Slimme watervoorziening voor de drinkbak van uw hond

In het kort: voldoe automatisch aan de waterbehoefte van uw hond

Hoe kan u de waterbehoefte van uw hond automatisch voldoen, ook tijdens die warme zomermaanden wanneer uw hond meer drinkt dan anders? En hoe kan u er steeds voor zorgen dat uw hond fris water heeft? Loxone biedt hiervoor een flexibele oplossing.

Pas wanneer de de hond zijn drinkbak nadert, wordt deze gevuld dankzij een slim samenspel van onze producten.

Oplossing & Configuratie: vul de drinkbak van uw hond automatisch bij

Met Loxone is het mogelijk om een waterventiel te openen op basis van beweging en dit voor een bepaalde tijd.

In dit voorbeeld wordt gebruik gemaakt van een bewegingsmelder Tree, die bij een beweging een impuls genereert. Zodra er beweging gedetecteerd wordt, zal de kraan open gaan en de drinkbak van de hond vullen.

De klant kan de tijd voor het bijvullen zelf instellen via de Up/Down knop in de app. Als er een constante beweging wordt gedetecteerd omdat de hond permanent voor de drinkbak staat, wordt er alleen water bijgevuld voor de ingestelde tijd door de klant. Dit om te voorkomen dat het water de hele tijd blijft lopen.

Als er gedurende meer dan 5 minuten geen beweging wordt gedetecteerd, wordt het bijvullen van de drinkbak van de hond bij beweging terug geactiveerd. Hiervoor maken we gebruik van de bouwsteen ‘logger’ om het waterverbruik te visualiseren.

Hardware:

Configuratie:


Slim vullen van drinkbak hond

Download de voorbeeld configuratie:

Smart Water Supply

Config 10.3.11.27

Waarom u en uw klant een slimme watervoorziening voor uw hond moeten overwegen?

Als uw hond om de een of andere reden niet genoeg vers water kan drinken, heeft dit negatieve gevolgen voor zijn/haar gezondheid. Het organisme van de hond werkt alleen effectief als het voldoende vers water krijgt.
Vooral in de zomer is de waterbehoefte van de hond bijzonder hoog. Na het drinken daalt de lichaamstemperatuur en koelt het verwarmde organisme af, wat een positief effect heeft op de bloedsomloop. De slimme automatische bijvulling van de drinkbak van uw hond zorgt ervoor dat deze gevuld wordt met vers water zodra uw viervoeter de drinkbak nadert. Ook zorgt Loxone ervoor dat er niet onnodig water verspild wordt wanneer uw hond bij de drinkbak blijft staan.

 

De lokale regelgeving en normen moeten in acht worden genomen. De inhoud van deze pagina maakt bepaalde aannames over de installatie. De informatie op deze pagina vervangt de contextuele kennis van een Loxone Partner niet. Voor een professioneel geïnstalleerde oplossing kunt u contact opnemen met een Loxone Partner om een van de in deze Use Case genoemde functionaliteiten te realiseren.

Meer praktijkvoorbeelden in deze reeks