Loxone Gold Partner: Thricon Elektro


mei 20, 2022 in Backstage
Loxone Benelux is opnieuw een Loxone Gold Partner rijker! Thricon Elektro trad onlangs toe tot deze groep van uitzonderlijke Loxone Partners wereldwijd. Zij zetten zich volop in voor Loxone dankzij het plannen van zeer deskundige en kwalitatieve installaties. Kwalificeren als Loxone Gold is niet eenvoudig, het vereist hard werk, veel enthousiasme en – misschien wel het allerbelangrijkst – de tevredenheid van elke klant.

Thricon Elektro

Thricon Elektro biedt zelfbouwpakketten aan met volledige ondersteuning. Ze voorzien pakketten op maat en zorgen ervoor dat de klant klaar is voor de toekomst. Thricon Elektro maakt de kast volledig op maat en zorgt voor de programmatie van de Loxone installatie. Zo hoeven klanten alleen tijd en de energie in het manuele werk te steken. Kennis van zaken is bij hen niet nodig dankzij de handleidingen en ondersteuning die geboden worden. Een bijkomende troef van Thricon Elektro is dat ze gemiddeld langer bereikbaar zijn voor hun klanten dan anderen. Ze zijn bovendien snel in het leveren van een offerte, materialen en plannen.

In 2020 ben ik gestart met mijn bedrijf in bijberoep. Dat was toen Hofman Electronics. Een klant van mij bracht me op de hoogte van Loxone en ik heb me hier toen in verdiept. Na wat onderzoek heb ik me onmiddellijk aangemeld als geregistreerd partner. Voor mij was het toen al duidelijk dat Loxone hét systeem voor mij zou zijn. De opties die mogelijk zijn om de woning te automatiseren zijn zo uiteenlopend. De voorsprong die Loxone op andere systemen heeft op het gebied van energiebeheer is zo groot dat het voor mij de koploper is op gebied van automatisering.

Niek Hofman

Zaakvoerder, Thricon Elektro

Projecten met Loxone?

“De gemiddelde woning die we met Loxone voorzien, start met de basis functionaliteiten. Dit zijn uiteraard de lichtkringen die bediend worden, maar ook al heel vaak de screens of rolluiken om oververhitting tegen te gaan. Uiteraard bevat dit ook het energiebeheer om de zelfconsumptie van de groene stroom te optimaliseren en het piekverbruik af te vlakken. Dit laatste vind ik persoonlijk de sterkste troef van Loxone, dit is dan ook voor 90% de reden dat klanten voor Loxone kiezen”, aldus Niek.

Net zoals elke Loxone Partner, heeft ook Thricon Elektro enkele uitschieters die toch anders zijn dan gemiddeld. Zo hebben ze een klant die bijna alle verlichting met DALI gestuurd heeft en hebben ze een klant die een ultrasonic sensor in de regenwaterput gaat plaatsen. Ook worden er in diverse woningen een Audioserver en Intercom geplaatst om zo van alle gemakken voorzien te zijn.

Ultieme home automation project met Loxone?

Niek volgt hier zoals vele Loxone Partners de Loxone Standaard die in tegenstelling tot domotica een ultieme automatiseringservaring aanbiedt. Alle functionaliteiten van een woning zouden dan geautomatiseerd zijn.

Waar zal woon- en gebouwautomatisering staan in België in de komende jaren?

Niek is ervan overtuigd dat het hele energiegebeuren en de stijgende energieprijzen meer werk voor onze sector zullen betekenen. “Persoonlijk denk ik dat vandaag de dag nieuwbouwwoningen alleen nog met Loxone gemaakt moeten worden. Alleen op die manier kunnen we hopelijk de problemen rond de piekverbruiken tegengaan en de energiekosten zo laag mogelijk houden”, aldus Niek.

“Zelf heb ik mijn woning gebouwd voordat ik Loxone kende en nu heb ik dan ook spijt dat ik dit toen niet toegepast heb. Wel ben ik beetje bij beetje de woning aan het omzetten naar volledig Loxone. Moest ik nu opnieuw gaan bouwen dan gaat het volledig Loxone worden.”

Waarom nog kiezen voor een “dom” domoticasysteem met vele knoppen en apps? Vergelijk eender systeem op de markt 1 op 1 met Loxone en vertel mij dan waarom een ander systeem beter zou zijn? Ik kan geen enkele reden vinden. In prijs, kwaliteit en functionaliteit staat Loxone toch wel op nummer 1.

Niek Hofman

Zaakvoerder, Thricon Elektro

Meer weten over Loxone?

Ben je elektricien?

Je wilt jouw klanten de unieke automatisering met de Loxone Miniserver aanbieden? Neem contact met ons op en profiteer van de sterke samenwerking met Loxone, de marktleider in gebouw- en huisautomatisering.

Ben je een woningbouwer, ondernemer …?

De Loxone Miniserver is de perfecte
tool voor de eenvoudige sturing en intelligente automatisering van allerlei soorten projecten.
Smart Home, commercieel project of andere toepassing.

Ik wil meer over LOXONE weten