Loxone a BMW přináší solární čerpací stanice pro Váš dům


10 března, 2016 in Technologie

1.000.000 elektromobilů by mělo dle německé vlády brázdit ulicemi do roku 2020. Prognózy pro českou republiku také vůbec nevyznívají špatně a otevřeně se mluví o 250.000 elektromobilech v roce 2030. Co dnes bohužel brzdí rozvoj, je nedostatek e-nabíjecích stanic. Z tohoto důvodu jsme se spojili s BMW. Elektroauta a hybridní vozidla se mohou nyní od veřejných stanic oprostit: BMW a Loxone přináší inteligentní solární dobíjecí stanici pro Váš chytrý dům.

Loxone und BMW bringen Sonnentankstelle

BMW nabízí BMW i Wallbox Pro jako nabíjecí stanici pro Vaše elektroauto. Loxone zase rozhraní, jak komunikovat mezi Wallboxem a chytrém domem od Loxone. Společně umožňujeme inovativní nabíjecí management. V kombinaci s ostatními FVE je možné auto v budoucnosti „tankovat“ solární energií.

Inovativní nabíjecí management a více

BMW i Wallbox Pro se pomocí domácí sítě integruje s chytrým domě od Loxone. Celá komunikace mezi Miniserverem, mozkem chytrého domu od Loxone, a Wallboxem a FVE probíhá na pozadí. BMW i je možné nabíjet na základě mnoha faktorů, mezi které patří aktuální výroba FVE, spotřeba zařízení v domě nebo například denní/noční režim. Inovativní nabíjení umožňuje:

  • Inteligentní & šetrné nabíjení elektroaut
    Zapněte nabíjení v závislosti na výrobě Vaší FVE. Vaše auto tak může tankovat sluneční energii úplně zdarma. Miniserver také může nabíjecí výkon BMW i Wallboxu Pro omezit. 
  • Vše a kdykoliv na dohled – s jednou App
    Díky Loxone App se můžete kdykoliv podívat, jestli se Vaše elektroauto nabíjí. Spustit nebo pozastavit nabíjení či se podívat na historické statistiky je velice jednoduché a praktické. 
  • Ovládejte chytrý dům přes Váš BMW i Wallbox Pro
    Definujte funkce chytrého domu, které chcete ovládat přes Váš diplay BMW i Wallboxu: Např. spuštění nabíjení, osvětlení zahrady, zavření garážových vrat, alarm a další. 
  • Aktuální data o počasí pro perfektní plánování
    Data o počasí se každou hodinu aktualizují a můžete k nim přistupovat přes Loxone App nebo přes BMW i Wallbox Pro. Dokonalá věc pro plánování nabíjení Vašeho elektromobilu. Loxone Weather Service je připojena zdarma na jeden rok do E-Mobility Starter Kitu. 
  • Monitorování a práce s energetickým managementem
    Napojte Vaše zařízení v domě na Loxone Miniserver a mějte o všem přehled. Při nabíjení Vašeho elektromobilu bude systém monitorovat zatížení celého domu a pracovat s ním.

Softwarové rozhraní pro integraci nabíjecích stanic BMW i Wallbox Pro je díky bezplatné aktualizaci Loxone Configu k dispozici všem zákazníkům. Dodatečně nabízíme vlastní E-Mobility Starter Kit (CZ/SK), který obsahuje Miniserver Go, 3x Smart Socket Air a roční předplatné Weather Service. Tyto produkty tvoří skvělý základ pro vlastníky vozů BMW řady i. Paket lze kdykoliv – i v budoucnu – rozšířit o další komponenty pro ovládání chytrého domu.

BMW E-Mobility Loxone App

O spolupráci Loxone s BMW i

Cíl naší spolupráce je spojení elektromobilů a inteligentního nabíjení prostřednictvím chytrých domů. Z tohoto důvodu jsme společně s BMW i (značka BMW Group pro vizionářské vozy a koncepty e-mobility) vytvořili integraci nabíjecích stanic a chytrého domu, která dokáže efektivně řídit proces nabíjení.

Peter Mueller, vedoucí projektu BMW 360° Electric: “Věříme v holistické řešení pro masový trh, které bude v oblasti elektromobility spotřebitelsky příjemné. Spolupráce podtrhuje fakt, že elektromobilita není pro auto překážkou a že chytrý dům dokáže významnou měrou pomoci k udržitelné mobilitě. Loxone a BMW i dávají spotřebičům možnost nezávislosti na dodavateli energie a úspory peněz. Mnoho uvědomělých zákazník chce komplexní řešení – a my jej nabízíme“. 

Rozšiřte Váš chytrý dům od Loxone

Máte elekromobil nebo plánujete jeho nákup do budoucnosti? Vsaďte na inteligentní management řízení nabíjení v chytrém domě od Loxone! Zajistěte si Váš E-Mobility Starter Kit v našem eshopu. Vzhledem k faktu, že se při instalaci pracuje s vysokým napětím, výslovně doporučujeme tuto práci přenechat profesionálům. Naši Loxone partneři jsou Vám rádi k dispozici.

Najít Loxone partnera

Chci být informován o novinkách