Nieuw: Loxone Config en App 12.1


juni 17, 2021 in Technology
Vanaf vandaag is de Loxone Config & App 12.1 beschikbaar om te downloaden – met nieuwe functionaliteit en verbeteringen, evenals nieuwe functiebouwstenen, interfaces, sjablonen en nog veel meer! Deze gratis update opent de mogelijkheden voor intelligente gebouwautomatisering en maakt jouw Loxone installaties nog beter.
Icon 02

Trust
Miniserver uitgebreid
gebruikersbeheer*

Met de nieuwe Trust-functie kunnen gebruikersgegevens, zoals wachtwoorden en toegangsautorisaties, naar meerdere Miniservers worden overgedragen. Speciaal ontwikkeld voor de eenvoudige uitwisseling van gebruikersgegevens over meerdere gebouwen heen – bijvoorbeeld in een bedrijf met meerdere vestigingen of een gebouwencomplex met meerdere onafhankelijke Miniservers.

*De Trust-functie is alleen beschikbaar voor de 2e generatie Miniserver en Miniserver Go.

CSV gebruiker import

Om het gebruikersbeheer nog eenvoudiger en flexibeler te maken, kan je gebruikersgegevens snel en eenvoudig importeren en bijwerken via CSV. Een importeersjabloon kan rechtstreeks in de Loxone Config worden gedownload.

Nieuwe functiebouwsteen
Energie­management

Energie manager

Deze functiebouwsteen wordt gebruikt om het zelfverbruik te optimaliseren. In geval van een energieoverschot kunnen tot 12 verbruikers op intelligente wijze worden ingeschakeld in plaats van de energie aan het net te leveren. In versie 12.1 van de Loxone Config & App wordt de Energiemanager voor het eerst gevisualiseerd en krijgt hij ook de functie om een door de gebruiker gedefinieerd tijdstip van voltooiing op te slaan – bijvoorbeeld een oplaadbeurt van een e-auto.

MU_Energiemanager
Lastmanager

De nieuwe Lastmanager bewaakt de huidige belasting in het gebouw en beschermt tegen overbelasting.
Indien het maximum toelaatbare vermogen wordt overschreden, worden de aan de module toegewezen belastingen losgekoppeld en volgens prioriteit geblokkeerd. Dit beschermt op een betrouwbare wijze tegen overbelasting van de stroomaansluiting of de toevoerleiding naar het gebouw.

MU_Energiemanager
MU_Energiemanager
Icon 02

Nieuwe functiebouwsteen –
Temperatuur­management

Nieuw: HVAC controller

Met deze nieuwe functiebouwsteen kan je verschillende HVAC-systemen (verwarming, ventilatie en airconditioning) regelen. Deze module is geoptimaliseerd voor samenwerking met ten minste één intelligente ruimteregelaar voor het regelen van de verwarmings- of koelingsbron en de intelligente modusschakeling ervan.

De huidige toestanden en instelmogelijkheden van de “HVAC controller” worden duidelijk gevisualiseerd in de Loxone App.

Vernieuwde Intelligente ruimteregeling

De functiebouwsteen “Intelligente ruimteregeling” zorgt voor een constante ruimtetemperatuur en schakelt automatisch tussen de verwarmings- en de koelingsmodus. In versie 12.1 zijn de module en de visualisering ervan geoptimaliseerd en zijn de volgende functies toegevoegd:

Definieer afzonderlijke comforttemperaturen voor de verwarmings- of koelmodus.

Bovendien kunnen afzonderlijke zonweringstemperaturen worden gedefinieerd voor de verwarmings- en de koelmodus.

De visualisatie van de huidige ruimtetemperatuur is verbeterd.

Bepaal gemakkelijk en snel individuele
temperatuurtimers.

Icon 02

Android ondersteuning

Android snelkoppeling

Met versie 12.1 is het nu mogelijk om tot vier acties van de Loxone App op te slaan als snelkoppelingen en deze snel en gemakkelijk op te roepen.

Android
Wear OS

Alle snelkoppelingen zijn ook beschikbaar op Android wearables. Zo kan je belangrijke functies gemakkelijk vanaf jouw pols bedienen.

Icon 02

Home Connect

Met de nieuwe Home Connect interface kunnen Bosch, Siemens en andere huishoudelijke apparaten gemakkelijk en snel in de Loxone installatie en dus in het energiebeheer worden geïntegreerd.

Icon 02

Automatische zonwering –
Eindposities instellen

Met de nieuwe functie van de functiebouwsteen “Automatische jaloezie” kunnen jaloezieën en rolluiken in de instelmodus worden gezet om de eindposities in te stellen. Het regelmatige onderhoud van de jaloezieën of rolluiken is dus rechtstreeks vanaf de Loxone App mogelijk. Dit vergemakkelijkt de installatiewerkzaamheden op plaatsen waar de zonweringsaandrijving moeilijk bereikbaar is, zoals in gebouwen met meerdere verdiepingen.

Icon 02

Automatisatie Designer scènes

In de nieuwe Config-versie kan je een opeenvolging van acties koppelen aan een scène. De scène die zo ontstaat, kan direct worden gevisualiseerd en via de app worden uitgevoerd. Jouw klanten kunnen dus intuïtief hun eigen automatiseringssequenties creëren.

Nieuwe functiebouwstenen:

Dakraam centraal

De nieuwe functiebouwsteen “Dakraam Centraal” maakt een ongecompliceerde aansturing van meerdere dakramen mogelijk. De dakramen kunnen centraal via een app worden bediend en hun status kan worden bekeken.

Beregening

De “beregening” functiebouwsteen zorgt voor de optimale watertoevoer. Als de besproeiing wordt gestart, worden de kleppen één voor één geactiveerd gedurende de respectievelijke ingestelde tijd. De besproeiing kan handmatig worden gestart via de visualisatie en de respectievelijke besproeiingstijden kunnen worden ingesteld.

Ondersteuning voor nieuwe producten

De nieuwe producten Button Air, Wrist Button Air en Intercom worden ondersteund door de nieuwe Loxone Config en kunnen eenvoudig in jouw Loxone installatie worden geïntegreerd.

Icon 02

…en nog veel meer!

Naast deze hoogtepunten zijn er nog tal van andere vernieuwingen en verbeteringen, zoals:

Remote Connect Service voor China
Nieuwe templates: Stiebel Eltron, Negotica P1, SMA Sunny Boys, E+E Sensors en SOLARFOCUS.
Push Service voor China
Verbeteringen aan Auto Config

Alle nieuwe functies van versie 12.1 zijn te vinden in onze changelog: Config en App.

Loxone Config und App 12

Nu down­loaden: Loxone Config & App 12.1

Ontdek de Loxone Config en App 12.1 en ontdek nu van de vele nieuwe functies.

Ik wil meer over LOXONE weten