Transformatie van een dokterspraktijk met slimme verlichting


augustus 14, 2020 in Case Studies
Voor de transformatie van het kantoor van de dokter heeft Loxone Partner Smart Home Solutions alles in het werk gesteld op het gebied van lichtsturing, met name door gebruik te maken van speciale programmering en aanpassing van de LED strips om een blijvende indruk achter te laten. Met cosmetische chirurgie als specialiteit van de klant is transformatie hier de drijfveer. Dit project laat zien hoe een Loxone oplossing zo eenvoudig of uitgebreid kan zijn als nodig is, afhankelijk van de behoeften van de klant.

Installatie van verlichting – interview met de Loxone Partner

We delen een overzicht van de indrukwekkende functies en technologie die Loxone Partner Jameel Gibbs van Smart Home Solutions (Waldorf, MD) heeft geïnstalleerd. In zijn zelfgeproduceerde video hierboven belicht hij zijn ervaring met het transformeren van een dokterspraktijk met de Loxone verlichtingsoplossing. Lees mee en ontdek Jameels reis die tot deze geweldige transformatie heeft geleid.

 

Probleem:

Welke unieke problemen had de klant?

Jameel: De meest unieke behoefte die mijn klant op dit project presenteerde, was een verlichtingssysteem dat aanpasbaar is, op afstand kan worden bediend vanaf zijn telefoon en per ruimte kan worden afgezonderd, terwijl hij toch de mogelijkheid heeft om stemmingen voor het hele gebouw in te stellen. Het benadrukken van een replica Thor hamer met speciale lichteffecten was een belangrijk onderdeel van dit project. Dit niveau van maatwerk is waar mijn klant het meest enthousiast over was.

 
 
Waarom kwamen ze naar jou voor dit project?

Jameel: Ze kwamen naar mij toe voor iets nieuws. Vanaf ons eerste gesprek wist ik dat hij buiten de gebaande paden dacht – dat is mijn soort klant. Ik leg altijd de flexibiliteit van het Loxone systeem uit aan mijn klanten en dit was de perfecte kans om het te laten zien.

Onze tip: Als de klant in de toekomst besluit uit te breiden, is de geïnstalleerde technologie flexibel genoeg om nieuwe functies en systemen toe te voegen – beveiliging met de alarmsirene, IR-controller voor tv’s en meer.

Feiten & Cijfers

Locatie
Cameo Surgical Center
Long Island, New York


 Loxone Partner

Smart Home Solutions


 Loxone componenten

1x Miniserver Go
1x Tree Extension
10x LED Strip RGBW
1x Touch
1x Touch Surface
3x RGBW 24V Dimmer Air
7x RGBW 24V Dimmer Tree

 

Doctor office entry room with LED Strip lighting
Front desk with LED Strip lighting effect

Oplossing:

Hoe heb je dit probleem aangepakt? 

Jameel: We legden het gebouw persoonlijk neer en tekenden het vervolgens op papier. Mijn doel was om een centrale locatie te vinden om mijn extensions en voedingen te plaatsen, en om zoveel mogelijk apparaten te voorzien van bekabeling. Er was één gedeelte in de wachtruimte dat moeilijk terug te bekabelen zou zijn geweest, maar de Air apparaten hebben dat probleem eenvoudig opgelost.

 
 
Hoe ben je tot deze oplossing gekomen?

Jameel: We gebruikten kroonvormende LED kanalen om aangepaste verlichtingsarmaturen te maken die uiteindelijk werkten als wall-washers waarbij elke muur op een andere RGBW Dimmer werd geplaatst. Dit zorgde voor wat coole effecten bij de receptie, de wachtkamer en de andere ruimtes.

Ik ben al heel lang een fan van  LED verlichting op kroonlijsten. Traditioneel zie je het hoog. Aangezien dit een commercieel gebouw was, waren de plafonds zo hoog dat het licht geen effect zou hebben gehad, dus besloten we om ze creatief te gebruiken. We maakten armaturen in het midden van de muur en lieten de plinten naar de grond toe aflopen. Ik denk dat het eindresultaat de moeite waard is. Je ziet deze projecten altijd eerst in je hoofd en de uitdaging is het creëren ervan ter plaatse. Dus als resultaat is zoals je het had voorgesteld, is het zo speciaal.

Welke bijzondere kenmerken werden er geïmplementeerd?

Jameel: Toen het om de Thor hamer ging, dacht ik meteen “hoe kunnen we de bliksem maken?” Daarna volgde een oproep aan Benjamin van het Loxone technische ondersteuningsteam, en de rest is verleden tijd. Het bliksemeffect was de kers op de taart.

Ook hier had ik een leerzame ervaring mee, het bliksemeffect ontstond door het gebruik van een pulsgenerator in combinatie met een willekeurige getallengenerator. Het creëerde willekeurige pulsen voor elke dimmer die we erop hadden aangesloten, wat een onvoorspelbaar, realistisch, onweerachtig effect gaf.

Thor hammer with LED lighting effect

– Special Tip –

Laten we het hebben over
jouw Loxone project


Wij beantwoorden jouw vragen over de mogelijkheden van de Loxone technologie – of het nu gaat om eengezinswoningen, restaurants, appartementen, kantoren of speciale toepassingen zoals brouwerijen. Laat jouw gegevens achter en wij nemen met plezier contact met je op. Neem een kijkje in ons magazine voor inspiratie.

Ik wil meer over LOXONE weten