Wallbox in focus

Kim Vennekens
november 16, 2023 in Technology
De Loxone Wallbox is de perfecte oplossing voor het gemakkelijk en economisch opladen van elektrische voertuigen in huishoudens en bedrijven. Het laadstation kan bijvoorbeeld worden gecombineerd met het fotovoltaïsche systeem om het verbruik van hernieuwbare energie te maximaliseren. Jouw Loxone Partner kan een systeem realiseren dat aan jouw behoeften voldoet en het beste haalt uit de variabele laadfuncties van de Loxone Wallbox.
Loxone BMWi charging

Welke Wallbox moet ik kiezen?
Jouw elektrische auto heeft een maximale laadcapaciteit. Deze kan variëren van 1,38 kW tot 11 kW, waarbij 11 kW de meest voorkomende capaciteit op de markt is. Het wordt aanbevolen om een Wallbox te installeren die precies aan de vereisten van jouw voertuig voldoet. 

Žena sleduje kasičku a zvažuje úspory

Zijn Wallboxen duurzaam?
Geïntegreerd in de gebouwautomatisering, is de Wallbox een belangrijk onderdeel van het energiemanagementsysteem. Hierdoor is het niet alleen duurzaam, maar verhoogt het ook de efficiëntie van het gebouw.

Flexibel laden door middel van marktanalyse

Elektriciteit wordt ofwel op de termijnmarkt of op de spotmarkt verhandeld. Terwijl op de termijnmarkt langetermijncontracten met hoge planningszekerheid worden gesloten, fluctueert de spotmarkt afhankelijk van het elektriciteitsaanbod en de vraag. Met de Wallbox, geïntegreerd in het Loxone energiemanagementsysteem, is het mogelijk om te reageren op toekomstige prijsschommelingen. 

Kom je bijvoorbeeld ’s nachts van je werk, dan kent jouw Loxone Energiemanagementsysteem de stroomprijzen tot de volgende ochtend en laadt jouw voertuig in de goedkoopste uren. 

Functies voor iedereen

De Loxone Wallbox heeft iets te bieden voor gebouwen van elk type, of het nu gaat om eengezinswoningen of commerciële gebouwen, vooral wanneer ze voor meer efficiëntie in het Loxone Energiemanagementsysteem worden geïntegreerd. 

FVE

Zonne-energie opslaan en beheren

De Loxone Wallbox kan het laadvermogen vrij variëren tussen 1,38 tot 11 kW. Er kan bijvoorbeeld een drempelwaarde voor het overschot aan zonne-energie worden ingesteld, die het systeem ertoe aanzet om het laden via de Wallbox pas vrij te geven vanaf een opbrengst van 1,4 kW. Alternatief kan het Loxone systeem met de PV-energie naar wens achterliggende verbruikers bedienen (bijvoorbeeld: vaatwasser, verwarmingselement, warmtepomp, enzovoort). De volgorde van de verdeling van de zonne-energie wordt altijd bepaald door de prioriteit die in de Miniserver is ingesteld.

zátěž

Lastmanagement via de Miniserver

De Miniserver regelt het opladen van jouw voertuig met inachtneming van andere verbruikers in het gebouw. Wanneer het systeem een potentiële overbelasting van de leidingcapaciteit detecteert, worden de apparaten volgens de vooraf ingestelde prioriteiten en de huidige behoefte uitgeschakeld. 

FVE

Authentificatie met NFC Code Touch

Als je jouw Wallbox uitrust met een NFC Code Touch, kun je bijvoorbeeld het laden alleen toestaan aan bepaalde gebruikers, en het Loxone systeem zal hun verbruik dienovereenkomstig registreren. Met de Loxone Trust functie kun je de toestemming ook over verschillende locaties heen verlenen.

zátěž

Data-export voor derde partijen

De perfecte oplossing voor het beheer en de facturatie van hotelgasten, huurders, medewerkers en dergelijke. Je kunt dezelfde kaart gebruiken voor toegang tot de kamer en voor authenticatie voor facturatie. De gebruiksgegevens kunnen eenvoudig in CSV-formaat worden geëxporteerd voor de financiële afdeling. 

FVE

Beheer van meerdere laadapparaten

Loxone verdeelt de beschikbare stroom zelfstandig over meerdere Wallboxen – ongeacht of deze zich bevinden op een kantoorparkeerplaats, in de garage van een appartementencomplex of bij een supermarkt. Op de Loxone Campus in Oostenrijk werken 50 Wallboxen probleemloos naast elkaar. 

Nastavení wallboxu v aplikaci

De Loxone Wallbox Tree en de Loxone Wallbox Air, die al in duizenden huishoudens wereldwijd worden gebruikt, bieden al deze mogelijkheden en meer. Dit niveau van intelligentie en functionaliteit wordt aangestuurd door de Loxone Miniserver, die het kloppend hart is van elk Loxone systeem. De kenmerken en functies die je wenst, moeten worden besproken met een professionele Loxone Partner, zodat deze een systeem kan samenstellen dat precies aan jouw eisen voldoet. 

Loxone Energiemanagement met Wallboxen van derde partijen

De Loxone Wallbox is niet zomaar een andere Wallbox op de markt, maar uniek door de uitgebreide integratie in het energiemanagementsysteem. Als je al een Wallbox van een andere fabrikant hebt, informeer dan in de Loxone Library naar de bestaande mogelijkheden om deze ook in de Loxone gebouwautomatisering op te nemen. 

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag

Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden

Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Partner worden

   • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    • Hidden
    • Hidden
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Ik wil meer over LOXONE weten