AAL Alarmketen

Bertien Van Peer
mei 18, 2022 in Know How
Het thema Ambient Assisted Living – afgekort AAL – d.w.z. de ondersteuning van ouderen of gehandicapten, ligt ons na aan het hart. Met Loxone willen we de veiligheid van mensen en hun familieleden vergroten. Zaken als valcontrole, noodoproepknop, automatische toegang voor hulpdiensten, herkenning van atypisch gedrag en nog veel meer kunnen vandaag al worden gerealiseerd.

Implementeer valbeveiliging, een noodoproepknop en een alarmkettingen met Loxone

De valbeveiliging schakelt een alarmketen in zodra er een val plaatsvindt waarvan men niet alleen terug kan opstaan. Als een bewoner bijvoorbeeld ’s nachts uit bed stapt om naar het toilet te gaan, detecteert de Aanwezigheidsmelder in de slaapkamer de beweging en begint een nalooptijd, waarin verdere beweging moet worden gedetecteerd voordat het alarm afgaat. Als de persoon nu door de gang loopt in de richting van de badkamer, wordt de volgende aanwezigheid hier gedetecteerd en begint een nieuwe follow-up tijd. Als de persoon nu valt en zich niet verder beweegt binnen het bereik van de Aanwezigheidsmelder in de badkamer, gaat het alarm af na de ingestelde nalooptijd.

Leer in de video hoe je de valcontrole configureert, hoe je een alarmketen correct instelt en hoe je dankzij de Apple HomeKit-integratie nu ook met spraakcommando’s alarmketens kunt starten met behulp van Siri. We leggen ook uit hoe je een noodoproepknop kunt configureren via de Button Air of de Wrist Button Air.

Meer weten over Loxone?

Ben je elektricien?

Je wilt jouw klanten de unieke automatisering met de Loxone Miniserver aanbieden? Neem contact met ons op en profiteer van de sterke samenwerking met Loxone, de marktleider in gebouw- en huisautomatisering.

Ben je een woningbouwer, ondernemer …?

De Loxone Miniserver is de perfecte
tool voor de eenvoudige sturing en intelligente automatisering van allerlei soorten projecten.
Smart Home, commercieel project of andere toepassing.

Ik wil meer over LOXONE weten