Industriële loft met geavanceerde lichtsturing

Bertien Van Peer
augustus 14, 2020 in Case Studies
In deze loft geven persoonlijke accenten en sportmemorabilia hem persoonlijkheid – dit wordt nog extra versterkt door een geavanceerde lichtsturing. Alle verlichtingsarmaturen zijn eenvoudig te bedienen met Loxone – gelijkstroom, laag- en hoogspanning. Of je nu in de hal staat of al in de minibar bent, er is altijd ruimte voor een gesprek over basketbal, hockey en vooral over de omringende slimme huistechniek. Samen met onze Loxone Partner bekijken we de technologie achter deze loft van dichtbij:

Open ruimte, totale controle

Dit bijzondere Smart Home is een 1.500 m² grote loft in het hart van Buckhead, GA. De algehele esthetiek is een industriële open plattegrond met hoge plafonds en grote ramen die overdag daglicht bieden. De elektrische leidingen, het sanitair en de HVAC-kanalen zijn zichtbaar en geven een gevoel van een veel grotere leefruimte.

Hoe heeft de Loxone technologie deze leefruimte verbeterd?
Laten we kijken naar ons interview met Loxone Partner Harrison McCulloch van Auvi Technology:

 

Welke unieke behoeften had de klant?

Het grootste probleem waar we hier mee te maken hadden, was een ernstig gebrek aan interne verlichting. Tijdens de eerste bezichtiging merkten we een minimaal aantal bestaande armaturen op. De behoefte aan extra verlichting was duidelijk, maar de gemeenschappelijke oplossing bestond uit omslachtige, opzichtige opbouwarmaturen die niet bij de ruimte pasten, en meerdere generieke lichtschakelaars aan de muren.

Waarom kwamen ze naar jou voor dit project?

De huiseigenaar had een oplossing nodig om algemene verlichting toe te voegen, maar ook om andere sturingen te integreren, zoals geautomatiseerde zonwering en verwarming & ventilatie. In eerste instantie werd ik ingehuurd om hier TV’s en audio te installeren, maar bij het horen van deze behoeften kon ik Loxone bovenhalen als mijn onmiddellijke aanbeveling om een samenhangende, geïntegreerde ervaring te bekomen.

Het kostte de huiseigenaar slechts één Loxone referentie om vast te stellen dat Loxone de oplossingen had voor al zijn verlichtings- en regelbehoeften [en wensen!]. Hij vroeg me onmiddellijk om een verlichtingssysteem te ontwerpen dat elke ruimte verlichtte en tegelijkertijd zijn uitgebreide collectie memorabilia in de kijker zette.

“In eerste instantie werd ik ingehuurd om hier TV’s en audio te installeren, maar bij het vernemen van deze behoeften kon ik Loxone bovenhalen als mijn onmiddellijke aanbeveling om een samenhangende, geïntegreerde ervaring te faciliteren.”

Harrison McCulloch

Loxone Partner, Auvi Technology

Feiten & Cijfers

Locatie
Buckhead, GA


 Loxone Partner

Auvi Technology


Verlichting

14x LED Strip RGBW
11 x LED Opbouwspot RGBW
8x LED Spot RGBW Tree
6x LED Pendulum Slim Tree
1x LED Plafondlamp RGBW
1x Touch Surface
1x Touch Nightlight Air
5x Touch Pure 

Onze tip: Loxone maakt het eenvoudig om jouw project uit te breiden omdat er zoveel ruimte is voor uitbreiding binnen het systeem zelf. Een verlichtingsoplossing kan een complete oplossing worden die ook audio in meerdere ruimtes, beveiliging, zonwering en nog veel meer omvat.

Memorabilia wall led lighting

Hoe heb je de verlichtingseisen van de “memorabilia-muur” aangepakt? 

We hebben de “memorabilia-muur” kunnen realiseren met behulp van Loxone’s laagspannings-LED Spots RGBW Tree, LED Opbouwspots RGBW en Pendulum Slims. De muur vereiste het gebruik van de bestaande MLV-track verlichting die we in het Loxone systeem konden integreren met behulp van de 120V Dimmer Extension. De Dimmer Extension kwam ook goed van pas voor de track verlichting in de keuken.

LED Strips around TV

Welke andere kenmerken in de ruimte heb je benadrukt met LED Strips?

Na het voltooien van het eerste ontwerp om te voldoen aan de algemene ruimteverlichting, besloot de huiseigenaar dat hij meer wilde – veel meer. We voegden uiteindelijk heel wat LED Strips RGBW toe om de bovenkant van de muren, de TV’s aan de muur, onder het meubilair en zelfs achter sommige kunstwerken te accentueren, om zo een spannende, sfeervolle en eenvoudig te bedienen verlichtingsomgeving te creëren.

Lighting mood in loft
Close-up led strip under countertop

Welke uitdagingen heb je kunnen overwinnen dankzij Loxone?

Mijn favoriete voordeel van het gebruik van Loxone is de eenvoud van het toevoegen aan het systeem. Na de installatie van de oorspronkelijk voorgestelde verlichting konden we gemakkelijk nieuwe accentverlichtingsstrips of spots toevoegen. Er was een scenario waarbij een belangrijk kenmerk van de ruimte door de aannemer werd gewijzigd waardoor we meer spots in de ruimte moesten toevoegen. Het toevoegen van de extra verlichting aan de Tree technologie ging moeiteloos.

Hoe regelt de huiseigenaar, naast de automatisering, de ruimte handmatig?

Vanuit het perspectief van de huiseigenaar geniet hij echt van het gebruik van de Touch Pure en Touch Surface in plaats van standaard lichtschakelaars. Zijn vermogen om snel zoveel apparaten vanuit één plaats te bedienen, heeft een belangrijke gemaksfactor toegevoegd aan zijn drukke levensstijl.

Welke speciale kenmerken zou jij willen benadrukken?

Het feit dat er zoveel programmeermogelijkheden beschikbaar zijn via Loxone Config biedt mij een enorm voordeel voor de integratie. Het opnemen van de MLV-track verlichting in het systeem was eenvoudig met de 120V Dimmer Extension. De gemotoriseerde zonweringintegratie vereiste wel een RS485 Extension om te kunnen communiceren met de schaduwhub van de fabrikant, maar ook hier was het toevoegen van de zonwering aan het systeem een koud kunstje. We hebben de HVAC rechtstreeks op de Miniserver aangesloten voor eenvoudige bediening via de Loxone App.

 

Een opvallende programmeerfunctie is de huis verlaten functie; een driedubbele tik op de Touch Pure op de weg naar buiten schakelt alle lichten uit, sluit alle geautomatiseerde zonwering en schakelt het HVAC-systeem uit. De huis verlaten modus wordt uitgeschakeld wanneer de Loxone Aanwezigheidsmelder van de hal aanwezigheid detecteert, waardoor de HVAC weer op een vooraf ingesteld niveau wordt ingeschakeld en de hoofdgebieden worden verlicht. De nachtmodus is een andere uitstekende functie, waarbij een aanwezigheidsmelder onder het bed wordt gebruikt om de gedimde, blauwe lichten op weg naar de badkamer of de keuken zachtjes in te schakelen.

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag

Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden

Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Partner worden

   • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    • Hidden
    • Hidden
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Ik wil meer over LOXONE weten