Cape of Dreams: intelligente huisjes te huur aan de Poolse kust


januari 11, 2022 in Case Studies
Cape of Dreams is letterlijk een plaats waar je weg kan dromen. De badplaats bij Ustron Morski combineert een passie voor reizen, de nabijheid van de natuur en hoge normen. Elk van de vier gastenverblijven is uitgerust met het Loxone systeem. De voornaamste taak is de eigenaars te ontlasten van de exploitatie van het resort.

Wat werd geïntegreerd met Loxone?

De eigenaars van Cape of Dreams ontdekten het bestaan van Loxone via hun architect. Zij wilden een automatiseringssysteem om hen te ontlasten van een deel van de verantwoordelijkheden die gepaard gaan met het runnen van het resort. Loxone kon alle problemen oplossen en is nu verantwoordelijk voor het regelen van de verwarming, de verlichting, de audio, het alarm en de irrigatie van het landschap.

De slimme huurwoningen worden omgeven door prachtige Poolse natuur – bossen aan de ene kant en velden aan de andere. Het strand ligt op slechts 400 meter afstand. De natuur speelt een belangrijke rol in Cape of Dreams, dus de verwarming moest ook ecologisch en economisch zijn. In de gebouwen zijn Loxone Touches aangebracht die de temperatuur meten, aanwezigheidsmelders en sensoren voor het openen van ramen en deuren. De samenwerking van deze componenten draagt bij tot een aanzienlijke energiebesparing.

Het beste van Loxone is dat dezelfde sensoren ook alarmfuncties uitvoeren.

Feiten & cijfers

Locatie:
Wieniotowo, gemeente Ustronie Morskie, woj. zachodniopomorskie


Oppervlakte:
4 huisjes met een oppervlakte van 63 m²


Domein:
Cape of Dreams


Loxone Partner:
AKMILUS Smart Home


Loxone functies:
automatische irrigatie, verlichting, audio, verwarming, alarm

Przylądek Marzeń - Touch
Automatische
verlichting

Met een druk op de knop kunnen in elk huisje verschillende lichtstemmingen worden bediend. Bezoekers reageren positief op de moderne oplossingen.

Przylądek Marzeń - syrena alarmowa
Alarm
functionaliteiten

De Loxone Alarmsirene zorgt voor de beveiliging van de woningen, rekening houdend met de informatie die door de sensoren van aanwezigheid, temperatuur en raamcontacten wordt verzonden.

Automatyczne nawadnianie w Przylądku Marzeń
Intelligente
irrigatie

Een mooi gazon heeft liefdevolle verzorging nodig. Met de gegevens van een Loxone Weerstation zal het systeem de sproeiers altijd op het juiste moment activeren.

Loxone ontlast ons van verschillende taken bij het runnen van het centrum en dat was ook het voornaamste doel. Voor iemand die overweegt een intelligente installatie te bouwen, raad ik Loxone zeker aan. Het systeem kan volledig aangepast worden aan jouw eigen behoeften en wensen.

Bartosz Chmielewski

Eigenaar, Cape of Dreams

Loxone Partner:
AKMILUS Smart Home

De eigenaars van Cape of Dreams contacteerden AKMILUS Smart Home – Loxone Gold Partner uit Kołobrzeg – voor hulp bij de automatisering van het resort. AKMILUS levert sinds 2002 hoogwaardige diensten op het gebied van de bouw en renovatie van moderne elektrische installaties. Het bedrijf heeft ervaring met de uitvoering van grote projecten en complete automatiseringssystemen.

AKMILUS Gold Partner Loxone

Hoe ziet Cape of Dreams eruit?

Cape of Dreams werd voltooid in juli 2021. De eigenaars overwegen nu al om het resort uit te breiden met meer gebouwen – uiteraard uitgerust met het Loxone systeem. Hier is hoe de slimme huisjes er in het echt uitzien:

Przylądek Marzeń przy zachodzie słońca
Przylądek Marzeń
Automatyczne podlewanie trawnika w Przylądku Marzeń
Inteligentne domy na wynajem
Czujnik obecności na dachu
Przycisk Touch pozwala zmieniać sceny świetlne w domach

(c) Copyright: Anielso Photo & Movie

Meer weten over Loxone?

Ben je elektricien?

Je wilt jouw klanten de unieke automatisering met de Loxone Miniserver aanbieden? Neem contact met ons op en profiteer van de sterke samenwerking met Loxone, de marktleider in gebouw- en huisautomatisering.

Ben je een woningbouwer, ondernemer …?

De Loxone Miniserver is de perfecte
tool voor de eenvoudige sturing en intelligente automatisering van allerlei soorten projecten.
Smart Home, commercieel project of andere toepassing.

Ik wil meer over LOXONE weten