Loxone als helper in het huis van een dove man

Bertien Van Peer
februari 21, 2022 in Case Studies
De mogelijkheden met de Loxone totaaloplossing zijn eindeloos. Dat wordt nog maar eens bewezen in de woning van deze dove man. Wat maakt het huis zo speciaal? Loxone ondersteunt en maakt het leven van de dove eigenaar eenvoudiger met een aantal intelligente functionaliteiten. De eigenaar is vooral heel blij met de visuele signalering van verschillende situaties.

Een slim huis met Loxone kan veel dingen oplossen. Sommigen vinden de functies leuk omdat ze het leven comfortabeler maken, voor anderen bieden ze gemak in het dagelijks leven en nog anderen zien de functies als besparingen. Maar de toegevoegde waarde kan ook elders liggen – slimme automatisering kan ook mensen met beperkte mobiliteit of lichamelijke handicaps of beperkingen helpen. Loxone kan worden toegepast in zorgwoningen, waar AAL-functies (Ambient Assisted Living) de onafhankelijkheid van ouderen ondersteunen, of bijvoorbeeld in sociale woningen.

Een ander voorbeeld is het gebruik in een gezinshuis met een doof gezinslid. Naast de “klassieke” functies zijn sommige functies zo aangepast dat de dove eigenaar zoveel mogelijk controle over het huishouden blijft hebben. Hij hoopte dat zijn Smart Home zijn leven eenvoudiger zou maken en dat gebeurt inderdaad sinds juni 2021.

Pohled na dům z dálky

Feiten & cijfers

Locatie:
Želetice (Jihomoravský kraj)


Oplevering:
2021


Loxone Partner:
MyOffice (Silver)


Eigenaar:
Jaroslav Sácký

Slimme lichtsignalen als alarm en wekker

In elke ruimte werd gebruik gemaakt van kleurrijke dimbare verlichting. Dankzij hun standaardintegratie in het intelligente systeem kunnen verschillende lichtstemmingen gemakkelijk worden aangestuurd volgens de behoeften van de bewoners. Hier biedt het echter ook de mogelijkheid om het geluidsalarm te vervangen door een lichtalarm voor verschillende situaties. Kortom, de verlichting vangt veel valkuilen voor doven op.

De verlichting dient dus als visueel alarm in geval van gevaar, of het nu gaat om een inbraak, een beginnende brand of een waterlek. Op dat moment knipperen de lichten en dragen ze bij aan de veiligheid van het huis. De deurbel is ook zo ingesteld en zal de verlichting doen knipperen zodat de eigenaar weet dat er bezoek voor de deur staat.

Huilende baby zorgt voor trillend bed

De wekker is opnieuw gekoppeld aan de verlichting die zachtjes aangaat, maar ook aan de zonwering die uit zichzelf opent. Zo kan de eigenaar ontwaken met natuurlijk licht. Een andere slimme functionaliteit is de integratie van een trilfunctie van het bed. Van zodra een alarm afgaat of de baby huilt, begint het bed te trillen zodat de dove eigenaar zeker wakker wordt.

Tři světlené nálady v ložnici

De verschillende en variabele verlichting in en rondom het huis is voor mij onmisbaar. Loxone heeft mijn leven eenvoudiger gemaakt.

Jaroslav Sácký

Eigenaar

Compleet geautomatiseerde woning

De aan een dove eigenaar aangepaste functies zijn niet iets “extra’s” waarvoor de eigenaar extra moet betalen. Wat Loxone betreft, is het huis uitgerust met de standaardcomponenten die bij andere projecten worden gebruikt. Het is de toegevoegde waarde die een met Miniserver uitgerust huis krijgt waardoor Loxone zo intelligent is.

Met aangepaste functies kreeg de eigenaar intelligente sturing van de jaloezieën, inclusief automatische zonwering naargelang de lichtinval van de zon, slimme sturing van de verwarming, maar ook sturing op afstand, sturing van de aquariumverlichting of de sterkte van de tegenstroom in het zwembad. Alle bovengenoemde functies worden mogelijk gemaakt door één enkel besturingssysteem. Geen verschillende apps en knopjes in deze woning, dit gezin koos voor één totaaloplossing.

Světelná nálada v obýváku
Světelná nálada v obýváku
Světelná nálada v obýváku
Světlená nálada v koupelně

Meer weten over Loxone?

Ben je elektricien?

Je wilt jouw klanten de unieke automatisering met de Loxone Miniserver aanbieden? Neem contact met ons op en profiteer van de sterke samenwerking met Loxone, de marktleider in gebouw- en huisautomatisering.

Ben je een woningbouwer, ondernemer …?

De Loxone Miniserver is de perfecte
tool voor de eenvoudige sturing en intelligente automatisering van allerlei soorten projecten.
Smart Home, commercieel project of andere toepassing.

Ik wil meer over LOXONE weten