Loxone commercieel: Cineplexx Millennium City Wenen


november 12, 2020 in Case Studies
De Cineplexx in de Millenniumstad Wenen is waarschijnlijk de modernste bioscoop van Oostenrijk. In 13 bioscopen en in de hele algemene ruimte neemt de Loxone Miniserver de automatisering van de verlichting, de effectverlichting en het centrale beheer van alle storingsmeldingen over. Omdat een faalveilig en stabiel systeem voor de Loxone Silver Partner uiterst belangrijk was, koos hij voor de gebouwautomatisering van Loxone.

Wat werd geïmplementeerd?

In de 13 bioscopen met in totaal 2700 zitplaatsen en in alle algemene ruimtes van de Cineplexx nemen vijf Miniservers die in een Gateway/Clientnetwerk werken, de besturing en intelligente automatisering van de gehele lichttechniek over. De ongeveer 800 DALI-apparaten worden aangestuurd via bijna 30 Loxone DALI Extensions.

De klant wilde de verschillende lichtstemmingen in de verschillende bioscoopzalen individueel aanpassen. Voor de bioscoopexploitant was het vooral belangrijk dat er kort voor de start van de film snel en betrouwbaar veranderingen konden worden doorgevoerd. 

 

Een highlight is dat alle foutmeldingen rechtstreeks naar de Loxone Partner worden gestuurd via pushmeldingen. Zo kunnen ze gemakkelijk en snel ingrijpen door middel van toegang vanop afstand.

Er zijn dus geen vertragingen en een interventie van buitenaf door een technicus is niet nodig.

Feiten & Cijfers

Land:
Oostenrijk


Oppervlakte:
13 Bioscoopzalen
met 2700 zitplaatsen


Ondernemening:
Cineplexx Millenium City Wien


Loxone Partner:
E-PORT Elektrotechnik GmbH


Loxone Componenten:
Miniserver (Gateway/Client)


Lichtsturing:
DALI Extensions


Melding van storingen:
Extension

Waarom Loxone?

Een stabiele en betrouwbare werking van het systeem is essentieel voor de bioscoopexploitant. De automatiseringsoplossing van Loxone biedt precies deze stabiliteit. Als er zich een probleem voordoet, bijvoorbeeld als gevolg van toevallige veranderingen door een bioscoopmedewerker, zorgt het eenvoudige onderhoud vanop afstand van het Loxone systeem voor een bliksemsnelle reactie. Op een keer, tijdens mijn vakantie op Mauritius, kreeg ik een foutmelding die ik onmiddellijk kon oplossen.

Harald Winkler

CEO , E-PORT Elektrotechnik GmbH

Cineplexx Millennium City Wien
Cineplexx Millennium City Wien
Cineplexx Millennium City Wien
Cineplexx Millennium City Wien
Cineplexx Millennium City Wien

Je wilt jouw klanten de unieke automatisering met de Loxone Miniserver aanbieden?
Neem contact met ons op en profiteer van de sterke samenwerking met Loxone, de marktleider op het gebied van woon-en gebouwautomatisering.

De Loxone Miniserver is het perfecte
werktuig voor eenvoudige controle en intelligente automatisering van allerlei soorten projecten.
Het maakt niet uit of het gaat om een Smart Home,
commercieel project of een andere toepassing.

Ik wil meer over LOXONE weten