprojecten uitgerust met een Miniserver. Dat werd door onszelf en onze gasten gesmaakt. Er volgden al snel vragen om een kopie te maken naar andere bouwprojecten. Deze tendens heeft zich voortgezet tot enkele jaren geleden. Toen zag onze onderneming Link-it bvba het licht. We zijn zeker géén IT bedrijf. Met de “-it” refereren we sterk naar het hyper fenomeen ’the internet of things’. We geloven sterk in het met elkaar laten praten van apparaten. Vandaag zijn we weer enkele jaren later en is ons team sterk gegroeid en hebben we een tweede vestiging geopend.

Roel Vochten & Dieter Van Rooy

Zaakvoerders, Link-it

De sterke kant van Link-it

“We zijn een bedrijf met know-how én ervaring. Desondanks het feit dat onze onderneming nog niet heel lang bestaat, bereiken we de status van Loxone Platinum Partner. Klanten vinden de weg naar onze demoruimte waar we de producten kunnen tonen, waarna onze mature, project-georiënteerde aanpak het vertrouwen wint. Mede door de flexibele mogelijkheden gaande van zelfbouw, begeleiding van de huiselektricien tot het uitvoeren van werkzaamheden door onze eigen installatiedienst. We brengen een volledig en duidelijk verhaal naar de klant, een 1-stop-shop om het zo even uit te drukken. Wij maken afspraken met alle partijen in het bouw- en renovatieproject om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen. De omvang van een project heeft voor ons geen limieten. Zo implementeren we oplossingen voor 1-slaapkamer appartementen tot vakantieverblijven tot residentiële woningen, kleine kantoren en winkels of horecazaken” – aldus Roel & Dieter.

Link-it deelt ook heel duidelijk de Loxone visie. “Het kan soms een uitdaging zijn om mensen te doen afstappen van het klassieke patroon om heel veel en dure schakelaars te installeren, wat niet strookt met onze opvatting over hoe een leven in een slim huis echt kan zijn. Eén lichtschakelaar per ruimte is voldoende om een juiste sfeer op te roepen. Een meer technische uitdaging is om steeds te streven naar een bediening die veel zaken automatisch uitvoert, zonder tussenkomst van de bewoner, maar toch uiterst eenvoudig is aan te passen door de bewoner.”

Bewuster nadenken over slimme oplossingen in bouwprojecten is een tendens die Link-it heeft vastgesteld. “Met de opgelegde EPB regelgeving moet er immers in woningen geïnvesteerd worden in allerhande ecologische technieken, die elk apart een meerwaarde leveren, maar door het ‘linken’ met elkaar een nog groter comfort of energiebesparing kunnen opleveren. Anderzijds merken we dat het thema audio, streaming audio en de videofoon het betrekkelijk goed doen, zeker in combinatie met elkaar.”

Link-it staat hun klanten graag uitgebreid te woord in hun demoruimte: “Elke klant heeft z’n eigen verhaal en verdient immers een oplossing op maat. Loxone ‘geeft’ ons de tools, wij maken hier graag gebruik van om mooie projecten uit te tekenen en, indien gewenst, ook uit te voeren met onze eigen installatiedienst. Wij richten ons hoofdzakelijk op de producten van Loxone, aangevuld met slimme WiFi, laadsystemen en LED verlichting.”

Hun advies aan alle Loxone partners: “Blijf gefocust op zaken die jouw business ECHT een meerwaarde geven. Gebruik de Loxone standaard, deze werkt.”

Een kijkje achter de schermen:

Meer weten over Loxone?

Ben je elektricien?

Je wilt jouw klanten de unieke automatisering met de Loxone Miniserver aanbieden? Neem contact met ons op en profiteer van de sterke samenwerking met Loxone, de marktleider in gebouw- en huisautomatisering.

Ben je een woningbouwer, ondernemer …?

De Loxone Miniserver is de perfecte
tool voor de eenvoudige sturing en intelligente automatisering van allerlei soorten projecten.
Smart Home, commercieel project of andere toepassing.

Ik wil meer over LOXONE weten