Maximale energie-efficiëntie dankzij Loxone en Vaillant

Steffi De Graaf
juli 15, 2021 in Technology
Vaillant producten met een EEBUS interface zijn nu Loxone Ready! Vaillant huistechnologie-producten, zoals luchtwarmtepompen, kunnen nu naadloos in Loxone installaties worden geïntegreerd. Deze combinatie maakt een zeer efficiënt energiebeheer mogelijk voor alle denkbare toepassingen. Hieronder geven we meer uitleg over de voordelen van deze samenwerking.
Logo Vaillant

Vaillant: experten in huistechnologie

Sinds 150 jaar biedt Vaillant als systeemfabrikant vanuit de productielocatie in Remscheid bij Düsseldorf een compleet pakket voor huistechnologie: van stroomopwekking via fotovoltaïsche energie tot verwarmings-, koel- en ventilatietoestellen. Vaillant dekt het complete spectrum van de huistechniek af.

vaillant geotherm produkte

Loxone + Vaillant: win-win situatie voor klanten

Onze samenwerking met Vaillant biedt nieuwe mogelijkheden met betrekking tot één van de belangrijkste kwesties in elk gebouw: energie-efficiëntie. Het doel is het klimaat in huis, maar ook in de omgeving te verbeteren. De belangrijkste factor hiervoor is de onderlinge verbinding van alle zaken in het gebouw. Want alleen als alle elementen van de gebouwdiensten met elkaar kunnen communiceren, kunnen zij ook op een zo energie-efficiënt mogelijke manier werken. Een voorbeeld:

 

De in Loxone geïntegreerde zonwering is onder meer verantwoordelijk voor de koeling in het gebouw. Intelligente automatische zonwering kan zonlicht – en dus warmte – buiten de woning houden en bescherming bieden tegen oververhitting. De Loxone HVAC Controller gebruikt altijd eerst de goedkoopste koelbron. Als de temperaturen nu permanent hoog zijn en zonwering alleen niet meer voldoende is, activeert de Miniserver de Vaillant warmtepomp en begint te koelen.

 

vaillant luft-wärmepumpe

Dit perfecte samenspel betekent dat de ideale gewenste temperatuur in het gebouw kan worden gehandhaafd op elk moment van de dag of de nacht, met een maximale energie-efficiëntie. De voordelen voor eindgebruikers zijn duidelijk: lagere energiekosten dankzij slim energiebeheer en meer comfort dankzij constante temperaturen – en dat alles volledig automatisch.

De technische uitvoering

Systemhaus EEBUS Loxone Grafik

Vanaf Loxone Config versie 12.0 kunnen Vaillant apparaten via EEBus snel en eenvoudig in het intelligente automatiseringssysteem worden geïntegreerd. Hiervoor zijn bijvoorbeeld een Vaillant warmtepomp, een Vaillant communicatiemodule met EEBus (b.v. sensoNET VR921) en een regelaar nodig. De interface wordt dan eenvoudig geactiveerd in de respectievelijke apps, en alle verbruikers en opwekkers kunnen met elkaar communiceren. Op deze manier zijn gegevens zoals de temperatuur voor de verwarming, voor het warme water en ook de buitentemperatuur toegankelijk voor de Loxone Miniserver en kunnen ze verder worden verwerkt voor een energie geoptimaliseerde regeling.

De toekomst van intelligent energie- en hulpbronnenbeheer

We hebben het allemaal steeds over duurzaamheid en het behoud van hulpbronnen en hoe we daarmee moeten omgaan. Met een duurzame en milieubewuste verwarmingsoplossing, zoals een warmtepomp, en een verstandig gebruik van elektriciteit – via energiebeheer in de vorm van intelligente gebouwautomatisering zoals die van Loxone – worden juist deze gebieden bediend. Juist daarom ben ik er vast van overtuigd dat het deze kant op moet gaan en dat dergelijke oplossingen in de toekomst de norm moeten worden. Op deze manier profiteert de klant ook van lage energiekosten, een hoog niveau van comfort en dit alles onder de hoogste normen van gegevensbeveiliging – die bij Vaillant, net als bij Loxone, gewaarborgd zijn. 

Aaron Biesenberger

Regionaal bedrijfsleider, Vaillant Oostenrijk

Meer weten over Loxone?

Ben je elektricien?

Je wilt jouw klanten de unieke automatisering met de Loxone Miniserver aanbieden? Neem contact met ons op en profiteer van de sterke samenwerking met Loxone, de marktleider in gebouw- en huisautomatisering.

Ben je een woningbouwer, ondernemer …?

De Loxone Miniserver is de perfecte
tool voor de eenvoudige sturing en intelligente automatisering van allerlei soorten projecten.
Smart Home, commercieel project of andere toepassing.

Ik wil meer over LOXONE weten