Loxone commercieel: “Glück Auf Immobilien”

Bertien Van Peer
september 23, 2021 in Case Studies
Het 450 m2 grote kantoor van “Glück Auf Immobilien GmbH” wordt bestuurd door twee Loxone Miniservers in een Gateway/Client concentrator netwerk. Het Miniserver netwerk werkt samen via een gedeeld netwerk en zorgt voor energie-efficiëntie en comfort voor werknemers en bezoekers.

Wat is er uitgevoerd?

Ruimteklimaat
Weather Service, Stelventiel, Ruimteklimaat Sensor

De radiatoren en het verwarmingssysteem bevinden zich onder het plafond en worden aangestuurd door drie warmtepompen. Door de bijzondere aard van het gebouw was de programmering iets veeleisender. Dankzij de vrij configureerbare mogelijkheden van Loxone Config kon de Partner individueel inspelen op de behoeften van de klant.

Bij afwezigheid van de werknemers wordt de temperatuur verlaagd – op tijd voor de aankomst van de eerste werknemer is de kamertemperatuur al weer aangenaam.

Het klimaatregelingssysteem bestaat uit zes klimaatregelaars, die ook voor verwarming kunnen worden gebruikt.

De klimaatsensor meet ook de vochtigheid en het CO2-gehalte in de kamer. Als de relatieve vochtigheid 60 procent is of de CO2-waarde boven de 1000 ligt, wordt de ventilatie geactiveerd.

Feiten & Cijfers

Land:
Duitsland


Locatie:
Kantoorgebouw van “GLÜCK AUF Immobilien GmbH” in Essen-Kettwig


Oppervlakte gebouw:
450 m²


Loxone Partner:
osys Smart Technologie GmbH


Sturing:
2x Miniserver

Feiten & Cijfers

Land:
Duitsland


Location:
Kantoorgebouw van “GLÜCK AUF Immobilien GmbH” in Essen-Kettwig


Oppervlakte gebouw:
450 m²


Loxone Partner:
osys Smart Technologie GmbH


Sturing:
2x Miniserver

Wat werd geïntegreerd?

Ruimteklimaat Weather Service, Stelventiel, Ruimteklimaat Sensor De radiatoren en het verwarmingssysteem bevinden zich onder het plafond en worden aangestuurd door drie warmtepompen. Door de bijzondere aard van het gebouw was de programmering iets veeleisender. Dankzij de vrij configureerbare mogelijkheden van Loxone Config kon de Partner individueel inspelen op de behoeften van de klant. Bij afwezigheid van de werknemers wordt de temperatuur verlaagd – op tijd voor de aankomst van de eerste werknemer is de kamertemperatuur al weer aangenaam. Het klimaatregelingssysteem bestaat uit zes klimaatregelaars, die ook voor verwarming kunnen worden gebruikt. De klimaatsensor meet ook de vochtigheid en het CO2-gehalte in de kamer. Als de relatieve vochtigheid 60 procent is of de CO2-waarde boven de 1000 ligt, wordt de ventilatie geactiveerd.

Alarmketting
NFC Code Touch, Aanwezigheidsmelder, Caller Service

De Miniserver in het kantoorgebouw zorgt ook voor de veiligheid. Het alarmsysteem wordt automatisch geactiveerd wanneer de laatste persoon het kantoor verlaat – wanneer de eerste werknemer ’s morgens binnenkomt, wordt het weer gedeactiveerd. Als het alarmsysteem via Aanwezigheidsmelders ongeoorloofde toegang registreert, gaat het akoestisch en optisch alarm (licht, zonwering,…) af en wordt de alarmketting in werking gesteld. De veiligheidsdienst wordt ingelicht via het SIA DC-09 protocol. Bovendien worden via Caller Service geselecteerde personeelsleden opgebeld volgens een vooraf bepaalde volgorde.

En nog veel meer…

  • Lichtsturing afhankelijk van daglicht, bedrijfstijd en aanwezigheid
  • Zonwering incl. stormbeveiliging afhankelijk van zon- en binnentemperatuur
  • Integratie van het PV-systeem in het Energiemanagement (warmtepompen, wallboxes)

Wat klanten en partners over het project zeggen?

 

Een eenvoudig systeem met veel interfaces was een zorg voor de klant. Aangezien Loxone minder programmering vereist dan KNX en ook een betere prijs-prestatieverhouding heeft, raden wij onze klanten altijd de volledige oplossing van Loxone aan. We hebben ons nog nooit vergist.

Philipp Ostermann

Zaakvoerder, osys Smart Technologie GmbH

Een impressie van het kantoorgebouw

Büro Glück Auf Immobilien GmbH - Bild 01
Büro Glück Auf Immobilien GmbH - Bild 04
Büro Glück Auf Immobilien GmbH - Bild 05
Büro Glück Auf Immobilien GmbH - Bild 02
Büro Glück Auf Immobilien GmbH - Bild 03

© Beeldmateriaal: GLÜCK AUF Immobilien GmbH

Meer weten
over Loxone?

Ben je elektricien?

Je wilt jouw klanten de unieke automatisering met de Loxone Miniserver aanbieden? Neem contact met ons op en profiteer van de sterke samenwerking met Loxone, de marktleider in gebouw- en huisautomatisering.

Ben je een woningbouwer, ondernemer …?

De Loxone Miniserver is de perfecte tool voor de eenvoudige sturing en intelligente automatisering van allerlei soorten projecten. Smart Home, commercieel project of andere toepassing.

Ik wil meer over LOXONE weten