Wij verwelkomen onze achtste Gold Partner: Hometec

Bertien Van Peer
juni 26, 2018 in Backstage
Het succes van Loxone hangt sterk samen het succes van het partnernetwerk, dat het fundament van Loxone vormt. We zijn dan ook blij om onze achtste Gold Partner, Hometec, te mogen verwelkomen. Gold Partners zijn echte smart home-enthousiastelingen met een hoog niveau van expertise en advies vergelijkbar met dat van Loxone. Samen creeren we echte slimme woningen die hun bewoners bevrijden van 50.000 handmatige handelingen per jaar, waardoor ze meer tijd hebben om dingen te doen die ze graag doen.
In het interview deelt Hometec CEO Torsten Illner hoe dit grote doel is bereikt, welke ervaringen hij heeft opgedaan als Loxone Partner en wat bij verwacht van de samenwerking.
Loxone Gold Partner<br />
Hometec

Loxone: Kan je ons meer vertellen over je interesse in domotica en wanneer deze interesse is ontstaan? We zijn ook benieuwd naar meer achtergrondinformatie over dit onderwerp en Hometec.

Torsten Illner: Ik ben in 1999 begonnen met de installatie van het eerste “smart home” (PEHA PHC), wat toen allemaal gebeurde met uitgebreide sterbedrading van de actuatoren en sensoren. Daarna heb ik het onderwerp steeds weer opgepakt in verschillende projecten. In 2012 realiseerde ik het eerste project met Loxone. Ik wil het leven van mensen in hun eigen huis makkelijk maken en taken uit handen nemen. Bewoners zullen zichzelf niet meer de vroeg moeten stellen of ze het licht hebben uitgedaan, of het alarmsysteem is ingeschakeld, wanneer ze het beste kunnen schakelen tussen verwarming en koeling, enzovoort. Ik vind het belangrijk dat mensen meer tijd kunnen besteden aan wat belangrijk en leuk is.

Logo verwelkomt nieuwe Gold Partner Hometec

Sinds de oprichting van ons bedrijf in 2016, werken we bij Hometec nauw samen met Loxone om onze slimme woningprojecten te realiseren. Als planners en installateurs hebben we gemerkt dat het werken met Loxone ons de mogelijkheid biedt om alle benodigde componenten bij één enkele fabrikant aan te schaffen. Dit vereenvoudigt de implementatie en maakt het voor de installateur eenvoudiger om de installatie uit te voeren.

Torsten Illner

CEO, Hometec

Loxone: Wat maakt jouw bedrijf uniek ten opzichte van andere bedrijven in dezelfde sector?

Torsten Illner: Bij Hometec hebben we bewust gekozen voor een constellatie die ons in staat stelt om klanten een volledig aanbod van gebouwentechniek te bieden, inclusief planning en uitvoering. Omdat smart home, elektro, verwarming, koeling en airconditioning steeds meer met elkaar verweven raken, is het voor de klant gemakkelijker als er maar één contactpersoon is om het project te realiseren. Door deze aanpak kunnen we de verschillende vakgebieden direct beïnvloeden en gaat er geen informatie verloren.

Loxone: Wat was jouw grootste en/of favoriete project met Loxone tot nu toe? Welke uitdagingen ben je tijdens dit project tegengekomen?

Torsten Illner: Bij Hometec hebben we onlangs een prachtige en zeer grote eengezinswoning gerealiseerd in Bissen, een gemeente in het Groothertogdom Luxemburg (meer dan 5.000m2). Het multimediasysteem (Loxone MusicServer) en de verlichting waren hierbij de hoogtepunten. Het juiste licht (met kleur) kon eenvoudig worden aangepast door de klant en werd gecombineerd met de juiste muziek. Als Stiebel-Eltron P1 partner hebben we in dit project ook een warmtepomp geïntegreerd die wordt aangestuurd via de Loxone Miniserver (voor verwarming en/of koeling). Momenteel zijn we bezig met de bouw van een vergelijkbaar huis in Sandweiler, Luxemburg, waarbij we ook een buitenzwembad zullen toevoegen en waarbij we de gecontroleerde ventilatie van de leefruimte (CO2/luchtvochtigheid) zullen regelen.

Loxone: Wat zou jouw ultieme domotica project zijn?

Torsten Illner: Voor mij bestaat er geen ‘ultiem’ domotica project. Elke klant heeft namelijk andere wensen waarop we moeten inspelen en het smart home moet worden aangepast aan hun levensstijl. Om deze reden bezoeken we de klant kort na het intrekken (1 tot 3 maanden) opnieuw om te kijken of er aanpassingen nodig zijn. We bieden ook jaarlijks onderhoud aan om ervoor te zorgen dat alles goed blijft werken. Het lijkt mij ook erg interessant om een hotel of kantoorgebouw met een showhome te realiseren.

Loxone verwelkomt nieuwe Gold Partner Hometec

Loxone: Hoe denk je dat de smart home industrie zich in Luxemburg zal ontwikkelen in 2020?

Torsten Illner: Naar mijn mening zal de smart home in 2020 een vast onderdeel worden van nieuwbouwprojecten. Het is echter van groot belang dat het personeel voldoende kennis heeft van de taken en veranderingen die dit met zich meebrengt. Anders kan de reputatie van de smart home snel worden aangetast, zoals we hebben gezien in de KNX-sector. Veel mensen willen het implementeren, maar weinigen doen het goed en dat kan de klanten irriteren.

Loxone: Nu je de status van Gold Partner hebt bereikt, wat zijn jouw plannen voor de toekomst? Wat is de volgende stap voor jou en je bedrijf? Nu je een Gold Partner bent, wat is de volgende stap?

Torsten Illner: Onze volgende stap is om een geweldig team op te bouwen, zodat we succesvol kunnen zijn bij toekomstige projecten en ons uiteindelijk kunnen vestigen als Platinum Partner door middel van aanbevelingen.

Loxone: Welk advies zou je geven aan iemand die overweegt om Loxone te installeren?

Torsten Illner: Het beste moment om na te denken en beslissingen te nemen over het implementeren van smart home technologie is direct na het verkrijgen van de bouwvergunning, bij aankoop van een woning, of bij de beslissing om te renoveren. Op dat moment kunnen we samen alles plannen en de bedrading tot een minimum beperken.

Loxone: Als een Gold Partner, welk advies zou je geven aan andere Loxone partners die ook de Gold Partner status willen bereiken?

Torsten Illner: Ik zou adviseren om je te richten op één merk binnen de sector van smart homes. Door vroeg genoeg te beginnen en de mogelijkheden die de toekomst biedt in te zien, kan je je team meenemen op deze reis.

Interview tussen Torsten Illner van Hometec en Loxone

Wil je Gold Partner worden?

Het aanmelden als Gold Partner is geen eenvoudige taak. We zijn voortdurend op zoek naar professionele en toegewijde mensen die net zoveel van domotica houden als wij. Als jij jezelf hierin herkent, nodigen we je graag uit om een kijkje te nemen op onze website en contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Ik wil meer over LOXONE weten