Victory Restaurant & Lounge

Bertien Van Peer
oktober 11, 2021 in Case Studies
Het Victory Restaurant & Lounge serveert nu een unieke multiroom-ervaring in Washington, D.C., en verheft zijn verfijnde dinermenu met de omringende omgeving. Loxone Partner Logix Design Build creëerde een allesomvattende automatiseringsoplossing met efficiëntie en veiligheid in het achterhoofd – voor de gasten en het personeel.
Door gebruik te maken van volledige flexibiliteit was het eenvoudig om vanaf het begin in alle vrijheid te ontwerpen en te plannen voor eventuele toekomstige uitbreiding. Lees hoe in onze Q&A met Jameel Gibbs van Logix Design Build:

 

Multi-zone bediening voor de bar en het restaurant

Project hoogtepunten:

  • Volledig geautomatiseerd ecosysteem inclusief verlichting, audio, beveiliging, HVAC
  • Eenvoudige toegang en gebouwcontrole voor personeel
  • Verlichting wordt volledig gedimd en in kleur aangepast op basis van bedrijfsschema
  • Efficiënte HVAC-regeling in twee zones
  • Bedrijfsstanden voor vereenvoudigd openen/sluiten
  • Geïntegreerde muziek en alarmen met de Audioserver

Welke uitdaging werd door de klant voorgelegd en hoe ben je tot jouw oplossing gekomen?

Jameel: We werden uitgedaagd om een functionele eenheid te creëren die verlichting, muziek, HVAC, multimedia en een alarmsysteem combineert. De vereisten strekken zich uit over twee verdiepingen en drie afzonderlijke eetzalen. Een belangrijke integratie om in gedachten te houden was 120V, 24V verlichting en vereisten voor DJ en house audio.

Hoe ben je tot jouw oplossing gekomen?

Jameel: We vertrouwden op specifieke Loxone-componenten, vooral Relay Extensies om de 120V-huisverlichting en de HVAC-regeling met twee zones te regelen, evenals 120V Dimmer Extensies om de kroonluchters te regelen.

De flexibiliteit om van bekabelde Tree-apparaten over te stappen op draadloze Air-apparaten heeft ons echt geholpen in gebieden met aangepaste verlichtingsdisplays zoals zitplaatsen in de cabine en achter tv’s – waar het aanleggen van kabels vanaf het paneel niet handig was.

Feiten & Cijfers

Locatie
Washington, D.C., USA

Loxone Partner
Logix Design Build

Cliënt
Victory Restaurant & Lounge

Hoogtepunten
Volledige automatisering
 Miniserver
• Air Base Extension

Klimaat monitoring
 Touch Tree
• Ruimteklimaat sensor Air wit

Bedrijfsstanden voor open/gesloten
 IR Control Air
• Dimmers

Audio + alarm integratie
 Audioserver

Bar lighting

Welke rol speelde de Miniserver?

Jameel: Het zijn de hersenen! Het restaurant is nu slim genoeg om voor het eten in de Dining Mode te gaan – lichten worden op de juiste kleur ingesteld en gedimd, tv’s en audio gaan allemaal tegelijk aan. Of zelfs de schoonmaakmodus aan het eind van de avond – de verlichting schakelt uit zichzelf over naar helder wit en de tv’s en het geluid gaan uit.

Op de achtergrond werkt het HVAC-systeem volgens een vooraf ingesteld schema. In het algemeen neemt de Miniserver veel van het dagelijkse werk van het personeel over om het restaurant efficiënt draaiende te houden.

Victory Bar booth seating

Dankzij de Link Interface van de Miniserver was het zeer makkelijk om 3 afzonderlijke verdeelborden te laten communiceren met elkaar. Hiervoor is slechts 1 communicatiekabel nodig. Zeker voor een gebouw van deze omvang is dit een perfecte oplossing. Zo hoef je niet alles te gaan bedraden vanaf één verdeelbord en kan je makkelijk werken met verschillende verdeelborden op verschillende locaties.

Jameel Gibbs

Eigenaar, Logix Design Build

Welke functies werden geïmplementeerd die met andere systemen niet mogelijk zouden zijn?

Jameel: Een bijzonder kenmerk dat opvalt is de integratie van een brandalarmsysteem. Door gebruik te maken van een potentiaal vrij contact en een ingang op een Extensie waren we in staat om een PA- en HVAC-uitschakeling te creëren.

In geval van brand stopt de muziek automatisch en klinkt het alarm met instructies. Beide HVAC-units zullen stoppen met werken totdat het alarm is opgeheven.

Dit is van vitaal belang voor de veiligheid van het gebouw en de Miniserver heeft het veel eenvoudiger gemaakt om een potentieel gevaarlijke en dure situatie aan te pakken, mocht die zich ooit voordoen.

Victory Bar dim lighting

Hoe profiteert de bedrijfseigenaar van de technologie?

Jameel: Mijn klant werd overdonderd door de mogelijkheden van het systeem – zo veel dat we het laten installeren in het hoofdkantoor van zijn bedrijf. Dit project heeft ons naar onze volgende kans geleid, de bouw van een ander restaurant met de Miniserver als kern van zijn functionaliteit.

Het mooiste voor mij is dat ik me nooit hoef af te vragen wat er met de werking van het gebouw gebeurt. Het is een niveau van veiligheid dat komt met het hebben van een directe verbinding met de investering.

Ricardo Young

Eigenaar, Victory Restaurant & Lounge

Wall lighting effects

– Word Loxone Installateur –

Loxone Partner working

Vereenvoudig jouw project met Loxone


De mogelijkheden van Loxone zijn flexibel in elk project van elke omvang. Heb jevragen?
Vind meer info op onze website of spreek met een teamlid:

 

Ik wil meer over LOXONE weten