Automatiseer lichtstemmingen via bedrijfsmodi

Steffi De Graaf
maart 4, 2024 in Know How
Of het nu in een enkele ruimte is of in een heel gebouw, of het nu in een commercieel project of een smart home is, of het nu via Loxone Config of een app is: het automatiseren van het hele verlichtingssysteem met Loxone is eenvoudig en werkt in recordtijd. Ontdek hier hoe je verschillende lichtstemmingen kan maken en ze volledig automatisch kan activeren of deactiveren.
Een bedrijfsmodus maken
Erstellen eines Betriebsmodus in der Loxone Config.
Bedrijfsmodi kunnen worden gebruikt om functies in het intelligente gebouw te starten afhankelijk van de datum of bij bepaalde gelegenheden. Dit geldt ook voor de verlichting. Maak bijvoorbeeld een bedrijfsmodus voor een ontspannen tv-avond op de bank of voor de schoonmaaktijd in je bedrijf en laat de verlichting zich automatisch aanpassen aan de tijden. Bedrijfsmodi worden met slechts een paar klikken aangemaakt in Loxone Config.

De bedrijfsmodus kan nu worden geactiveerd via bedrijfstijden of andere logica, zoals een schakelaar die op bepaalde tijden wordt in- en uitgeschakeld. In onze documentatie vind je gedetailleerde instructies voor het gebruik van bedrijfsmodi als in- of uitgangen.

Lichtstemmingen creëren & schakelen per bedrijfsmodus

Verschillende tijden en gelegenheden vereisen individuele verlichtingsomstandigheden. Met je eigen lichtstemmingen kun je zorgen voor optimale verlichting voor elke gelegenheid. Ontwerp bijvoorbeeld een ontspannende lichtstemming voor de perfecte avond op de bank, de juiste lichtsfeer voor een diner of een drankje aan de bar in jouw restaurant of een energiebesparende lichtstemming tijdens schoonmaakwerkzaamheden in jouw bedrijf. Lichtstemmingen kunnen zowel via Loxone Config als via de Loxone App worden gemaakt.

In Loxone Config
Loxone Config Lichtsteuerung
In de Config selecteren we het tabblad “Stemmingen” in de betreffende ruimte via de bouwsteen “Lichtsturing”, maken we een nieuwe stemming aan en definiëren we de lichtkringen, het kleurenschema en de helderheid van de sfeer.
Loxone Config Lichtsteuerung
Om de lichtstemming automatisch te schakelen aan de hand van de bedrijfsmodus, schakel je naar het tabblad “Automatisatie” in de Loxone Config. Nu selecteren we de bedrijfsmodus en de lichtstemming waarnaar het systeem moet overschakelen wanneer beweging of aanwezigheid wordt gedetecteerd in de respectieve bedrijfsmodus en of het systeem altijd naar deze lichtstemming moet overschakelen of alleen als de verlichting eerder werd uitgeschakeld of dat de lichtstemming moet worden gemengd met de bestaande stemming.
In de Loxone App
Loxone App Lichtstimmung
In de Loxone App roepen we de betreffende ruimte en de bijbehorende lichtregeling op. Via het item “Meer” kunnen we nu een nieuwe lichtstemming maken via het tabblad “Stemmingen”.
Loxone App Automatikdesigner
De Automatische Designer kan nu worden gebruikt om een proces te creëren waarin de gecreëerde lichtstemming moet worden gewijzigd of gemengd voor een bepaalde gebeurtenis.
Met een lichtregeling via Loxone zijn er geen grenzen aan jouw creativiteit als het gaat om verlichting. Binnen jouw eigen vier muren, in een winkel, restaurant, hotel of kantoor: met de juiste lichtstemmingen kan je de ervaring optimaliseren en de basis creëren voor een gevoel van welzijn of geconcentreerd werken. En dankzij de automatisering van Loxone hoef je zelf niet in te grijpen. Mocht dit toch nodig zijn, dan kun je het hele gebouw altijd en overal bedienen via de Loxone App.

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag
Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden
Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Partner worden

   • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    • Hidden
    • Hidden
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Ik wil meer over LOXONE weten