5 tips voor de perfecte multimedia configuratie


juni 21, 2018 in Voor Partners

Een echt multimedia gevoel vereist niet alleen een doordachte planning van de luidsprekers, maar ook een geavanceerde configuratie. Vandaag geven we je 5 tips hoe je dankzij een perfecte multimedia configuratie nog meer kan bieden aan jouw klanten.

Tip 1:
Muziek eenvoudig bedienen en automatiseren

De Loxone Music Server biedt talrijke toepassingen die het leven van jouw klanten aanzienlijk verbeteren. De volledige muziek belevenis komt echter pas echt tot zijn recht als de muziek afgespeeld wordt via de Loxone drukknopstandaard. Een korte klik op de Touch is voldoende om de lievelingsmuziek van jouw klanten te laten weerklinken.

Het automatisch afspelen van de favoriete playlist van jouw klanten bij het betreden van een ruimte, creëert een heel bijzondere welzijnsatmosfeer. Dit wordt mogelijk gemaakt door de bewegingsmelder. Bespreek met jouw klanten in welke ruimtes de muziek geautomatiseerd dient te worden. De configuratie van de Loxone Touch en de bewegingsmelders in samenwerking met de Music Server is volledig geïntegreerd in de Loxone autoconfiguratie. De bediening en automatisering gebeuren in slechts enkele klikken.

Randapparatuur inleren

Loxone Music Server in bedrijf nemen

Autoconfiguratie & klaar!

Tip 2:
Zacht ontwaken dankzij een slimme wekker

In een Real Smart Home ontwaken jouw klanten zachtjes uit dromenland. Dit wordt mogelijk gemaakt door de wekkerfunctie van de Loxone Music Server. Het is mogelijk te ontwaken met een vooraf gedefinieerde wektoon of met een eigen samengestelde playlist.

Hiervoor wordt eenvoudigweg de verbinding gemaakt tussen de uitgang van de wekker bouwsteen (Qar) en de wekker ingang van de Music Server zone bouwsteen (Bu). Via de parameter Vbu kan de wekker geluidssterkte nog aangepast worden.

In de Loxone App kan via de Expert instellingen gekozen worden of jouw klanten gewekt worden met een klassieke wektoon of met het afspelen van eigen gekozen muziek.

Tip 3:
Intelligente deurbel dankzij de Loxone Music Server

In het Real Smart Home van jouw klanten is een bijkomende deurbel niet nodig. Het belgeluid wordt afgespeeld via de luidsprekers van de Music Server, indien gewenst ook doorheen de ganse woning. Slapen de kinderen van jouw klanten? Dan wordt het geluid eenvoudigweg gedoofd in de kinderkamers.

Met een schakelklok kan je heel eenvoudig individueel per ruimte instellen welke geluidssterkte op elk moment actief moet zijn. Verbind hiervoor de uitgang van de schakelklok met de geluidssterkte van de deurbel Vbe. Dankzij een dubbelklik op de timer of in de Loxone app kan je definiëren wanneer het belsignaal of welke geluidssterkte afgespeeld wordt.

Tip 4:
Individuele spraakboodschappen dankzij Text-to-Speech

Een werkelijk sensationele functie van de Loxone Music Server is het uitvoeren van verschillende mededelingen dankzij akoestische spraakuitvoer. Zo worden jouw klanten er bijvoorbeeld aan herinnerd wanneer bij activatie van het alarm nog een raam open staat of de garagedeur nog geopend is wanneer de avond valt. Hiervoor verbind je de tekstuitgang (AQT) van het alarmsysteem met behulp van een marker met de Text-to-Speech ingang (TTS) van de Music Server zone.

Dankzij de Autopilot Designer kunnen jouw klanten snel en eenvoudig direct in de Loxone app eigen Text-to-Speech functies configureren en zo gepersonaliseerde spraakberichten maken. Hiervoor is geen toegang tot de Loxone Config vereist.

Voorbeeld spraakuitvoer:
Opgepast! Er is nog een raam of deur geopend in de woonkamer.

Text to Speech

Opgepast! Er is nog een raam of deur geopend in de woonkamer.

Text to Speech

Tip 5:
Loxone Mediasturing

Tip 5:
Loxone
Media-
sturing

Dankzij de bouwsteen Mediasturing kunnen verschillende toestellen via een gemeenschappelijke interface bestuurd worden, net zoals met een multifunctionele afstandsbediening. Met behulp van de Mediasturing kunnen verschillende multimedia toestellen afgespeeld worden. Zo gaat bijvoorbeeld het scherm naar beneden, schakelt de beamer in en gaat de zonwering naar beneden. Er staat niets meer in de weg voor een gezellige filmavond bij jouw klanten thuis!

Met een dubbelklik op de bouwsteen kan je verschillende modi instellen en voor elke knop van de mediasturing een reeks opdrachten opslaan. In deze opdrachtketen kunnen ook objectuitgangen ingevoerd worden. In ons voorbeeld zijn de uitgangen AQ1 en AQ2 verantwoordelijk voor het laten zakken van het scherm en de zonwering. De beamer wordt in ons voorbeeld ingeschakeld via een netwerkcommando.

Word een absolute Loxone Pro!

Met deze handige tips kan je de multimedia configuratie van jouw klanten in enkele handelingen verbeteren. Blijf op de hoogte en ontdek nog veel meer nuttige tips en tricks rondom het thema Loxone Real Smart Home in onze blogs met categorie “Voor Partners”.

Ik wil meer over LOXONE weten