Aurora Futura wordt de derde Gold Partner bij Loxone Benelux

Bertien Van Peer
september 6, 2017 in Backstage
Wij verwelkomen onze derde Gold Partner, een dikke proficiat aan Aurora Futura met hun nieuwe status! Zij treden toe tot onze groep van uitzonderlijke Loxone Partners wereldwijd en zetten zich volop in voor Loxone dankzij het plannen van zeer kwalitatieve en deskundige installaties.

Kwalificeren als Gold Partner is niet eenvoudig. Het vereist toewijding, hard werk en – misschien wel het belangrijkst – de tevredenheid van hun klanten. Daarbovenop moeten ze een technische evaluatie met vlag en wimpel doorstaan.

Aurora Futura

“Met het Aurora Futura team maken we nu Smart Homes die aansluiten bij leefritme, leefstijl en gebruik van de woning, zodat bewoners iedere dag optimaal kunnen genieten van hun woning en kostbare vrije tijd. We love it!”

Bij Aurora Futura is de vrije tijd van mensen heel belangrijk. Een Loxone Smart Home neemt jaarlijks meer dan 50.000 handelingen en denkprocessen over van haar bewoners zodat zij meer tijd vrij krijgen voor de belangrijke zaken in het leven. Alleen nog maar genieten dus!

Vanwege onze achtergrond in de culturele en entertainment sector, weten we als geen ander dat de klantbeleving veel belangrijker is dan techniek. Zij zijn immers de gebruikers. Een Smart Home moet aansluiten bij wat zij willen en vanzelfsprekend zijn in het gebruik. Wij zijn dan ook geen e-installateur met holle statements ‘dat domotica de toekomst is’. Wij zijn een Smart Home bedrijf dat techniek gebruikt om mensen te voorzien van wooncomfort: sfeer, veiligheid, makkelijk energie besparen en home entertainment. Zonder dat ze erover na hoeven te denken hoe het werkt. En altijd met oog voor detail en de schoonheid van design.

Woonautomatisering in Nederland

Wanneer we vragen naar de toekomst van de Smart Home industrie, stemt het antwoord van Aurora Futura overeen met onze kernideeën: een eenvoudige en betaalbare oplossing voor iedereen! “Smart Homes zijn niet meer weg te denken in Nederland. Een Smart Home is niet alleen weggelegd voor de villa’s van 1 miljoen-plus, maar ook voor woningen in de lagere segmenten. Zelfs in sociale huurwoningprojecten komen we het nu al tegen: de traditionele bouwkolom kan niet anders dan Smart Home-technologie te integreren binnen zijn projecten.” 

“Zone-gestuurde verwarming staat met stip op nummer 1, dat zit in al onze projecten, omdat je daarmee op een makkelijke manier sluipverbruik kunt tegengaan en zo bespaart op je energierekening zonder erover na te hoeven denken. Een goede tweede zijn sensoren in (alle) vertrekken voor vergaande automatisering van licht, warmte en audio-sturing, waarmee je sfeer, veiligheid en – wederom – energiebesparing kunt regelen.” Een Loxone Smart Home helpt uw energiekosten te drukken. Zo verwarmt u met gratis zonnewarmte, worden onnodige stroomvreters automatisch uitgeschakeld en wordt zelf-geproduceerde stroom optimaal ingezet.
“Met Loxone kun je zo efficiënt mogelijk gebruikmaken van gratis opgewekte zonne-energie: aan de hand van het weerbericht ‘bekijkt’ de woning bijvoorbeeld welk tijdstip handig is om de wasmachine te starten en de verwarming aan of uit te zetten. Zo zou je energierekening in de buurt van € 0 per jaar kunnen uitkomen.”

Ultieme home automation project met Loxone?

“Daar zijn we momenteel mee bezig: een monumentaal grachtenpand uit 1675 van 400 m2 volledig ombouwen tot een hypermodern Smart Home, voorzien van alle gemakken. Multiroom audio, zone-gestuurde verwarming en koeling, geautomatiseerde lichtscenes, zonneschermen, bewatering van de tuinen en geïntegreerde camera’s met beveilingsinstallatie en opvolgdienst, om een paar voorbeelden te benoemen. We hebben carte blanche gekregen van de klant: “Alles wat ik kan bedienen of aansturen: regel het maar, doe het.” En dat allemaal tegelijk met het in stand houden van de monumentale uitstraling van het pand.”

Aurora Futura staat niet stil, wanneer we vragen wat nu hun volgende stap is, krijgen we het volgende antwoord: “Zorgen dat we onze klanten nog beter kunnen uitleggen en laten zien hoe een Loxone Smart Home werkt en wat het voor hen kan opleveren aan wooncomfort, energiebesparing, veiligheid, sfeer en home entertainment. Daarom starten we eind 2017 met de bouw van een demoruimte. En om diezelfde reden gaan we in 2018 rond de tafel met een aantal partijen om samen een volledige Loxone demowoning te ontwerpen en bouwen in Amsterdam.”

Hun advies aan alle Loxone partners: “Houd de technische vaktermen zoveel mogelijk weg van de klant en maak het inzichtelijk: neem ze mee in wat voor gemak, comfort, sfeer, veiligheid en energiebesparing het ze oplevert. Gebruik zoveel mogelijk de voorgeschreven Loxone Standaard, die werkt echt!”

Wilt u zelf Gold Partner worden?

Zoals u kan zien, is het niet eenvoudig om als Gold Partner geregistreerd te worden. We zijn steeds op zoek naar professionele en toegewijde mensen die evenveel houden van huis automatisering als ons. Herkent u uzelf hierin? Neem dan zeker een kijkje op onze website en contacteer ons voor meer informatie!

Ik wil meer over LOXONE weten