Loxone in verwenhotel Sonnhof


november 19, 2020 in Case Studies
Het verwenhotel Sonnhof biedt een vertrouwde sfeer midden in de Salzburger bergen. Loxone Gold Partner Elektro Sänze heeft met zijn intelligente gebouwautomatisering een belangrijke bijdrage geleverd aan de unieke feel-good sfeer. Voor hem was het glashelder dat hij op Loxone vertrouwt: Loxone is de ideale totaaloplossing voor de automatisering van hotelfaciliteiten.
Architekturbüro Steinke + Zils

Feiten en cijfers

Land
Oostenrijk


Oppervlakte
1000m²


Onderneming
Verwöhn- und Genießerhotel Sonnhof


Loxone Partner
Elektro Sänze – Mehr als Strom


Loxone componenten
Basisinstallatie met:

Miniserver, Relay Extension

Lichtsturing met:
Bewegingsmelder Tree, DALI Extension

Klimaatregeling met:
1-Wire Extension

Bediening met:
Touch Pure Tree

Wat werd geïmplementeerd?

In het hotelwezen is de eerste indruk doorslaggevend. De Loxone technologie zet elk hotel vakkundig in de spotlight. Ook de eigenaren van het verwenhotel Sonnhof erkennen dit. Loxone Gold Partner Elektro Sänze mocht de gebouwautomatisering van de nieuwbouw voor hen uitvoeren.

De volgende functies gebeuren vanaf nu automatisch in het Hotel Sonnhof:

  • Lichtsturing met bewegingsmelders en DALI-apparaten. Het licht kan ook centraal worden in- en uitgeschakeld met slechts één klik. Met een dubbele klik wordt de kamer helder verlicht voor het schoonmaakpersoneel.
  • Klimaatregeling voor een optimaal ruimteklimaat in de ontspanningsruimtes en in het douche- en zwembadgedeelte.
  • Bewaking van de zwembad- en ventilatietechniek en de chloordoseringsruimte. Storingsmeldingen van zwembad, ventilatie of chloordosering worden doorgestuurd naar de Miniserver. De huistechnicus wordt dan onmiddellijk op de hoogte gebracht dankzij een pushmelding. Dankzij de Loxone App kan de storing direct worden gelokaliseerd en verholpen.
  • Noodoproepen van hotelgasten uit de sauna’s worden ook naar de Miniserver gestuurd en via pushmelding naar de saunameester gestuurd. In geval van nood kan de saunameester direct eerste hulp bieden!

Waarom Loxone?

Voor de hoteleigenaren was het belangrijk dat het systeem eenvoudig te bedienen was via de smartphone van de medewerkers of de receptie. Veelvuldige schakelaars in het gastengedeelte waren een absolute no-go. Elektro Sänze raadde Loxone aan als oplossing vanwege de positieve ervaringen. Want Loxone biedt niet alleen tal van interfaces, maar is ook flexibel uitbreidbaar. Zo is Loxone de ideale totaaloplossing voor de automatisering van hotelvoorzieningen.

Feiten & cijfers

Land
Oostenrijk


Oppervlakte
1000m²


Onderneming
Verwöhn- und Genießerhotel Sonnhof


Loxone Partner
Elektro Sänze – Mehr als Strom


Loxone componenten
Basisinstallatie met:

Miniserver, Relay Extension

Lichtsturing met:
Bewegingsmelder Tree, DALI Extension

Klimaatregeling met:
1-Wire Extension

Bediening met:
Touch Pure Tree

Loxone Partner: Sänze

Van hotels en chalets tot bankfilialen en landhuisvilla’s – Loxone Gold Partner Sänze realiseert allerlei spannende projecten. De professionele service omvat projectplanning, ondersteuning van de systemen ook na de ingebruikname, evenals het lokaliseren en wegnemen van storingsbronnen. In een interview vertelt de partner ons over de hoogtepunten van het project:

Voor hotelexploitanten is het uiterst praktisch dat de gehele wellnessruimte met één druk op de knop in de juiste lichtsfeer wordt verlicht. Hetzelfde geldt voor het schoonmaakpersoneel: met een dubbele klik is de kamer helder verlicht – met een driedubbele klik is alles weer uit. Een ander hoogtepunt zijn de automatische foutmeldingen. In de chloordoseringsruimte wordt bijvoorbeeld de ventilatie bewaakt met een drukschakelaar. In het geval van een storing wordt de technicus gewaarschuwd voordat hij de ruimte betreedt.

Christian Gwehenberger

Elektro Sänze

Meer weten over Loxone in de horeca?

Laat ons jouw contactgegevens en eventuele vragen over Loxone in de horeca achter. Onze Loxone Experten zullen snel contact met je opnemen om alle openstaande kwesties vrijblijvend met jou te bespreken.

Verwöhnhotel Sonnhof
Verwöhnhotel Sonnhof
(c) Fotocredits: Mario Stockhausen

– Partner worden –

Nu Loxone Partner worden


Je wilt jouw klanten de unieke automatisering met de Loxone Miniserver aanbieden? Neem contact met ons op en profiteer van de sterke samenwerking met Loxone, de marktleider op het gebied van huis- en gebouwautomatisering.

Ik wil meer over LOXONE weten