Weinig werkgeheugen vrij

Als de Miniserver te weinig vrij werkgeheugen beschikbaar heeft, is deze beperkt in zijn functies. Een systeemstatusbericht informeert u over de volgende gebeurtenissen met betrekking tot geheugengebruik.

Het vrije werkgeheugen wordt schaars

De Miniserver heeft niet meer genoeg werkgeheugen vrij voor ongeplande taken (update, aanvraag voor grote datablokken, …). In dit geval wordt de basisfunctie nog steeds uitgevoerd, maar de Miniserver wordt al beperkt in zijn werking.

Verminder de geheugenvereisten van de Miniserver zodat de stabiliteit van het systeem verder kan worden gegarandeerd.

Automatische update afgebroken

De automatische update kon niet uitgevoerd worden omdat de Miniserver niet over voldoende vrij werkgeheugen beschikte. Er moet voldoende vrij werkgeheugen beschikbaar zijn voor een update (minimaal 10MB) zodat de Miniserver het kan laden.

Door de Miniserver te herstarten, wordt het werkgeheugen gewist en op korte termijn zullen de geheugenvereisten minder zijn. Na een herstart wordt de automatische update automatisch opnieuw gestart.

Als alternatief kunt u de update ook via de Loxone Config-software uitvoeren – als u bijwerkt via de Config-software, heeft u minder werkgeheugen nodig.

Verminder de geheugenvereisten van de Miniserver, zodat de stabiliteit van het systeem op de langere termijn kan worden verzekerd.

Miniserver opnieuw opstarten

Als er te weinig werkgeheugen beschikbaar is voor de geplande taak van de Miniserver, wordt voor de veiligheid automatisch de Miniserver opnieuw opgestart. Dit is nodig omdat in deze situatie geen correcte functies kunnen worden gegarandeerd.

Zou de automatische opstart wegens veiligheid opnieuw optreden, moeten de geheugenvereisten van de Miniserver worden verlaagd .

Hoe verminder ik de geheugenvereisten?

Via een goed doordachte configuratie kan het geheugengebruik het meest worden geoptimaliseerd. Vermijd grote speciale logica’s en gebruik onze auto-configuratie. Converteer bouwstenen van de 1e generatie (lichtregeling, intelligente ruimtecontrole) naar hun nieuwere versie. Vanwege de functionaliteit van onze nieuwe bouwstenen is de eigen logica vaak overbodig en kan deze worden verwijderd.

De programmering kan ook worden onderverdeeld in verschillende miniservers ( gateway-client met concentrator ), zodat de taken worden verdeeld en er meer werkgeheugen beschikbaar is. Wanneer u een nieuwe Miniserver aan de programmering toevoegt, kunt u bestaande objecten van uw huidige Miniserver naar de nieuwe overbrengen.