Weersvoorspelling visualiseren met Loxone

In het kort: visualiseer de weersvoorspelling met uw verlichting

Het is zeer gunstig om te weten wat de weersvoorspelling is voordat u de woning verlaat. Na het wakker worden kunt u aan de kleur van de LED Strip in uw ruimte zien hoe het weer er vandaag uitziet. Bijvoorbeeld: blauw is regen – wit is zon – groen is bewolkt. U kunt zich nu dus passend aankleden en voorbereiden. 

Bovendien, als er regen wordt voorspeld in de komende 12 uur, krijgt u ook een TTS met de informatie: vergeet uw paraplu niet!

Als u geïnteresseerd bent in een oplossing voor een slimme weersvoorspelling, lees dan verder om te zien hoe we dit kunnen bereiken met Loxone Hardware en Loxone Config Software.

Oplossing & Configuratie: gekleurde verlichting toont de weersvoorspelling

Met Loxone is het mogelijk om op basis van de weersvoorspelling een gekleurd licht te realiseren. De betreffende gekleurde LED Strip wordt alleen tussen 6u30 en 7u30 gevisualiseerd om geen onnodig energieverbruik te genereren. In dit voorbeeld worden de LED Strips vanaf de eerste beweging in de ruimte geactiveerd en om 7u30 worden de LED Strips weer uitgeschakeld. De klant kan dit tijdvenster individueel aanpassen in de app. 

Bij de eerste beweging wordt een sms verstuurd als er in de komende 12 uur regen wordt verwacht. Deze weersvoorspelling is afkomstig van het slim Weerstation met de Weerservice. De tekst kan worden gewijzigd in het statusblok. Omdat het kan voorkomen dat het in de komende 12 uur kan regenen, de zon kan schijnen of het erg bewolkt kan zijn, worden 3 verschillende LED Strips aangestuurd.

Voor bewolkt en onbewolkt wordt het “weertype” gebruikt, een waarde die dan wordt vergeleken. Deze waarde kan uiteraard op elk moment worden aangepast door de documentatie te raadplegen:

1 = Clear
2 = Bright
3 = Cloudy
4 = Very cloudy
5 = Overcast
6 = Fog
7 = Low Fog
8 = Not used
9 = Not used
10 = Light rain
11 = Rain
12 = Heavy rain
13 = Drizzle
14 = Light freezing rain
15 = Heavy freezing rain
16 = Light rain showers
17 = Heavy rain showers
18 = Thunderstorm
19 = Heavy thunderstorm
20 = Light snow
21 = Snow
22 = Heavy snow
23 = Light snow showers
24 = Strong snow showers
25 = Light sleet
26 = Sleet
27 = Heavy sleet
28 = Light sleet showers
29 = Heavy sleet showers

Hardware:

Configuratie:


Weersvoorspelling

Download de voorbeeld configuratie:

Smart Weather Forecast

Config 11.0.5.5

Waarom u en uw klant de visualisatie van een weersvoorspelling moeten overwegen?

Het is een comfort- en tijdbesparende functie om de weersvoorspellingen te kennen zodra u opstaat, vooral als u kinderen hebt. Ik kan mijzelf of mijn kinderen aankleden volgens de voorspelling, de regenjassen tevoorschijn halen en de juiste schoenen kiezen zonder te hoeven googelen hoe het weer is en of het overdag misschien gaat regenen. Ik word er via TTS aan herinnerd om de paraplu niet te vergeten als er regen wordt voorspeld in de komende 12 uur.

Zo word ik op de hoogte gebracht van het actuele weer en de weersvoorspellingen voor de komende dag.

Heel praktisch ook in het weekend, als u ziet dat het regent kunt u gemakkelijk nog even verder slapen.   

 

De lokale regelgeving en normen moeten in acht worden genomen. De inhoud van deze pagina maakt bepaalde aannames over de installatie. De informatie op deze pagina vervangt de contextuele kennis van een Loxone Partner niet. Voor een professioneel geïnstalleerde oplossing kunt u contact opnemen met een Loxone Partner om een van de in deze Use Case genoemde functionaliteiten te realiseren.

Meer praktijkvoorbeelden in deze reeks