Loxone Explained: alles over moderne verlichtingstechnologie

Bertien Van Peer
februari 21, 2022 in Know How
Klassieke lichtbronnen zoals gloeilampen die alleen statisch aan en uit kunnen worden geschakeld, hebben hun beste tijd gehad. Moderne verlichtingstechnologie zorgt voor een enorme comfortwinst en kan individueel aan jouw behoeften worden aangepast. In onze Loxone Explained Focus videoserie laten wij je alles zien over slimme verlichtingstechnologie, evenals bedieningsconcepten en de bijbehorende configuratie.

Deel 1 – Producten en technologieën

De hedendaagse technologie stelt ons in staat ruimtes steeds comfortabel, eenvoudig en aantrekkelijk te verlichten en te ensceneren. In het eerste deel van onze reeks Focus-video’s over lichttechniek leer je welke lichtbronnen en lichttechnologieën jouw leven slimmer en gemakkelijker maken, hoe je fouten kan vermijden en waar je vooral op moet letten bij het instellen van de verlichting om een optimaal resultaat te bereiken.

Abonneer je op ons YouTube kanaal om het tweede deel van deze videoreeks niet te missen.

Q&A – Alles wat je altijd al wilde weten over intelligente verlichting

Heb je vragen over slimme verlichting? Reageer dan gewoon onder de Explained video op YouTube. Wij nemen jouw vraag graag op in onze vragenpool en beantwoorden deze zo snel mogelijk!

Deel 2 – Lichtplanning en bedienconcept

Slimme verlichting vereist ook een geavanceerd bedieningsconcept. Zonder dit kunnen alle onderdelen niet optimaal en efficiënt samenwerken. 

In het tweede deel van onze Focus videoserie over slimme verlichtingstechnologie, gebruiken we een praktijkvoorbeeld om te illustreren hoe ingenieus en eenvoudig lichtregeling is met Loxone. Hiervoor nemen wij je mee naar een woon-eetkamer, omdat juist deze ruimte voor woninginrichters en elektriciens vaak een uitdaging vormt in hun zoektocht naar het juiste verlichtingsconcept.

 

Wij zullen de concrete programmering van de verlichting in Loxone Config uitleggen in het derde deel van onze Focus videoserie. Abonneer je op ons YouTube kanaal om het derde deel van deze videoreeks niet te missen.

Deel 3 – Configuratie dankzij Loxone Config

Nu de lichttechniek en de bijbehorende verlichtingsapparatuur perfect in de woning zijn geïntegreerd, moeten ze nog optimaal worden geconfigureerd. Een statisch “aan/uit” zal niet langer bestaan in intelligente gebouwen.

In het derde deel van onze Focus videoserie over het onderwerp verlichtingstechnologie, leggen we uit hoe je jouw verlichting programmeert in Loxone Config, bijvoorbeeld hoe je het dimgedrag instelt, lichtstemmingen configureert voor verschillende behoeften en het hele verlichtingsgedrag automatiseert.

 

Ons E-Book over verlichting

Ben je geïnteresseerd in het creëren van een grote comfortverbetering met moderne verlichtingstechniek en op zoek naar een bron van inspiratie?

Je vindt het in ons gratis E-Book over verlichting. Lees over de voordelen en functies die intelligente verlichting moet omvatten en hoe het verlichtingsontwerp in jouw Smart Home in de praktijk werkt.

Meer weten over Loxone?

Ben je elektricien?

Je wilt jouw klanten de unieke automatisering met de Loxone Miniserver aanbieden? Neem contact met ons op en profiteer van de sterke samenwerking met Loxone, de marktleider in gebouw- en huisautomatisering.

Ben je een woningbouwer, ondernemer …?

De Loxone Miniserver is de perfecte
tool voor de eenvoudige sturing en intelligente automatisering van allerlei soorten projecten.
Smart Home, commercieel project of andere toepassing.

Ik wil meer over LOXONE weten