Thricon Elektro wordt Loxone Gold Partner

Bertien Van Peer
mei 20, 2022 in Backstage
Loxone Benelux mag een nieuwe Partner verwelkomen: Thricon Elektro is onlangs toegetreden tot de exclusieve groep van Loxone Gold Partners wereldwijd. Thricon Elektro staat bekend om haar expertise en kwalitatief hoogwaardige installaties en heeft zich volledig ingezet in het Loxone-merk. Het bereiken van de status als Loxone Gold Partner is een prestatie op zichzelf, die hard werk, enthousiasme en bovenal tevreden klanten vereist.
Loxone Gold Partner

Wie is Thricon Elektro?

Thricon Elektro biedt op maat gemaakte zelfbouwpakketten aan met uitgebreide ondersteuning, zodat klanten klaar zijn voor de toekomst. Ze maken de kast volledig op maat en zorgen voor voor de programmering van de Loxone installatie. Hierdoor hoeven klanten alleen hun tijd en energie te steken in het fysieke werk. Kennis van zaken is niet vereist dankzij de duidelijke handleidingen en ondersteuning die wordt aangeboden. Bovendien is een extra pluspunt van Thricon Elektro hun langere bereikbaarheid voor klanten in vergelijking met andere aanbieders. Ze zijn snel in het verstrekken van offertes, materialen en plannen.

In 2020 ben ik gestart met mijn bedrijf in bijberoep. Dat was toen Hofman Electronics. Een klant van mij bracht me op de hoogte van Loxone en ik heb me hier toen in verdiept. Na wat onderzoek heb ik me onmiddellijk aangemeld als geregistreerd partner. Voor mij was het toen al duidelijk dat Loxone hét systeem voor mij zou zijn. De opties die mogelijk zijn om de woning te automatiseren zijn zo uiteenlopend. De voorsprong die Loxone op andere systemen heeft op het gebied van energiebeheer is zo groot dat het voor mij de koploper is op gebied van automatisering.

Niek Hofman

Zaakvoerder, Thricon Elektro

Loxone verdeelkast Thricon Elektro
Loxone verdeelkast Thricon Elektro

Projecten met Loxone?

“De gemiddelde woning die we met Loxone voorzien, start met de basis functionaliteiten. Dit zijn uiteraard de lichtkringen die bediend worden, maar ook al heel vaak de screens of rolluiken om oververhitting tegen te gaan. Uiteraard bevat dit ook het energiebeheer om de zelfconsumptie van de groene stroom te optimaliseren en het piekverbruik af te vlakken. Dit laatste vind ik persoonlijk de sterkste troef van Loxone, dit is dan ook voor 90% de reden dat klanten voor Loxone kiezen”, aldus Niek.

Bij Thricon Elektro hebben ze, net zoals elke andere Loxone Partner, enkele klanten die een unieke aanpak vereisen. Zo hebben ze bijvoorbeeld een klant die bijna alle verlichting met DALI bestuurt en een andere klant die een ultrasone sensor in een regenwaterput gaat plaatsen. Daarnaast installeren ze ook in diverse woningen een audioserver en intercom om te zorgen voor maximaal comfort. Dit toont aan dat ze bij Thricon Elektro altijd bereid zijn om mee te denken en te zorgen voor de best mogelijke oplossingen voor hun klanten.

Loxone & Thricon Elektro

Hoe zal de toekomst van woon- en gebouwautomatisering eruitzien in België?

Niek is ervan overtuigd dat het hele energiegebeuren en de stijgende energieprijzen meer werk voor onze sector zullen betekenen. “Persoonlijk denk ik dat vandaag de dag nieuwbouwwoningen alleen nog met Loxone gemaakt moeten worden. Alleen op die manier kunnen we hopelijk de problemen rond de piekverbruiken tegengaan en de energiekosten zo laag mogelijk houden”, aldus Niek.

“Zelf heb ik mijn woning gebouwd voordat ik Loxone kende en nu heb ik dan ook spijt dat ik dit toen niet toegepast heb. Wel ben ik beetje bij beetje de woning aan het omzetten naar volledig Loxone. Moest ik nu opnieuw gaan bouwen dan gaat het volledig Loxone worden.”

Waarom nog kiezen voor een “dom” domoticasysteem met vele knoppen en apps? Vergelijk eender systeem op de markt 1 op 1 met Loxone en vertel mij dan waarom een ander systeem beter zou zijn? Ik kan geen enkele reden vinden. In prijs, kwaliteit en functionaliteit staat Loxone toch wel op nummer 1.

Niek Hofman

Zaakvoerder, Thricon Elektro

Meer weten over Loxone?

Ben je elektricien?

Je wilt jouw klanten de unieke automatisering met de Loxone Miniserver aanbieden? Neem contact met ons op en profiteer van de sterke samenwerking met Loxone, de marktleider in gebouw- en huisautomatisering.

Ben je een woningbouwer, ondernemer …?

De Loxone Miniserver is de perfecte
tool voor de eenvoudige sturing en intelligente automatisering van allerlei soorten projecten.
Smart Home, commercieel project of andere toepassing.

Ik wil meer over LOXONE weten