Slimme Loxone LED Spots: perfect licht, energiezuinig, dimbaar

Bertien Van Peer
maart 3, 2016 in Technology
Het juiste licht kan een grote invloed hebben op de sfeer in een kamer. Of je nu leest, werkt, een film kijkt of romantische dineert, het juiste licht maakt een wereld van verschil. Bij Loxone hebben we LED spots ontwikkeld die van hoge kwaliteit zijn, energiezuinig en eenvoudig te installeren. Ontdek in dit blogartikel welke modellen we momenteel aanbieden.
Loxone RGBW LED spot<br />

Loxone RGBW LED spot

Dit model combineert het volledige kleurenspectrum met warm wit licht, waardoor je in een handomdraai de sfeer in een kamer kan veranderen.

Loxone WW LED spot<br />

Loxone WW LED spot

Dit model zorgt met een kleurtemperatuur van 3.000 Kelvin voor een aangenaam warm wit licht. Het is ideaal voor woonkamers, keukens, slaapkamers en meer.

Maximale energie-efficiëntie: A tot A++

Onze LED spots hebben een energierating van A tot A++ en een maximum verbruik van vier Watt en 5,4 Watt (voor WW en RGBW respectievelijk). Dit maakt ze niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook energiezuinig, wat weer goed is voor je elektriciteitsrekening.

Topkwaliteit geproduceerd in Europa

Ongeacht het product dat we ontwikkelen, we spenderen telkens enorm veel aandacht aan de kwaliteit ervan. Dat is een van de redenen waarom we onze LED spots in Europa produceren:

Hoogwaardige LED’s

We hechten enorm veel waarde aan de kwaliteit van onze producten. Dat is één van de redenen waarom we onze LED spots in Europa produceren. We gebruiken hoogwaardige LED’s van topmerken en hebben 12 multi-chip LED’s voor RGB en 4 high-power LED’s voor WW geïntegreerd. Onze heat sink is gesofisticeerd en bestaat uit individuele ribben, wat voor een betere koeling zorgt en daarmee de levensduur van onze LED spots verlengt.

Levensduur

Onze LED spots hebben een levensduur van ca. 25.000 branduren, wat neerkomt op ca. 25 jaar bij gebruik van 2,7 uur per dag. Ze hebben een Color Rendering Index (CRI) van meer dan 80, wat betekent dat ze kleuren heel accuraat weergeven.

Individueel aanpasbaar

Onze moderne LED spots zijn individueel aanpasbaar en passen overal: in plafonds, wanden of zelfs meubels. Dankzij de standaard afmetingen (voor een inbouwgat van 68 mm – 72 mm) en geringe inbouwdiepte van slechts 60 mm, zijn deze LED spots eenvoudig te installeren. Door de hoge lichtopbrengst en brede straalhoek van 120° kunnen ze een grote oppervlakte verlichten, waardoor u minder spots nodig heeft. De lichtknop is draaibaar, dus je kan de lichtbundel richten op een bepaald meubel.

Hoogwaardige acrylgras lens

Onze LED spots met WW hebben geen diffuser nodig zoals de RGBW LED spots. In plaats daarvan gebruiken we een hoogwaardige acrylglas lens om het licht gelijkmatig te verspreiden. Dankzij de klemveren is de montage eenvoudig en worden Gyprocplaten niet beschadigd door de veiligheidskapjes. Voor een gelijkmatige lichtverdeling van gekleurd licht hebben we bij de RGBW LED spots een diffuser ingebouwd. Tot slot hebben al onze LED spots een duurzame coating voor een jarenlange kleurvastheid.

Perfect met Loxone RGBW 24V DImmer

Combineer onze LED spots met onze RGBW 24V Air Dimmer of DMX Dimmer voor traploze dimming als onderdeel van je lichtscènes. Met één 24V Dimmer kan je tot 32 WW LED spots (8 per kanaal) of tot 8 LED RGBW spots sturen.

 

Loxone RGBW Dimmer 24V

Gemaakt door Loxone Lighting

Controle over de verlichting in moderne woningen kan steeds complexer worden met verschillende lichtbronnen in één kamer. Loxone Lighting, een van onze Competence Centers, ontwikkelt producten die aan de groeiende vraag naar slimme verlichting voldoen. Hun doel is naadloze integratie met andere Loxone componenten, waaronder de Loxone RGBW 24V-dimmers. De inbouwspots zijn slechts het begin, want er komen nog veel meer leuke producten aan!

Loxone LED spots

Ik wil meer over LOXONE weten