iSmart is Loxone Gold Partner

Bertien Van Peer
december 1, 2022 in Backstage
Onze Loxone Partners staan niet stil! iSmart trad onlangs toe tot onze groep van uitzonderlijke Loxone Gold Partners. Het iSmart team zet zich volop in voor Loxone dankzij het plannen van zeer deskundige en kwalitatieve installaties. Kwalificeren als Loxone Gold Partner is niet gemakkelijk, het vereist veel inzet, hard werk, enthousiasme en – misschien wel het allerbelangrijkst – de tevredenheid van elke klant.

iSmart

De focus van iSmart ligt voornamelijk bij software en het automatiseren van (bedrijfs)processen. Zo benaderen ze een installatie op een andere manier dan de klassieke elektricien. Tijs en Tim, zaakvoerders iSmart, kijken makkelijk door het ‘klassieke’ installatie-concept om zo in te zetten op echte automatisatie. Laat dat nu net zijn waar Loxone voor staat met haar ultieme totaaloplossing voor Home & Building automation. Door rekening te houden met alle systemen (bv. ventilatie, verwarming, koelen etc.) implementeert iSmart echt slimme gebouwen.

Het automatiseren van gebouwen ligt in lijn met mijn ervaring in software programmatie & HVAC. De combinatie van technische kennis en kennis op vlak software samenbrengen is voor mij een ideale combinatie voor het automatiseren van gebouwen.
Tijs Proost

Zaakvoerder, iSmart

Grootste project met Loxone – O3SHIFT

Net zoals elke Loxone Partner, heeft ook iSmart enkele uitschieters die toch net dat tikkeltje meer zijn dan gemiddeld. Zo werken ze mee aan het ontwikkelen van 71 CO2-negatieve en klimaatneutrale appartementen in Lier. In deze appartementen zorgt het warmtepompsysteem van SEDS voor het opwekken van verwarming en koeling. Ook het verwarmde water wordt gecentraliseerd naar alle appartementen gebracht. iSmart werd als Loxone Partner ingeschakeld voor de individuele regeling van de appartementen. De Loxone oplossing zorgt voor de lichtsturing in elk appartement, de klimaatregeling, de automatische zonwering en de ventilatie. De communicatie gebeurt voor elk appartement met de centrale regeling van SEDS.

Zo zorgen ze mee voor de ontwikkeling van duurzame gebouwen.

 

Waar zal woon- en gebouwautomatisering staan in België in de komende jaren?

Net zoals de meeste Loxone Partners, zijn Tim en Tijs ervan overtuigd dat het hele energiegebeuren en de stijgende energieprijzen meer werk voor onze sector zullen betekenen. “De Smart Home industrie staat nog maar in de startblokken om echt alle woningen te kunnen automatiseren. De huidige energiecrisis zal een boost zijn omdat nu nog maar eens duidelijk wordt hoe belangrijk het juist aansturen van energiestromen is”, aldus Tijs en Tim.

“Daarnaast krijgen mensen veel meer voeling met ‘slimme’ systemen omdat het toegankelijker is dan ooit. Dit maakt de stap naar een volledige Smart Home kleiner. Bij iSmart willen we meer dan ooit inzetten op echte Smart Homes/kantoren. We willen ons voornamelijk richten op een projectmarkt waar kantoren of appartementencomplexen worden geautomatiseerd omdat daar onze sterke punten nog meer van toepassing zijn.”

We staan helemaal achter de Loxone oplossing. Doordat de Loxone Miniserver echt open is en we deze met verschillende systemen van derden kunnen koppelen maakt dat we deze in allerhande projecten & configuraties kunnen toevoegen.

Tim Mertens

Zaakvoerder, iSmart

Meer weten over Loxone?

Ben je elektricien?

Je wilt jouw klanten de unieke automatisering met de Loxone Miniserver aanbieden? Neem contact met ons op en profiteer van de sterke samenwerking met Loxone, de marktleider in gebouw- en huisautomatisering.

Ben je een woningbouwer, ondernemer …?

De Loxone Miniserver is de perfecte
tool voor de eenvoudige sturing en intelligente automatisering van allerlei soorten projecten.
Smart Home, commercieel project of andere toepassing.

Ik wil meer over LOXONE weten