Nieuwbouwproject The Ridings

Bertien Van Peer
augustus 14, 2020 in Case Studies
Luxe als standaard

The Ridings is een nieuwbouwproject gelegen aan de westelijke rand van Reading en bestaat uit woningen met 3, 4 of 5 bedden. Het project heeft in totaal 35 prachtige woningen, met zeven op maat gemaakte woningtypen. The Ridings biedt voor elk wat wils, voor eerste-keer-kopers tot gezinnen die op zoek zijn naar een luxe woning.

Deze woningen zijn ontworpen om ruime open woonruimtes te bieden voor moderne levensstijlen en zijn gebouwd volgens de hoogste kwaliteitsnormen, met kenmerken zoals tapijten, vloeren en inbouwapparatuur die zijn inbegrepen zonder extra kosten voor de koper.

Feiten & Cijfers

Locatie: Tilehurst, Reading


Start bouw: Maart 2018


Oplevering: Januari 2020


Woningen: 35

Een project met een verschil

Om Darcliffe Homes te helpen hun luxe eigendommen te presenteren, besloten ze een showhome te bouwen – om potentiële kopers te laten zien hoe het leven in hun gloednieuwe woning zou kunnen zijn. In hun showhome, waar we het geluk hadden de dag in te kunnen doorbrengen, was er een extra opdracht voor woon-en gebouwautomatisering. Hoewel dit niet standaard was gedurende de hele ontwikkeling, was het een optionele upgrade die aan alle nieuwe huiseigenaren werd aangeboden. Darcliffe Homes erkende het belang om de eindeloze voordelen van automatisering te kunnen demonstreren en zorgde er dus voor dat hun showhome volledig was ingericht.

Door dit te doen, lieten ze de mensen alles zien en ervaren wat ze te bieden hadden. Vervolgens konden de klanten zelf bepalen welke aspecten ze in hun eigen woning wilden opnemen.

De weg die we genomen hebben, was om in onze showhome het volledige pakket te integreren zodat alle potentiële kopers binnen kunnen komen, zien wat de mogelijkheden zijn en beslissen of het iets voor hen is of niet. Belangrijk is dat het hen de mogelijkheid gaf om anders te zijn dan hun buurman.

Jonny Denton

Residential Sales Manager, Darcliffe Homes

In deze showhome …

Verlichting
Smartworks en Darcliffe Homes zijn erin geslaagd om slimme verlichting op te nemen in het hele pand en tegelijkertijd trouw te blijven aan het ontwerp van de woning. De woonkamer, keuken/eetkamer, hoofdslaapkamer en de hoofdbadkamer hebben allemaal kleurveranderende verlichting, terwijl de rest van het huis is voorzien van dimbare verlichting. Elke ruimte is uitgerust met een Touch Pure, waardoor de verlichting eenvoudig en intuïtief te bedienen is. Smart Sockets zijn ook gebruikt om lampen aan te sluiten op het Loxone ecosysteem.

Verwarming
Het verwarmingsschema van de woningen is volledig geautomatiseerd met Loxone, wat betekent dat er niet naar gekeken dient te worden door de bewoners. De kamers zijn gewoon op de gewenste temperaturen op de juiste tijden. Een moderne woning is multifunctioneel en daarom is een one-size-fits-all-house temperatuur verouderd – daarom heeft deze woning een individuele ruimteregeling. Dat betekent dat een aangenaam koele 18°C in de slaapkamer, een behaaglijk warme 23°C in de badkamer en een gezellige 21,5°C in de woonkamer allemaal tegelijk mogelijk zijn.

Beveiliging
De inherente veiligheidskenmerken van Loxone zijn opgenomen in dit project. De huiseigenaren zouden gewaarschuwd worden bij het eerste teken dat er iets mis is. Het mooie van het Loxone Air assortiment is dat er extra bewegingssensoren, draadloze deur- en raamcontacten en watersensoren aan het systeem kunnen worden toegevoegd voor extra gemoedsrust.

Gecentraliseerde bediening
Een Loxone Smart Home werkt gewoon om je heen zonder de noodzaak om dingen voortdurend aan te passen. Mocht iemand echter iets willen veranderen, dan heeft Smartworks een iPad met een slanke iPad muurbevestiging geïnstalleerd – waardoor huiseigenaren een handig centraal punt van controle hebben.

Het betrekken van een bedrijf zoals wij betekent dat Darcliffe gedurende het hele proces ervaring heeft: we kunnen in de ontwerpfase ideeën inbrengen, we begrijpen de gemeenschappelijke uitdagingen die sommige ambachten kunnen tegenkomen tijdens de installatie en kunnen er vervolgens voor zorgen dat de overdracht aan het einde soepel verloopt.

Jack Morgan

Zaakvoerder, Smartworks

– Special Tip –

De Loxone
Experience Tour


Ga op ontdekkingsreis en beleef het Loxone Smart Home met jouw eigen zintuigen. Boek nu snel een gratis Experience Tour in de demowoning van Loxone Benelux.

Ik wil meer over LOXONE weten