De intelligente gynaecologische praktijk


april 27, 2021 in Case Studies
Eén op acht vrouwen zal in de loop van haar leven borstkanker krijgen. Het “mammacarcinoom” is dan ook de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. De gynaecologische praktijk “Das Brustzentrum” in Berlijn richt zich op oncologie. Het is mooi dat de Loxone Miniserver ook in de in 2020 geopende praktijkruimte een bijdrage kan leveren aan de gezondheid van vrouwen. State-of-the-art geneeskunde ontmoet state-of-the-art gebouwautomatisering!

Het borstcentrum is verdeeld in twee ruimtes. Aan de ene kant de gynaecologische polikliniek – aan de andere kant de oncologische therapie met yogazaal. Het belangrijkste criterium voor de inrichting van de praktijk was het creëren van een feel-good sfeer. Gecombineerd met technisch up-to-date en kwalitatief hoogstaande apparatuur werd dit op voortreffelijke wijze bereikt. Naast de mooie architectuur dragen ook de verlichting en de eenvoudige besturing en bediening van de lokalen met Loxone bij tot de welzijnsfactor.

Loxone heeft het grote voordeel dat het flexibel uit te breiden is. Dit betekent dat toekomstige vereisten, zoals de aansturing van het slagboomsysteem of de verlichting van parkeerterreinen, gemakkelijk achteraf kunnen worden aangepast. Bovendien volstaat een app om alles ook manueel te bedienen.

Detlef Luckner

Zaakvoerder, OptoInspect Netzwerkservice GmbH

Wat werd geïntegreerd?

De RGBW of WW LED Strips van Loxone zorgen voor de ideale lichtstemmingen in de praktijk. Op de tot drie meter grote cirkelvormige met LED’s verlichte spanplafonds werden indirect beeldmotieven geënsceneerd.
Aangezien alle ramen zijn uitgerust met motoraandrijvingen, kan de ventilatie van de praktijk centraal worden geregeld conform Coronamaatregelen met behulp van de functiebouwsteen “Automatische jaloezie”. Ook de vereiste binnenventilatie en de regeling van verwarming en airconditioning werden overgedragen aan de Miniserver. Hiervoor werden verschillende stelventielen geïnstalleerd.
Bovendien zorgt de Miniserver voor veiligheid in combinatie met de Alarmsirene en maakt hij toegang tot de praktijk mogelijk dankzij de NFC Code Touch.

Feiten & Cijfers

Loxone Partner:
Optolnspect Netzwerkservice GmbH


Land:
Duitsland


Locatie:
Frauenarztpraxis «Das Brustzentrum»


Oppervlakte:
600 m²


Opening:
01/2020


Loxone componenten:
Automatisering met:
Miniserver
Extension

Aanwezigheidsdetectie met:
Bewegingsmelder
Raam- en deurcontact

Bediening met:
Touch Pure

Toegang met:
NFC Code Touch

Verlichting met:
RGBW 24V Dimmer Tree
LED Plafondlamp RGBW Air Wit

en veel meer

Notrufschnur

Bijzonder hoogtepunt: noodoproep voor patiënten

Als aan het noodoproepkoord op het toilet wordt getrokken, activeert dit de patiëntennoodroep. De Miniserver zet een alarmketen in gang. Een text-to-speech melding klinkt in het kantoor, het onthaal of behandelruimte. Als niemand in het eerste gebied reageert, wordt het tweede gebied ingelicht, enzovoort. 

In het kader van het kwaliteitsbeheer zal de telefonische hulpdienst voor patiënten binnenkort worden gecertificeerd. Daartoe is het noodzakelijk dat het alarm slechts op één tablet kan worden uitgeschakeld en ook bij stroomuitval in werking treedt. Geen probleem dankzij de Miniserver!

Visualisierung Config

Een blik in de gynaecologische praktijk:

Das Brustzentrum – Empfangsbereich
Das Brustzentrum – Behandlungsraum
Das Brustzentrum – Wartebereich mit Nachtmodus
Therapieraum "Chemobude"
Patientenaufnahme

Meer weten over Loxone?

Ben je elektricien?

Je wilt jouw klanten de unieke automatisering met de Loxone Miniserver aanbieden? Neem contact met ons op en profiteer van de sterke samenwerking met Loxone, de marktleider in gebouw- en huisautomatisering.

Ben je een woningbouwer, ondernemer …?

De Loxone Miniserver is de perfecte
tool voor de eenvoudige sturing en intelligente automatisering van allerlei soorten projecten.
Smart Home, commercieel project of andere toepassing.

Ik wil meer over LOXONE weten